Страница 76 от 157 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Насочих се към Panasonic CS/CU-E 12 DKE,инвертор.Поне така пише че е!!!Някои има ли такъв модел да сподели мнение?Или ако някои разбира и го е вижал този модел да каже дали е добър.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по назад е писано за него ,добър е ,топли гарантирано и е икономичен ,вече обаче има по нови модели от него

4. Тук е от
    Jul 2006

Здравейте
    Дайте мнение.Искам да отоплявам две стаи едната 16 кв другата 13 кв дограма PVC стена тухла около 45 см дебела.Спрял съм се на Панасоник XE 9 EKE за едната стая. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020248
    А за по малката се чудя м/у XE 9 DKE & TE 9 DKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000088 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01001782
    Ако някой ползва тези модели да пише как са.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от marty
    Здравейте
    Дайте мнение.Искам да отоплявам две стаи едната 16 кв другата 13 кв дограма PVC стена тухла около 45 см дебела.Спрял съм се на Панасоник XE 9 EKE за едната стая.
    А за по малката се чудя м/у XE 9 DKE & TE 9 DKE
    Който и да избереш ще ти върши чудесна работа

6. ruj
    ruj е офлайн

Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от natalyta
    Според вас кой климатик е по-добър ASH 12 UB на Fujitsu General  или  PANASONIC CS/CU-W12DKE за отпление на стая  3.7x4.7x2.9 последен етаж с  2 външни стени и дали това че не са инвертори ще е проблем при - 20*.Ако някой е ползвал ASH 12 UB,моля да сподели впечатленията си,защото може по-скоро него ще взема. Приемам и други по-добри предложения за марка и модел до 1300лв.Моля някой с личен опит да ми отговори,пречи ли в стаята,където е климатика да се гледа бебе

Пропуснах линковете:   http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=01001775
                                           http://www.bulclima.com/display.php?...012%20UB  -  1280 лв с  монтажа
    кой ще топли по добре 51 м3? 
    Аз също съм пред същата дилема и се чудя дали Generala си заслужава 350лв отгоре. Аз ще отоплявам 70 куб.м. и от фирмата която ходих (дилър на Булклима) ми препоръчаха точно този General, даже ме разубедиха да си взема инвертор, а този клас А, бил по надежден от гледна точка на това че инверторите са много прецизни, а при нашия непостоянен ток и при евентуална повреда трудно се доказва че е гаранционна и такива неща от сорта че всяко по просто нещо е по надеждно.

Ще се справили този General ASH12UB с две помещения с портална плъзгаща врата, която при отворено положение просвета е 1.20 м. общата кубатура е 70кубика с изолация и ПВЦ дограма. Става въпрос за хол и спалня, климатика ще се постави в хола на стената срещу порталната врата и консултанта във фирмата ми каза че ако искам мога да го пускам само ве4ер и нямало да има проблеми с тръгването дори и при минусови температури.

7. Тук е от
    Jul 2006

Моля някой ако има инвентор - Panasonic CS/CU-E12DKEW да сподели как е с шума. Мисля да го слагам в спалня, а едно "майсторче" ми каза, че били доста шумни.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2006

Какво ще кажете зе климатик Haier HSU-12R03/H , трябва ми за стая 16 кв метра , ще свърши ли работа или да си търся 9-ка.
    Кой вариант ще е по икономичен от гладна точка на консумацията на ток.

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ако го ползваш за отопление вземи 12-ка. По принцип 9-ката е с по голем СОР от 12-ката.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

ivanov km говорихме преди по скаипа и рабрах че нищо не разбираш от климатици. Защо лъжеш хората? Аз бих те запитал риторично ако ще се возиш в колата сам би ли си купил камион.

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Какво ще кажете зе климатик Haier HSU-12R03/H , трябва ми за стая 16 кв метра , ще свърши ли работа или да си търся 9-ка.
    Кой вариант ще е по икономичен от гладна точка на консумацията на ток.
    Вземи си 9ка та инвертор не се лалкумей за 12ка ако желаеш отопление и търсиш икономия.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Вземи си 9ка та инвертор не се лалкумей за 12ка ако желаеш отопление и търсиш икономия.
    Правилно за 16кв 9-ка

13. Тук е от
    Jul 2006

Здравейте, Какво ще кажете за Fujitsu ASYA 12LC инвертор? Насочили сме се към него. много благодаря.

14.  

15. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    ivanov km говорихме преди по скаипа и рабрах че нищо не разбираш от климатици. Защо лъжеш хората? Аз бих те запитал риторично ако ще се возиш в колата сам би ли си купил камион.
    Никога не съм използвал скаипа като средство за комуникация.Просто незнам с господина (airclima )и ред да сме си раменяли по какъвто и да е повод.
    Относно даваните оценки от теб , смятам ,че са доста некоректни в този случаи.В този форум всеки има право да дава своето мнение по дадена тема.
    Преди да даваш тези оценки поне бъди сигурен ,че човекът който засягаш си общувал с него.

Оносно 9-ка или 12-ка за стая 16 кв.
    Смятам , че първо изборът трябва да бъде направен спрямо кубатурата на помещението , ане квадратурата.Защото има значение стаята дали е с височина 2.2м. или 3.00м. С какво изложение е стаята, с каква дограма е , панелно или монолитна строителство , има ли изолация на стените (каква е ) . От голямо значение е и това дали е мансарден етаж, приземен етаж (сутерен) и т. н.
    С една дума трябва да се сметнат деиствителните топлозагуби на помещенито и тогава да се избере размера на климатика.

Цитат Първоначално публикувано от krasi_kyneva
    Здравейте, Какво ще кажете за Fujitsu ASYA 12LC инвертор? Насочили сме се към него. много благодаря.
    Машината е добра няма да съжалявате ако я закупите.

16. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Имам 1 въпрос към всички специалисти в климатичната техника- с какво и как се почиства вътрешното тяло на климатика / питата/ ?

17. Тук е от
    Jan 2006

Относно стаята която ще топля с този хаиер могада кажа че е 16 кв. метра и висока 2,60 м. Същата е южна с нова дървена дограма , тухла без никакви изолации. Кубатурата е 41 кубични метра и е на границата 9-ка или 12-ка говоря за конвенционални климатици и то основно за отопление.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Относно стаята която ще топля с този хаиер могада кажа че е 16 кв. метра и висока 2,60 м. Същата е южна с нова дървена дограма , тухла без никакви изолации. Кубатурата е 41 кубични метра и е на границата 9-ка или 12-ка говоря за конвенционални климатици и то основно за отопление.
    Виждам, че и сам си си отговорил!
    Инверторна 9ка ще се справи в 90% от времето ако строителството отговаря поне на БДС
    Ако нямаш проблем с парите - можеш да се преосигуриш, но няма съществен смисъл!
    Не знам в кой град си, ама ако често става студено през зимата /сериозно студено/ - 9ка няма да се справи...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе