Страница 75 от 157 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Вчера ми монтираха панасоник CS/CU-W12DKE. Въобще не съм доволен от монтажа.
    Горната част на външното тяло е изравнена с височината на перваза (монтирано е под прозореца), и е на разстояние от него не повече от 2 мм (милиметра). Височината на перваза е към 10 см и с тези 10 см закрива част от "питата" на климатика и пречи на въздушния поток. Какво ще ме посъветвате да направя?
    Климатика е монтиран от сертифициран от К и К монтажен екип.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Горната част на външното тяло е изравнена с височината на перваза (монтирано е под прозореца), и е на разстояние от него не повече от 2 мм (милиметра). Височината на перваза е към 10 см и с тези 10 см закрива част от "питата" на климатика и пречи на въздушния поток. Какво ще ме посъветвате да направя?
    Ми...това трябваше да го кажеш на техниците. Колкото и грубо да ти звучи- ама имаш гаранция и каквото и да правиш без тях ще доведе до загуба на гаранцията.... Единственото което се сещам- уплътни тези 2мм за да не влиза водата от перваза върху питата...

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

как да използваме правилно функциите DRY и FAN ?

5. Тук е от
    Jul 2006

Според вас кой климатик е по-добър ASH 12 UB на Fujitsu General или PANASONIC CS/CU-W12DKE за отпление на стая 3.7x4.7x2.9 последен етаж с 2 външни стени и дали това, че не са инвертори ще е проблем при - 20*? Ако някой е ползвал ASH 12 UB, моля да сподели впечатленията си, защото може би по-скоро него ще взема. Приемам и други по-добри предложения за марка и модел до 1300лв. Моля някой с личен опит да ми отговори, пречи ли в стаята, където е климатика да се гледа бебе?
    Пропуснах линковете: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=01001775
    http://www.bulclima.com/display.php?...=ASH%2012%20UB - 1280 лв с монтажа
    кой ще топли по добре 51 м3?

6. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от vesooo
    Здравей те.Искам да попитам какво бихте ми посъветвъли имам 800-900 лв. искам да си купя клима основно за отопление за стая 23 кв. без изолация със северен калкан и с ПВЦ вратопрозорец във Варна.Много съм навит на една 12 панасоник.Кво ще кажите?????? Кои е оптималния вариянт.Чакам предложения
    http://85.130.85.225/airclima/tablica.html опитай тук

7. Тук е от
    Jul 2006

че GENERALA е 2 пъти по скъп

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от bo4o
    че GENERALA е 2 пъти по скъп
    Но уж е по-добър би трябвало да го ползвам по-дълго време. А и по-важно е кой ще топли по-добре от колкото цената.

А ако още те интересува кредита енергийна ефективност: Не отпускали кредит за китайски климатици (поне така казаха), трябвало задължително да са висок клас на енергийна ефективност и да са инверторни. Дават ти едни формуляри да събереш оферти от фирмите, попълваш молба и до 2-3 дни те одобряват. Като ми изчислиха колко ще трябва да внасям и с отстъпката, накрая ми излизаше с повече от 100 лв по-евтино при изплащане за 1 год. Казаха, че имало много пари за раздаване. Но правели разни проверки и ако установят нещо нередно си изплащаш цялата главница с посочената лихва като обикновен кредит. За повече информация: http://www.reecl.org/bg/applforms.php - тук има и списък с одобрените климатици. Аз обаче съм се насочила към неинверторни модели и няма да се възползвам. От начало ми казаха, че няма да ми отпуснат кредит, защото съм под наем, но после се оказа, че няма проблеми.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Това е нормална практика и не води до някакви дефекти на климатика, както по време на гаранционния период, така и след него.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Това е нормална практика и* не води до някакви дефекти* на климатика, както* по време на гаранционния период, така* и след него.
    Моля за уточнение кое е нормална практика? В изискванията за монтаж на климатиците има изискване външното тяло да е отдалечено на около 30 см от стената зад него. Не ми се вярва този перваз да стърчи повече от 10 см от стената- значи това изискване не е спазено и климатикът няма да може да прокарва достатъчно въздух през питата... и ефективността му ще падне. Или е нормална практика мърлявата работа на монтажа от К&К?

12. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Щом не са изпълнени изискванията за монтаж , нека да си извика хората от К&К и да го напряват както трябва. Защтото това е меко казано мърлява работа.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Моля за уточнение кое е нормална практика? В изискванията за монтаж на климатиците има изискване външното тяло да е отдалечено на около 30 см от стената зад него. Не ми се вярва този перваз да стърчи повече от 10 см от стената- значи това изискване не е спазено и климатикът няма да може да прокарва достатъчно въздух през питата... и ефективността му ще падне. Или е нормална практика мърлявата работа на монтажа от К&К?
    SU W 12 DKE ( външното тяло ) е с размери 780х540х289 мм,* стойките на които се монтира такъв климатик са с дъжина* 450 - 500 мм. Има* изискване тялото да е на мин 150 мм* от стената , но и дори да не спазено не може да се каже дали ще прокарва достатъчно въздух или не, както и не може да се определи ефективността на климатика* в зависимост* от дебита въздух, който преминава, освен това, този въздух през различните часове от денонощието е с различна температура и охлажда ( затопля ) радиатора различно. По принцип пераваза на прозорец не може да бъде пречка за циркулацията на въздуха на външно тяло, нито в режим на топло нито на студено. Тя самата пита е доста по-малка от габарита на* корпуса и не се намира срещу перваза на прозореца.

За да се определи една работа, каква е, поне трябва да се види. @fantoms ако пусне снимка може да се коментира повече и по-коректно. Иначе мърлячи има навсякъде и трябва да се разбере, че монтажните екипи нямат нищо общо с техномаркет или технополис или другите там "техно", още по малко с К&К .

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

16. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от pavelkv
    Какво толкова се чудиш как да ги използваш?
    DRY - е изсушаване на въздуха - работи само на охлаждане и отнема влагата от въздуха.
    FAN- е вентилатор -т.е климатика ти работи като вентилатор без да охлажда или затопля въдуха.
    FAN- може да са скоростите на вентилатора при отопление или охлаждане - обикновено 1,2,3 и ауто.
    Чети упътането там всичко си е написано.!!!

17. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Я да си задам питанката. Понеже предстои ремонт у нас, според вас как е по-добре да се направи. Първо да се сложи PVC дограмата и след това климатика или обратното? Ще махаме старата дървена дограма и ще се купува климатик.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Rockwell
    Я да си задам питанката. Понеже предстои ремонт у нас, според вас как е по-добре да се направи. Първо да се сложи PVC дограмата и след това климатика или обратното? Ще махаме старата дървена дограма и ще се купува климатик.
    мисля, че е по-добре първо да свършиш с ремонтите и след това климатика иначе ще го напълниш с прах

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе