Насочих се към Panasonic CS/CU-E 12 DKE,инвертор.Поне така пише че е!!!Някои има ли такъв модел да сподели мнение?Или ако някои разбира и го е вижал този модел да каже дали е добър.
Насочих се към Panasonic CS/CU-E 12 DKE,инвертор.Поне така пише че е!!!Някои има ли такъв модел да сподели мнение?Или ако някои разбира и го е вижал този модел да каже дали е добър.
по назад е писано за него ,добър е ,топли гарантирано и е икономичен ,вече обаче има по нови модели от него
Здравейте
Дайте мнение.Искам да отоплявам две стаи едната 16 кв другата 13 кв дограма PVC стена тухла около 45 см дебела.Спрял съм се на Панасоник XE 9 EKE за едната стая. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020248
А за по малката се чудя м/у XE 9 DKE & TE 9 DKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000088 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01001782
Ако някой ползва тези модели да пише как са.
Който и да избереш ще ти върши чудесна работаПървоначално публикувано от marty
Аз също съм пред същата дилема и се чудя дали Generala си заслужава 350лв отгоре. Аз ще отоплявам 70 куб.м. и от фирмата която ходих (дилър на Булклима) ми препоръчаха точно този General, даже ме разубедиха да си взема инвертор, а този клас А, бил по надежден от гледна точка на това че инверторите са много прецизни, а при нашия непостоянен ток и при евентуална повреда трудно се доказва че е гаранционна и такива неща от сорта че всяко по просто нещо е по надеждно.Първоначално публикувано от natalyta
Ще се справили този General ASH12UB с две помещения с портална плъзгаща врата, която при отворено положение просвета е 1.20 м. общата кубатура е 70кубика с изолация и ПВЦ дограма. Става въпрос за хол и спалня, климатика ще се постави в хола на стената срещу порталната врата и консултанта във фирмата ми каза че ако искам мога да го пускам само ве4ер и нямало да има проблеми с тръгването дори и при минусови температури.
Моля някой ако има инвентор - Panasonic CS/CU-E12DKEW да сподели как е с шума. Мисля да го слагам в спалня, а едно "майсторче" ми каза, че били доста шумни.
Какво ще кажете зе климатик Haier HSU-12R03/H , трябва ми за стая 16 кв метра , ще свърши ли работа или да си търся 9-ка.
Кой вариант ще е по икономичен от гладна точка на консумацията на ток.
Ако го ползваш за отопление вземи 12-ка. По принцип 9-ката е с по голем СОР от 12-ката.
ivanov km говорихме преди по скаипа и рабрах че нищо не разбираш от климатици. Защо лъжеш хората? Аз бих те запитал риторично ако ще се возиш в колата сам би ли си купил камион.
Вземи си 9ка та инвертор не се лалкумей за 12ка ако желаеш отопление и търсиш икономия.Първоначално публикувано от divi4
Правилно за 16кв 9-каПървоначално публикувано от airclima
Здравейте, Какво ще кажете за Fujitsu ASYA 12LC инвертор? Насочили сме се към него. много благодаря.
Никога не съм използвал скаипа като средство за комуникация.Просто незнам с господина (airclima )и ред да сме си раменяли по какъвто и да е повод.Първоначално публикувано от airclima
Относно даваните оценки от теб , смятам ,че са доста некоректни в този случаи.В този форум всеки има право да дава своето мнение по дадена тема.
Преди да даваш тези оценки поне бъди сигурен ,че човекът който засягаш си общувал с него.
Оносно 9-ка или 12-ка за стая 16 кв.
Смятам , че първо изборът трябва да бъде направен спрямо кубатурата на помещението , ане квадратурата.Защото има значение стаята дали е с височина 2.2м. или 3.00м. С какво изложение е стаята, с каква дограма е , панелно или монолитна строителство , има ли изолация на стените (каква е ) . От голямо значение е и това дали е мансарден етаж, приземен етаж (сутерен) и т. н.
С една дума трябва да се сметнат деиствителните топлозагуби на помещенито и тогава да се избере размера на климатика.
Машината е добра няма да съжалявате ако я закупите.Първоначално публикувано от krasi_kyneva
Имам 1 въпрос към всички специалисти в климатичната техника- с какво и как се почиства вътрешното тяло на климатика / питата/ ?
Относно стаята която ще топля с този хаиер могада кажа че е 16 кв. метра и висока 2,60 м. Същата е южна с нова дървена дограма , тухла без никакви изолации. Кубатурата е 41 кубични метра и е на границата 9-ка или 12-ка говоря за конвенционални климатици и то основно за отопление.
Виждам, че и сам си си отговорил!Първоначално публикувано от divi4
Инверторна 9ка ще се справи в 90% от времето ако строителството отговаря поне на БДС
Ако нямаш проблем с парите - можеш да се преосигуриш, но няма съществен смисъл!
Не знам в кой град си, ама ако често става студено през зимата /сериозно студено/ - 9ка няма да се справи...