Страница 77 от 157 ПърваПърва ... 2767757677787987127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Искам да си сложа клима.Стаята-хол е 27 кв.,висока е 2,60м.На втория етаж съм.Отгоре и отдолу живеят.Стаята е северозападно изложение в София.Ново строителство-с външна изолация(5см),ПВЦ дограма.Мисля да ползвам климата за охлаждане.Но може да се пробвам и за отопление.Но това не е 100%.И така се спрях на Панасоник CS/CU-E 12 DKE.Интересува ме първо този климатик китаиски ли е или не знам какав е?И второ дали ще ми варши работа?Благодаря предварително за компетентно мнение.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    SU W 12 DKE ( външното тяло ) е с размери 780х540х289 мм, стойките на които се монтира такъв климатик са с дъжина 450 - 500 мм. Има изискване тялото да е на мин 150 мм от стената , но и дори да не спазено не може да се каже дали ще прокарва достатъчно въздух или не, както и не може да се определи ефективността на климатика в зависимост от дебита въздух, който преминава, освен това, този въздух през различните часове от денонощието е с различна температура и охлажда ( затопля ) радиатора различно. По принцип пераваза на прозорец не може да бъде пречка за циркулацията на въздуха на външно тяло, нито в режим на топло нито на студено. Тя самата пита е доста по-малка от габарита на корпуса и не се намира срещу перваза на прозореца.

За да се определи една работа, каква е, поне трябва да се види. @fantoms ако пусне снимка може да се коментира повече и по-коректно. Иначе мърлячи има навсякъде и трябва да се разбере, че монтажните екипи нямат нищо общо с техномаркет или технополис или другите там "техно", още по малко с К&К .
    Това можах да заснема:
    линк1
    линк2
    линк3

Кажете сега добре ли е монтиран или не.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Ами този перваз ти е "изял" около 20% от питата.... . Притеснявам се и от това, дето ти писах по- горе: водата от перваза ще се излива в климататика, което не е много гот (през зимата ще се обледява). Май трудничко ще диша машинката?

5. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Не знам какво им е пречило на монтажистите да свалят климата под този перваз.

6. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Здравейте, днес видях в брошурата на Технополис един Haier HSU-16CA03/R1 -549лв. Обаче информацията за него е много малко. Аз се бях спрял на HSU-18HK03 pd 95 кубика обем на двете стаи.Разликата в цената е 240 лева . Някой ако може да поясни кой е по - добър и 16-ката ще свърши ли работа?

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от DEF
    Имам 1 въпрос към всички специалисти в климатичната техника- с какво и как се почиства вътрешното тяло на климатика / питата/ ?
    Има специален спрей за тая работа който се продава по магазините трябва да питаш по железариите и магазините за климатична техника.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

При мен този специален спрей беше препарат за стъкла - аджеба дали е удачно това решение ???

10. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от mill4a
    Искам да си сложа клима.Стаята-хол е 27 кв.,висока е 2,60м.На втория етаж съм.Отгоре и отдолу живеят.Стаята е северозападно изложение в София.Ново строителство-с външна изолация(5см),ПВЦ дограма.Мисля да ползвам климата за охлаждане.Но може да се пробвам и за отопление.Но това не е 100%.И така се спрях на Панасоник CS/CU-E 12 DKE.Интересува ме първо този климатик китаиски ли е или не знам какав е?И второ дали ще ми варши работа?Благодаря предварително за компетентно мнение.
    Добре си лафите тук,ама май никой не иска да ми помогне с мнение или опит!?!

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

По-добре е CS/CU-E 15 DKE.Но за охлаждане и посочения ще свърши работа.

12. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от revit_fan
    Моля някой ако има инвентор - Panasonic CS/CU-E12DKEW да сподели как е с шума. Мисля да го слагам в спалня, а едно "майсторче" ми каза, че били доста шумни.
    Никой ли няма опит с този модел? :unk:

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от PVV
    Здравейте, днес видях в брошурата на Технополис един Haier HSU-16CA03/R1 -549лв. Обаче информацията за него е много малко. Аз се бях спрял на HSU-18HK03 pd 95 кубика обем на двете стаи.Разликата в цената е 240 лева . Някой ако може да поясни кой е по - добър и 16-ката ще свърши ли работа?
    Ако не бъркам, HSU-16CA03/R1 е само за охлаждане!
    Но с 95 кубика трябва да се справи в това отношение!

@fantoms
    За разлика от llll, мисля че проблема ти е сравнително малък!

По принцип трудно се намират хора, които хем да имат идея от хладилна техника, хем да са особено близки роднини на маймуните, което не ги оправдава де...

Виж си в мануала - обикновено тама са записани някои отстояния, на които можеш да се позовеш за да поискаш нов монтаж /в този случай можеш да сигнализираш на 3те комисии, които отговарят за задоволството на потребителите/
    Обаче, съдейки по собствения си опит със сервизите на Техномармалада, ще имаш сериозен отпор, но споменатите комисии имат доста голяма тежест дори в техните очи

Аз бих коригирал леко само повърхността на перваза, за да се стича водата настрани, а не върху климатика.
    Не мисля, че обдухването ще страда сериозно от близостта на перваза с горната част на питата.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo

@fantoms
    За разлика от llll, мисля че проблема ти е сравнително малък!
    А, ако климатик 12-ка грее/охлажда като 9-ка (ама си гълта ток като 12-ка) е малък проблем....

16. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от PVV
    Първо,тази 16-ка е само за охлаждане.Второ,по принцип 16-ка ще ти е малко.И трето ,взимай HSU-18HK03, ще останеш изумен колко добре работи тази машина

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    А, ако климатик 12-ка грее/охлажда като 9-ка (ама си гълта ток като 12-ка) е малък проблем....
    llll,
    Проблем ще е, ако се случи това, което казваш, но просто не смятам че този монтаж ще доведе до ефект с тези размери!
    При всички положения не можем да докажем или отречем това ми мнение с прости методи

Поздрави!

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    llll,
    Проблем ще е, ако се случи това, което казваш, но просто не смятам че този монтаж ще доведе до ефект с тези размери!
    При всички положения не можем да докажем или отречем това ми мнение с прости методи

Поздрави!
    Автомобилните аналогии са си на мода- така че сложи една ивица ламарина пред радиатора на Жигулката и виж как ще скочи температурата.
    По- добре това не го прави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе