Благодаря, и аз с малко търсене успях да разбера, че моделите на FUJI, FUJITSU и GENERAL съвпадат. На мен точно това ми е необходимо - да е тих при работа, защото е за спалня.
Благодаря, и аз с малко търсене успях да разбера, че моделите на FUJI, FUJITSU и GENERAL съвпадат. На мен точно това ми е необходимо - да е тих при работа, защото е за спалня.
@bajoterra
Ако имаш време и желание - погледни и Хитачитата - напоследък събирам повече добри, отколкото лоши отзиви, а пак са в този ценови диапазон!
...не препоръчвам като по-добри - просто още една алгернатива...
Климатиците Fuji Electric се произвеждат от Fuji Denki Sotetsuwww.fds.co.jp на иероглифски е, пробвай с гугъла за английски, въпреки, че там няма нищоПървоначално публикувано от bajotierra
Фабрики в Китай, Тайван, Тайланд ... , компресора е Японски
Абсолютно. Виж и темата за собственициПървоначално публикувано от dan66
Въпросче: На какво може да се дължи включването на over head защитата на Мидеа MSF12HR? Или с други думи- защо загрява толкова фреона?
Подвъпросчета: До колко е опасно това (претоварване на компресора напр.)
Как може да се установи дали наистина сработва тази защита или на мен така ми се струва, гледайки го как работи...
Благодаря!
Сложи 35-40 см изолзация, троен стъклопакет с К стъкла и аргон, и може и да минеш без отопление. А има и един друг начин - купуваш си 5 родопски одеала - най-екологичния и ценово ефективен метод!Първоначално публикувано от rspasov
За дограмата си прав , но къде се изпълнява изолация с дебелина от 40 см. ?
Първоначално публикувано от llll
Благодаря Алекси. Климатикът си работи нармално- спира/тръгва и т.н. Наистина вътрешното тяло духа горещ въздух на max. обороти (дистанционното е на auto) и малко преди да изключи- постепенно ги намалява. Но ме учуди вентилатора на външното- спира от време на време (вчера го загледах) без да спира компресора .За това ми хрумна и за тази защита...
Пробвай с вентилатор на максимални обороти - шуми, но това е начина да се извлече максималната топлинна енергия от топлообменника. Режим auto опитва да поддържа максимална температура на изхода за сметка на оборотите.Първоначално публикувано от llll
Запушването на дроселиращия орган(капилярка) води до прекратяване на отделянето на топлина от кондензатора.
Аз, тъпакът му с тъпак, забравих за Бил Гейтс.... След рестарт всичко си е ОК. Но вентилаторът на външното тяло наистина си изклчюва от време на време, незваисимо че компресора си работи. Явно така трябва при по- топло време.
Далеч от климатици марка АТР .....това пише. в съседния офис си сложиха 2 броя преди 2 месеца...и двата се скапаха през последните студове във Варна . майсторетките от фирмичката след неколкократни неуспешни експерименти да ги възкресят си взеха външните тела "за гаранционен ремонт". сега съседите имат две вътрешни тела за декор и се топлят на радиатор...
ATP(Apolon Thermo Power) rulezzzzzz :Super:
С две думи тази марка е на варненската фирма Аполон 55, които иначе работят читаво - слагат предимно агрегати за товарни автомобили Thermo King и го правят добре.
popeye, ако живееж в Чайка над делфинариума най-вероятно се сещам и точно за климатиците, за които говориш, във фирмата на мой приятел са и са голям боклук - хич ги няма. Наскоро помня, че им сменяха външните тела и уж почнали да топлят, но се съмнявам. Това е една от най-пародийните марки на пазара.
Днес случайно минах покрай малко магазинче за клими на Ген. Колев, продават Fischer, MC Power, LD, Nippon и за наша радост оригинални чисто нови японски климатици(Daikin, National, Mitsubishi, Sanyo, Fujitsu), като всичките са с СОР от 5 до 6, все нови модели на 100V. Цените са учудващо приятни, 12-ца Mitsubishi Inverter е около 1800 лв с ДДС и монтажа. Друг е въпросът по кой начин и колко легално са внасяни та са на тия цени и доколко е приятно да ти слагат траф на чисто нова машина, съмнителната гаранционна поддръжка също е дразнител. Единственото успокоение е, че дефектните машини при този клас климатици е под 1% за разлика от до 10% при добрите китайци и доста над 10% при съвсем измислените марки. Така че остава въпросът най-вече с трафа, дали няма да прецака по някакъв начин новия и то доста скъп климатик и какви загуби може да се очакват от него.
Напиши кой модел климатик е с СОР от 5 до 6. Побликувай информация за него . Ще бъде много интересно.
Panasonic - CS / CU HE 9 DKE Inverter DC
Инверторна сплит-система за високостенен монтаж.Клас А.Призведено в Япония.Температурен диапазон от+43 до -15 градуса Целзий.Електроконсумация (средно на час) : 0,93 kW.Шум : 26 dB.Рейтинг 6 звезди.Препоръчителен обем на помещение: 70-115 кубични метра.Размери вътрешен блок : 870/298/199 mm.Размери външен блок : 780/540/289 mm.Тегло : 11 вътре / 36 вън кг.COP(коефициент на отопление)-5,22,EER(коефициент на охлаждане)-5,10.
Климатик с по голям СОР от този поне до сега не съм срещал.
Хмм, не помня точно моделите, но ясно си спомням National 8-ца с СОР около 5,90. Daikin 12-ка беше с крайна цена около 2000 лв с ДДС и монтаж и беше с СОР около 5,20. Ако някой се интересува по-сериозно ще погледна адреси и телефони на фирмата и ще ги пусна тук.* Същата тази фирма ги взема от пловдивската фирма, която внася и втората употреба като вероятно и тези ги вкарват като втора ръка, за да плащат по-малко на митницата. Иначе съм виждал японски климатици , но на 220 волта в Мр. Бриколаж, но не са със същите характериситки - явно джапанките си пазят топ моделите само за тях.
Ето един пример за японска машина* DAIKIN с СОР 6,01 http://www.rakuten.co.jp/airmatsu/43...633492/633498/
Това е директно от сайта на DAIKIN, така че да не чувам повече ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА
S28FTRS-W (-C) Interior: F28FTRS-W (-C) Outside room: R28FRS
304,500 Yen in desiredretailprice
Heating8 - 10tatami mats (13 - 16m2) 3.6 (0.9 - 7.7)* 595 (75 - 1,970)
Air-conditioning8 - 12tatami mats (13 - 19m2) 2.8 (0.9 - 3.5)* 470 (85 - 800)
Air-conditioning and heating average COP 6.01*
Има един огромен минус - цената от 304 500 йени, което е горе долу 2600$, което идва малко скъпичко за БГ потребителя за климатик .