Страница 28 от 157 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Благодаря, и аз с малко търсене успях да разбера, че моделите на FUJI, FUJITSU и GENERAL съвпадат. На мен точно това ми е необходимо - да е тих при работа, защото е за спалня.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@bajoterra
    Ако имаш време и желание - погледни и Хитачитата - напоследък събирам повече добри, отколкото лоши отзиви, а пак са в този ценови диапазон!
    ...не препоръчвам като по-добри - просто още една алгернатива...

4. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от bajotierra
    Ако може някой да ми даде някаква информация за това кой е собственик на Fuji Electric и къде се произвеждат тези климатици.
    Преди малко видях, че на външен вид FUJI и FUJITSU са еднакви.
    Климатиците Fuji Electric се произвеждат от Fuji Denki Sotetsuwww.fds.co.jp на иероглифски е, пробвай с гугъла за английски, въпреки, че там няма нищо
    Фабрики в Китай, Тайван, Тайланд ... , компресора е Японски
    Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Взимай го спокойно.FUJI и FUJITSU са еднакви.Буквите са различни поради закони за монопола.Въобще може би един от най добрите за тези пари.
    Абсолютно. Виж и темата за собственици

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Въпросче: На какво може да се дължи включването на over head защитата на Мидеа MSF12HR? Или с други думи- защо загрява толкова фреона?
    Подвъпросчета: До колко е опасно това (претоварване на компресора напр.)
    Как може да се установи дали наистина сработва тази защита или на мен така ми се струва, гледайки го как работи...
    Благодаря!

6. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от rspasov
    Според мен климатиците са пълна набутвация.
    Има ли смисъл в това нещо? За да работи с икономии, трябва помещението ти да има PVC дограма, изолации (външни и вътрешни, на пода, на тавана и къде ли не!).
    Е, питам аз, ако ги имам за какви ми е климатик???? Мога и без отопление!
    А като ги нямам, сметката за ток ми е космическа!!! Особено като затворят сега АЕЦ-а.
    Истината тогава е в дървата!
    Какво ви е на вас мнението?
    Сложи 35-40 см изолзация, троен стъклопакет с К стъкла и аргон, и може и да минеш без отопление. А има и един друг начин - купуваш си 5 родопски одеала - най-екологичния и ценово ефективен метод!

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

За дограмата си прав , но къде се изпълнява изолация с дебелина от 40 см. ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Въпросче: На какво може да се дължи включването на over head защитата на Мидеа MSF12HR? Или с други думи- защо загрява толкова фреона?
    1. Лош топлообмен на вътрешното тяло - задръстени филтри, някаква повреда в мотора на вентилатора.
    2. Запушване на капилярката

Подвъпросчета: До колко е опасно това (претоварване на компресора напр.) Да, по някое време може да изгори компресора
    * * * * * * * * * * * * * *Как може да се установи дали наистина сработва тази защита или на мен така ми се струва, гледайки го как работи... Ако вентилатора духа силно и въздушната струя е гореща и климатика поддържа този режим дълго време и може да намалиш температурата от дистанционното - всичко е наред : просто климатика е по-мощен от необходимия за помещението
    Благодаря!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Благодаря Алекси. Климатикът си работи нармално- спира/тръгва и т.н. Наистина вътрешното тяло духа горещ въздух на max. обороти (дистанционното е на auto) и малко преди да изключи- постепенно ги намалява. Но ме учуди вентилатора на външното- спира от време на време (вчера го загледах) без да спира компресора .За това ми хрумна и за тази защита...

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Благодаря Алекси. Климатикът си работи нармално- спира/тръгва и т.н. Наистина вътрешното тяло духа горещ въздух на max. обороти (дистанционното е на auto) и малко преди да изключи- постепенно ги намалява. Но ме учуди вентилатора на външното- спира от време на време (вчера го загледах) без да спира компресора .За това ми хрумна и за тази защита...
    Пробвай с вентилатор на максимални обороти - шуми, но това е начина да се извлече максималната топлинна енергия от топлообменника. Режим auto опитва да поддържа максимална температура на изхода за сметка на оборотите.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Запушването на дроселиращия орган(капилярка) води до прекратяване на отделянето на топлина от кондензатора.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Аз, тъпакът му с тъпак, забравих за Бил Гейтс.... След рестарт всичко си е ОК. Но вентилаторът на външното тяло наистина си изклчюва от време на време, незваисимо че компресора си работи. Явно така трябва при по- топло време.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Далеч от климатици марка АТР .....това пише. в съседния офис си сложиха 2 броя преди 2 месеца...и двата се скапаха през последните студове във Варна . майсторетките от фирмичката след неколкократни неуспешни експерименти да ги възкресят си взеха външните тела "за гаранционен ремонт". сега съседите имат две вътрешни тела за декор и се топлят на радиатор...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2004

ATP(Apolon Thermo Power) rulezzzzzz :Super:

С две думи тази марка е на варненската фирма Аполон 55, които иначе работят читаво - слагат предимно агрегати за товарни автомобили Thermo King и го правят добре.
    popeye, ако живееж в Чайка над делфинариума най-вероятно се сещам и точно за климатиците, за които говориш, във фирмата на мой приятел са и са голям боклук - хич ги няма. Наскоро помня, че им сменяха външните тела и уж почнали да топлят, но се съмнявам. Това е една от най-пародийните марки на пазара.

Днес случайно минах покрай малко магазинче за клими на Ген. Колев, продават Fischer, MC Power, LD, Nippon и за наша радост оригинални чисто нови японски климатици(Daikin, National, Mitsubishi, Sanyo, Fujitsu), като всичките са с СОР от 5 до 6, все нови модели на 100V. Цените са учудващо приятни, 12-ца Mitsubishi Inverter е около 1800 лв с ДДС и монтажа. Друг е въпросът по кой начин и колко легално са внасяни та са на тия цени и доколко е приятно да ти слагат траф на чисто нова машина, съмнителната гаранционна поддръжка също е дразнител. Единственото успокоение е, че дефектните машини при този клас климатици е под 1% за разлика от до 10% при добрите китайци и доста над 10% при съвсем измислените марки. Така че остава въпросът най-вече с трафа, дали няма да прецака по някакъв начин новия и то доста скъп климатик и какви загуби може да се очакват от него.

17. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Напиши кой модел климатик е с СОР от 5 до 6. Побликувай информация за него . Ще бъде много интересно.

Panasonic - CS / CU HE 9 DKE Inverter DC
    Инверторна сплит-система за високостенен монтаж.Клас А.Призведено в Япония.Температурен диапазон от+43 до -15 градуса Целзий.Електроконсумация (средно на час) : 0,93 kW.Шум : 26 dB.Рейтинг 6 звезди.Препоръчителен обем на помещение: 70-115 кубични метра.Размери вътрешен блок : 870/298/199 mm.Размери външен блок : 780/540/289 mm.Тегло : 11 вътре / 36 вън кг.COP(коефициент на отопление)-5,22,EER(коефициент на охлаждане)-5,10.

Климатик с по голям СОР от този поне до сега не съм срещал.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Хмм, не помня точно моделите, но ясно си спомням National 8-ца с СОР около 5,90. Daikin 12-ка беше с крайна цена около 2000 лв с ДДС и монтаж и беше с СОР около 5,20. Ако някой се интересува по-сериозно ще погледна адреси и телефони на фирмата и ще ги пусна тук.* Същата тази фирма ги взема от пловдивската фирма, която внася и втората употреба като вероятно и тези ги вкарват като втора ръка, за да плащат по-малко на митницата. Иначе съм виждал японски климатици , но на 220 волта в Мр. Бриколаж, но не са със същите характериситки - явно джапанките си пазят топ моделите само за тях.

Ето един пример за японска машина* DAIKIN с СОР 6,01 http://www.rakuten.co.jp/airmatsu/43...633492/633498/

Това е директно от сайта на DAIKIN, така че да не чувам повече ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА
    S28FTRS-W (-C) Interior: F28FTRS-W (-C) Outside room: R28FRS
    304,500 Yen in desiredretailprice
    Heating8 - 10tatami mats (13 - 16m2) 3.6 (0.9 - 7.7)* 595 (75 - 1,970)
    Air-conditioning8 - 12tatami mats (13 - 19m2) 2.8 (0.9 - 3.5)* 470 (85 - 800)
    Air-conditioning and heating average COP 6.01*

Има един огромен минус - цената от 304 500 йени, което е горе долу 2600$, което идва малко скъпичко за БГ потребителя за климатик .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 157 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе