Страница 31 от 157 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Първо трябва да решиш следната система с 3 неизвестни :
    1. колко пари си готов да плащаш месечно за топло
    2. колко първоначално можеш да инвестираш
    3. над какво ниво на конфорт е приемливо

А както я описваш къщата, да консумира топло от 3-5 тона донбаски въглища - или трябва да си я изолираш или си приготвяш поне х350 лв / месец за газ ( ако преминеш на газ ). Ако няма да изолираш и минеш на климатици - пак ще ти трябват такива пари че и още че 2-та ти Хайера не стигат.
    Ако и това е неприемливо - търси компромиси :
    1. компромис с комфорта - тоест караш си така
    2. вътрешна изолация + тапети ( най-евтината изолация )
    3. да си изработиш отоплителна система въздух-вода на база двата ти климатика ( за това трябват познати климатичари ) може да се наложи да купиш още един климатик за да постигнеш необходимата ти мощност.
    През ноември, когато бях само на 2-та нови Хаера (12-ка +9-ка) - 135лв ток. След това си минах на локалното парно - около 4-5 тона донбаски+3 куб.м дърва на сезон с фирмено чешко котле Дакон (конфорт отличен в къщата и пристройката). 1/3 от къщата е с 4см стиропор, напролет още 1/3. Пластмасови външни щори на 90%, просторно антре-остъкление и баня с алуминиева дограма.
    Изводи:
    1. Първо без пари няма топло.
    2. В къща не става като в апартамент с 1-2 климатика и същия конфорт. Кварталът ми е пълен с нови къщи на доста заможни хора и всички след ноември гледам, че спряха дори марковите си климатици и пуснаха локалните котлета, с изключение на 1-2 къщи с 4-5 големи Дженерала или Панасоници. Но и те си пускат камините в студовете, а нямат финансови проблеми. Чакаме централен газопровод в квартала с нетърпение.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Май повечето филтри не изкарват повече от 3 месеца.... А относно вкарването на свеж въздух- аз имам вградената екстра "отваряем прозорец" в жилището си.
    Ама и там- в Пампорово ли взе да ги поучаваш и заливаш с мъдрости, та те изгониха?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    През ноември, когато бях само на 2-та нови Хаера (12-ка +9-ка) - 135лв ток. След това си минах на локалното парно - около 4-5 тона донбаски+3 куб.м дърва на сезон с фирмено чешко котле Дакон (конфорт отличен в къщата и пристройката). 1/3 от къщата е с 4см стиропор, напролет още 1/3. Пластмасови външни щори на 90%, просторно антре-остъкление и баня с алуминиева дограма.*
    Изводи:
    1. Първо без пари няма топло.
    2. В къща не става като в апартамент с 1-2 климатика и същия конфорт. Кварталът ми е пълен с нови къщи на доста заможни хора и всички след ноември гледам, че спряха дори марковите си климатици и пуснаха локалните котлета, с изключение на 1-2 къщи с 4-5 големи Дженерала или Панасоници. Но и те си пускат камините в студовете, а нямат финансови проблеми. Чакаме централен газопровод в квартала с нетърпение.
    Няма спор газовото отопление е най-топло, но е най-скъпо заради скъпата инвестиция и средно-високите месечни разходи. Класическото климатично отопление от своя страна е най-добър конкурент на отоплението с ток като трябва да се има предвид че през най-студените дни има нужда от помощ.

5. Тук е от
    Feb 2006

Изгодата при отоплението с котле идва при минимум 3 използвани стаи бойлер и т.н. Ако живееш в къща е идеалния вариант за отопление, но ако си в апартамент първо няма къде да се сложи, второ по голяма кочинка няма как да си направиш по какъвто и да било начин! За съжаление вариантите за отопление на апартаменти са само на ток или газ, като и двата са си доста по скъпи а на газ също трябва да се замислиш заслужава ли си за една стая таксата от 20 лева на месец.

6. Тук е от
    Feb 2006

имам климатик panasonic cs-pw12dke отвратителен е.Когато работи се чува ужасно, нетърпимо пукане.Някой срещал ли се е с подобно пукане?Има ли начин отвратителното ПУКАНЕ да бъде отстранено?*

Ако има някои да даде добър съвет моля да го направи,глупости не ми се четат.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от gomes
    Ако има някои да даде добър съвет моля да го направи,глупости не ми се четат
    Май няма да е зле да опишеш по-подробно кога и как точно звучи...
    Пукането може да е нормален физичен процес, но ако е в моите мерки за `нетърпимо` вече си е обезпокоително - нали разбираш - описанието с качествени прилагателни може да има ред тълкувания :coolsmiley:
    ...а и дали не е най-добре да се обърнеш първо към гаранционния сервиз - този модел май няма 3 години, че да е изтекла гаранцията...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2004

имам го същия, мине не мине време и почне да припуква. качвам се на леглото и го плъзкам по шината 5-10см. в ляво или дясно, така е тих около 10-20 дена, после пак. няма страшно, не пука въобще като го мръднеш

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    имам го същия, мине не мине време и почне да припуква. качвам се на леглото и го плъзкам по шината 5-10см. в ляво или дясно, така е тих около 10-20 дена, после пак. няма страшно, не пука въобще като го мръднеш*
    Наистина ли става дума за сантиметри?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

емиии, не го меря, просто го премествам и той спира да издава пукащите звуци.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    емиии, не го меря, просто го премествам и той спира да издава пукащите звуци.
    Дано @gomez е прочел уточнението ти....Иначе не мога да си представя чувствата му към теб, крепейки вътрешното тяло на 12-ка в ръце....

13. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

Въпрос към разбирателите
    чудя се между 2 климатика HAIER 10ка инвертер -и PANASONIC 9 инвертер малайзия
    какви са плюсовете и минусите на двата

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от naz
    Въпрос към разбирателите
    чудя се между 2 климатика HAIER 10ка инвертер -и PANASONIC 9 инвертер малайзия
    какви са плюсовете и минусите на двата
    Според мен Panasonic HE9 е най-доброто на пазара.

16. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

най добро - ама защо ?- обоснови се!
    мисля че топлоотдаването му е по малко от HAIER

17. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от naz
    най добро - ама* защо ?- обоснови се!
    мисля че топлоотдаването му е по малко от HAIER
    Разликата между двете марки е доста голяма и трудно може да се обоснове с няколко изречения. Преди всичко човек трябва да сравни някои основни технически параметри на двата уреда като COP, ниво на шум (субективно и обективно) и т.н. При сравнението не бива да забравяме, че не бива сляпо да се доверяваме на някои напечатани в у нас каталози и дипляни, в които уж случайно COP от 3,00 е станал 5,00. Опасно е и предоверяването на всякакви самозвани спецове и консултанти в магазини, чиято единствена цел е да ни набутат кашона без да се интересуват после нито как нито къде ще бъде инсталиран. Едва ли има друга подобна категория стоки за бита, която през последните години да претърпя такъв бум и в която да се правят толкова много шмекерии.* Конкретно на въпроса за Хайер и Панасоник е необходимо да се назоват точно моделите, защото тази година на пазара има една китайска, две малайзийски и две японски девятки на Панасоник. За Хайер не знам, защото престанах да го следя. И най-накрая трябва да се информираме за сервиза, който се предлага. За да избегнем отново голите обещания постъпваме по следния начин: избираме фирма, която здраво се рекламира с посочените марки, обаждаме се по телефона и молим за извънгаранционна доставка на някаква чуплива част (например турбината на вътрешното тяло, перка за външното тяло и.т.н.) от избрания от вас модел. Ако в рамките на 24 часа получите адекватна цена (от 80 до 120 лева за турбината) и адекватен срок от 15 работни дни, то може би си струва да се доверите на тази марка и модел.

Цитат Първоначално публикувано от gomes
    имам климатик panasonic cs-pw12dke отвратителен е.Когато работи се чува ужасно, нетърпимо пукане.Някой срещал ли се е с подобно пукане?Има ли начин отвратителното ПУКАНЕ да бъде отстранено?*
    Тази година за пръв път при Панасоник се появи "отвратителния" феномен "пукане" при работа в режим отопление. До сега пукането беше патент на кучите марки, но за съжаление и Панасоник се абонираха за него. За радост проблема не е повсеместен. Неприятното е, че подобно "пукане" трудно се отстранява. За да дам ефективен съвет е необходимо да знам дали това пукане е постоянно, дали е само след първотачално пускане или пък по време и след размразяване. Добре е да се знае също в каква посока излизат тръбите на вътрешното тяло и дали при изваждането им навън не е създадено допълнително напрежение на вътрешния топлообменник спрямо крехкия пластмасов корпус.

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Аз предлагам , да се напише нещто повече за така наречените "екстри" на климатиците. Защото оставам с впечетление от публикациите в този форум , че това е един от показателите по които се оценяват и избират климатиците. Нека да се доколко е оправдано да се дават от 200 до 400 лв.,( приблизително) за тях.
    Личното ми мнение е , че това с "екстрите" са пълни глупости . С тях производителите привличат клиенти .
    Един от известните търговски трикове е отклоняването на вниманието на клиента от същината на покупката и създаването у него на убеждението, че той за едни и същи пари получава нещо допълнително. Дали тази "екстра" е необходима за клиента няма съществено значение. Важното е неговоно внимание да бъде отклонено в правилната посока. В тази връзка може би единственото нещо, което по-сериозно ми привлече вниманието е "ХЕ" и "НЕ" сериите на Панасоник и вкарването на обогатен с кислород въздух в помещението. И тази екстра обаче едва ли ще ви потрябва в Пампорово например, където ако отворите и проветрите ефекта ще бъде по-добър. Всички "йонизации", "плазми" и др. трудно могат да бъдат усетени. Да не говорим за супер-филтрите. Идеята да живеем в мръсотия и да чакаме климатика да ни прочисти въздуха от прах е доста първобитна.

18. Тук е от
    Feb 2006

//mod edit Lupus
    Добре дошъл във форума. Прочети правилата и не пускай последователни постове!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 157 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе