Страница 20 от 157 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от popeto
    Имах в предвид моята Midea MSS-12, която е с тръбен път около 70 см, просто вече не знам какво да мисля що не работи гадинката, и понеже някъде бяха споменали във форума че тръбният път трябва да е поне 3 метра реших че може наистина това да е причината да се справя зле машинката. Ама явно просто си е зле
    Виж в инструкцията.Ако има задължителен минимален път то това изискване задължително ще фигурира вътре.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Dana
    И топли по-добре от малайзийски Панасоник и не знам какво Хитачи - за над по 1500 и 1200 лева. А -8 пише на книжката на български. Вижте на английски език, че пише -15 и на табелата на климатика пише -15.
    Още веднъж да е жив и здрав бебока и мама и тати да го гледат и да му се радват.
    Цитат Първоначално публикувано от Dana
    а, да, може и да си смеете, колкото си искате, но това са факти - явно не е важно толкова каква марка е климатикът, а до колко градуса е предвиден да работи - на всички тия пишело до -5 градуса по Целзий. И там някъде при минус 5 са сдали багажа. Нашият работи, но гълта доста ток - това е истината, но поне топли. Вярно е, че в момента е студено, но слава богу въздухът е сух - може би о това е от значение. Макар че и двете 'Хитачита' са в същия град. Да, знам и за два Панасоника, които работят безотказно - втора година и топлят много добре и не се лее от тях вода, но май и на тях пишело до -15 град. Явно това е по-важно, отколкото всички други дърляници за марките. А тук май хората най-обичат да се присмиват или да дават "мноого" компетентни съвети, но понякога не отговарят и на дребни конкретни практични неща, за които ги питат останалите.
    е, хайде бай "присмехулници"
    Ти май малко се пообърка , а?
    И ако мога да попитам какво толкова не им харесвате на тия малайзийски Панасоници?Защо само ги плюете и говорите неща които и вие не разбирате.
    Ти задаваш ли си въпроса,че те ако не струваха, хората щяха ли да ги купуват?
    Не казвам че са върха на сладоледа,но мисля че за да се даде оценка за нещо, то трябва човек да има солидна база за сравнение.
    Кои модели визираш на малайзийските Панасоници?

За това дали може да се смени управлението наMidea MSS с MSF3-да може.Но климата няма да топли по-добре.

За масления трап
    Прави се когато външното тяло е над вътрешното и надвишава мах.допустимите метри денивелация.

popeto
    Писах ти че няма значение за твоята мидея дължината на тръбите а ти пак питаш.
    Друг е въпроса ако искаш да го чуеш от друг участник.

4. tar
    tar е офлайн

Тук е от
    Jan 2006

КЛИМАТИКА МИ Е ПАНАСОНИК И Е С ТРЪБЕН ПЪТ ОТ 1.10 М. РАБОТИ ПЕРФЕКТНО.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от tar
    КЛИМАТИКА МИ Е ПАНАСОНИК И Е С ТРЪБЕН ПЪТ ОТ 1.10 М. РАБОТИ ПЕРФЕКТНО.
    Поне да беше написал поне какъв модел е.
    В гаранционната карта в полето дължина на тръбен път какво е отразено?

6. Тук е от
    Sep 2005

На Panasonic CU-15DKE в инструкцията е записано само че макс дължина е 15 м
    Моята е около 3 м

7. Тук е от
    Jan 2006

ето и обещаната графика
    забележете че ако климатика ви е 12BTU приблизително 4kW (или там колкото пише на вашия климатик, но то е за Твн=6°С и Тп=20°С)
    Забележете как се коригира за Твн=-10°С(графиката не е правена за по ниски стойности на Твн) Тп=20°С и тръбен път 3м - 4 х 0.58 х 1 х 0.95 = 2.204 kW

Немога да публикувам 64кВ gif файл. Явно нещо не схващам как става или нещо не е наред незнам.

Така че който иска кривите на котекция за мощността на климатицие да ми пише къде да му ги пратя.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Моят климатик е GENERAL 12 UB конвекционален клас - А. При тези минусови температури,които са напоследак,все пак успява да поддържа 20 градуса на 1 метър от земята в далечният край на стаята (50 куб.м изолация+нова дограма със стъклопакет зададена темп. на климатика-22 градуса)Няколко дни не съм го спирал.
    Въпроса ми е : Защо се размразява при тези външни температури много чест,при положение,че външното тяло е сухо?
    Имам в предвид горе-долу на всеки час за по 15 минути.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

11. Тук е от
    Jan 2006

Забележете че ако климатика ви е 12BTU приблизително 4kW (или там колкото пише на вашия климатик, но то е за Твн=6°С и Тп=20°С)
    Забележете как се коригира за Твн=-10°С(графиката не е правена за по ниски стойности на Твн) Тп=20°С и тръбен път 3м - 4 х 0.58 х 1 х 0.95 = 2.204 kW

4 - мощността на климатика по спецификация

0.58 - коеф. отчитащ Твн=-10°С и Тп=20°С

1 - коеф. отчитащ дължината на тръбния път (и най скапаните до 5 метра нямат нузда от корекции,
    освен сако не е изпълнен като морски възел

0.95 - коеф. отчитащ влиянието на честотата на рзмразяване на климатика от Твн=-10°С

12. Тук е от
    Jan 2006

абе хора искам да ви питам нешто, имам клима ЕЛИТ 18-ка тази сутрин беше около -13 градуса а вътрешното тяло ми изкарваше въздух около 35 градуса, това нормално ли е?

13. Тук е от
    Jan 2006

Здр.
    Имам един въпрос към тези които имат 18-ки.Колко харчи на месец една 18-ка[от Х марка]?
    Както знаем от този форум ,че 12-ката харчи м/у 40 - 50 лв. на месец. *

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от rspasov
    Да си кажа и аз мнението. Климатиците НЕ СТАВАТ за отопление за през зимата, особено пък сега.
    Една духалка по добре топли. Това трябва да се напише с големи букви някъде и хората да не се лъжат.
    Щях да ти повярвам ако не бях изпрабвал и двата уреда за отопление.
    И втората причина е ако не ми беше това работата.
    Нищо лично ама ако имаш проблем с климите просто кажи!

Цитат Първоначално публикувано от red_heart_dk
    Здр.
    Имам един въпрос към тези които имат 18-ки.Колко харчи на месец една 18-ка[от Х марка]?
    Както знаем от този форум ,че 12-ката харчи м/у 40 - 50 лв. на месец.
    А колко харчи един 2000куб.двигател?
    Виждаш ли колко е сложно да се отговори на един неправилно зададен въпрос.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    абе хора искам да ви питам нешто, имам клима ЕЛИТ 18-ка тази сутрин беше около -13 градуса а вътрешното тяло ми изкарваше въздух около 35 градуса, това нормално ли е?
    Нормално е.Тя пак че изкарва и толкова

Цитат Първоначално публикувано от red_heart_dk

Здр.
    Имам един въпрос към тези които имат 18-ки.Колко харчи на месец една 18-ка[от Х марка
    ?
    Както знаем от този форум ,че 12-ката харчи м/у 40 - 50 лв. на месец.
    Това,че 12-ката харчи м/у 40 - 50 лв. на месец не го знаем.Или аз поне не зная
    Просто в различните случаи консумацията ще бъде различна.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Приблизително го сметни например от 24часа работи около 22*2.4кв=52.8*0.15ст средна цена *30дни=238лв това е неточна но приблизителна сметка и мисля че е нормално щом с 12ка конвенционал има хора със сметка от 160лв.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Приблизително го сметни например от 24часа работи около 22*2.4кв=52.8*0.15ст средна цена *30дни=238лв това е неточна но приблизителна сметка и мисля че е нормално щом с 12ка конвенционал има хора със сметка от 160лв.
    Не ги разбрах тези сметки, особено последната от 160лв за 12-ката.....
    невярвам да има климатик, който да работи от 24ч. - 22 и то на мах. мощност. с три 12-ки и една 9-ка, за декември сметка 135лв, температура 21-22г,. Миналата година с две 12-ки към 80лв някъде. не съм в апартамент, през който да минават тръбите на ТЕЦ-А.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 157 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе