Страница 30 от 157 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Е аз например няма какво да казвам кави са ми машините само че са японски 100волтови с 4 броя отоплявам апартамента външен е и магазина на един електромер са и не ги налявам на 23 градуса ги държа имах 198лв сметка за цялото потребление предния месец а по предния 140лв. дори на този в магазина имам електромер и върти около 8 до 12кв на денонощие.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003

Имам климатик CROWN 12 HRN. Засичал съм го с ватметър, че консумира и на охлаждане и на отопление малко под 1000 вата. Стана ми интересно обаче, какво означават другите мощности, означени на табелката на вътрешното тяло с IEC. Снимката е размазана, но пише следното:

.......
    POWER (C / H)(Standard) (W) : 950/880
    POWER (C / H)( IEC )* * * *(W) : 1280/1240
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@ivanov_km
    В кой град си? Какъв тип е строителството?
    И случайно да е топлофицирана сградата ти?

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @Vanquished
    Дай малко по-подробно - стените, стаята, 9-ка или 12-ка, какви показатели й дават, колко харчи...
    Моля!
    А печката, според теб, нужна ли беше или за всеки случай?
    Апартамента е тухла,2ри етаж(апартамента е единия ръб на блока,т.е почти изцяло външен),хола е север северо-изток,модела е RAS/RAC 35YH4 (демек 12ка) ,както казах и в предишен пост,хола(22 кв) е отворен към коридора(4-5 кв) а коридора към спалнята(16 кв-изток югоизток) и там е 19*, в хола 20*.Духалката е на авто,размразява на 50 минути -1 час,кога обходимо,кога не.Печката я пуснах за всеки случай,все пак -15 градуса средно,"онази" седмица ,за да не го мъча-достатъчно повече кубици топля.
    Декември сметката за тока беше 87лв,ноември -70(тогава го спирах) а октомври -35.
    Няма парно в Редута.
    * * * * *
    * * * * * *
    l---------l_______
    l* * *1* * l* * *2* * * *l* * * 1 е хола,2 стая която не се отоплява(когато беше студено вътре беше 8-9*),3 е спалнята
    l______l______l_____
    * * * *l_______* * * * * * *l* * * * * е Климатика
    * * * * * * * * * * *l* * * * 3* *l* *
    * * * * * * * * * * *l _____ l

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Vanquished
    По твоите описания трябва да е супер - отав са към 40 кв.м...
    Не се ли мъчи машинката? Нещо като постоянни високи обороти...

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Живея в град Лом , относно типа на строителството на жилищния блок, то е монолитно строителство. Сградата не е топлофицирана.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @Vanquished
    По твоите описания трябва да е супер - отав са към 40 кв.м...
    Не се ли мъчи машинката? Нещо като постоянни високи обороти...
    Ами хубавото е ,че не се мъчи-цикъла е следния-размразява-почва да духа на минимум(около 5-10минути) след което на средни и 5-10 минути преди размазяване включва на макс,ако не размразява духа на средни,като понякога намаля на мин.Забравих в предния пост да спомена ,че конвектора го пусках в спалнята,не в хола.
    Лятото смятам да правя външна изолация и тогава ще затварям спалнята,така че мисля че не съм успял да му извадя душичката.
    Нямам наблюдения от други климатици,но за тези пари си е добра оферта.Може и панасониците да са по-добри,но нямах толкова пари като го вземах,така че това е -когато беше студено на мен ми беше топло и сметката за ток е съвсем приемлива.
    Цитат Първоначално публикувано от popeye
    Щом обаче казваш че хитачито не е препоръчително ....
    Не е препорачително за хора, които искат екстри,не че не го препоръчвам въобще.

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Аз предлагам , да се напише нещто повече за така наречените "екстри" на климатиците. Защото оставам с впечетление от публикациите в този форум , че това е един от показателите по които се оценяват и избират климатиците. Нека да се доколко е оправдано да се дават от 200 до 400 лв.,( приблизително) за тях.
    Личното ми мнение е , че това с "екстрите" са пълни глупости . С тях производителите привличат клиенти .

11. Тук е от
    Nov 2005

да попитам спецовете .. дали загубите по тръбния път са минимални и има ли нужда да се наблегне на допълнителна изолация при тръбен път от около 2м.(навън) или тази която слагат при монтажа е достатъчна ?

12. Тук е от
    Dec 2005

Не сьм от спецовете но ще ти кажа от личен опит.На климатика имам вьрзан електромер .Значи климатика ми го монтираха ноември с стандартната изолация на трьбите -2 маркуча от нещо като пореста гума.При монтажа тези 2-те заедно с захранващия кабел ги вързаха заедно с нещо като текстилна лепенка но ги стегнаха здраво и по този начин сплескаха изолацията която от7-8мм на места стана едва 2-3мм.Става въпрос за дебелината на стената на двата маркуча които са върху тръбите.
    Имаше един период през декември през който температурите близо 10 дни бяха почти постоянни -около 0 гр.Отначало консумацията при 18гр. би беше 0коло 350 вата на час.Направи ми впечатления че като пипна тръбите отвън са леко топли (върху изолациятя разбира се). тоест има загуби.Купих изолация за водопроводни тръби мисля че беше 1 1/4 и я сложих въру другата.ПРИ СЪЩИТЕ ВЪНШНИ УСЛОВИЯ И СЪЩАТА ВЪТРЕШНА ТЕМПЕРАТУРА КОНСУМАЦИЯТА ПАДНА С ОКОЛО 25% НА 280 ВТ НА ЧАС.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    да попитам спецовете .. дали загубите по тръбния път са минимални и има ли нужда да се наблегне на допълнителна изолация при тръбен път от около 2м.(навън) или тази която слагат при монтажа е достатъчна ?
    Загубите са минимални и изолацията достатъчна.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

И аз ползвам Hitachi RAS 25, демек 9ка и съм много доволен. Малък разход на елетричество и е тих, няма някакви специални екстри. Аз така или иначе го ползвам по най-простия начин - само му задавам температурата и от време на време му намалявам оборотите и нямам оплаквания от него, върши това, за което е направен . DC Invertеr е климатика.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Загубите са минимални и изолацията достатъчна.
    По сметки медна тръба 9-12мм в естествен топлообмен с въздух при 40 градуса разлика излиза около 70 W за 1 m. ( зависимоста е линейна по отношение на температурната разлика и площа на меддта )

Извода е : слагайте още изолация - изплаща се.

И в никакъв случай не обвивайте двете тръби заедно така байпасирате целия климатик.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    По сметки медна тръба 9-12мм в естествен топлообмен с въздух при 40 градуса разлика излиза около 70 W за 1 m. ( зависимоста е линейна по отношение на температурната разлика и площа на меддта )

Извода е : слагайте още изолация - изплаща се.

И в никакъв случай не обвивайте двете тръби заедно така байпасирате целия климатик.
    Процента на топлообмен на тръбния път спрямо този на топлообенника е нищожен.
    Стандартната изолация достатъчна.
    Който иска може да си сложи още.Евтина е.Но ползата е малка

18. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от sve4lio

Прочеи вниматвелно !!!!!!
    Японка 14-ка 2-ра у-ба - за 12 кв.м. 0-ва изолазия - при зададени 19 - поддържа 20 в най големия студ във Варна -19градуса
    Та ти си се презапасил двойно :coolsmiley:12 кв.м са си за 07-ца дори

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 157 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе