Страница 32 от 157 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от fendi
    Един от известните търговски трикове е отклоняването на вниманието на клиента от същината на покупката и създаването у него на убеждението, че той за едни и същи пари получава нещо допълнително. Дали тази "екстра" е необходима за клиента няма съществено значение. Важното е неговоно внимание да бъде отклонено в правилната посока. В тази връзка може би единственото нещо, което по-сериозно ми привлече вниманието е "ХЕ" и "НЕ" сериите на Панасоник и вкарването на обогатен с кислород въздух в помещението. И тази екстра обаче едва ли ще ви потрябва в Пампорово например, където ако отворите и проветрите ефекта ще бъде по-добър. Всички "йонизации", "плазми" и др. трудно могат да бъдат усетени. Да не говорим за супер-филтрите. Идеята да живеем в мръсотия и да чакаме климатика да ни прочисти въздуха от прах е доста първобитна.
    ..и все пак климатика има ефективна филтрираща функция за разлика от всички останали отоплителни тела (духалка, конвектор, радиатор) при които просто няма такава. ето ти една екстра (повтарям "екстра" а не основна функция) относно плазмите и йонизаторите дали правят нещо или не за съжаление доста трудно може да се провери тъй като трябва доста специализирана апаратура за се измерят тези неща, но даже и малък ефект да има го има а без тях....няма.... също толкова спорен може да бъде и ефекта от опресняването на въздуха с кислород или външен въздух в сравнение с естественото нахлуване на външен въздух през процепи на врати и одушници. (ако някой си мисли че понеже си е сложил PVC се е ...вакумирал жестоко се лъже). сензорите за присъствие/светлинните сенсори/таймери и т.н. са допълнителни елементи на автоматизация и който твърди че ако се използват правилно няма икономия (макар и не грандиозна) също мисля че греши. и защо всеки изхожда от гледната точка на финансовата "изгода" от тези неща т.е. "ще ми се върнат ли парите дето съм дал от сметките за тока?" а комфорта и моралното удовлетворение от придобивката на ..."нещо по-така" не струват ли пари?!

2.  

3. Тук е от
    Feb 2006

Привет на всички. Искам да се посъветвам с вас какъв вид и марка климатик да си взема за помещение от 28 кв. метра?
    Благодария предварително

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от titoo111
    Привет на всички. Искам да се посъветвам с вас какъв вид и марка климатик да си взема за помещение от 28 кв. метра?
    Благодария предварително
    Дай повече информация- изложение, топлоизолация, дограма, какво е помещението (спалня,хол...); за какви пари и ще те засипеме с предложения, та няма да знаеш какво да купиш*
    Като начало прочети из Net-а, напр: http://www.royal.bg/airc/useful.htm и http://www.nectime.com/izbor.html

5. Тук е от
    Feb 2006

Благодария за поправкаталЩе опитам нещо по- конкретно. Имам оферта за za LG сплит система /KS-H 096 JLA3. Ohlajdane 2.637/otoplenie 2.75 i цена до 500 лева. Помещението е 28 кв.м и искам да работи и при по- екстремни условия. т.е. при над25-30 градуса целзий и при -20 градуса. Никъде в мрежата не успях да намеря спецификация.
    Надявам се ако имате повече информация да я споделите с мен. Това вече не е реклама!

6. Тук е от
    Nov 2005

искам да работи и при по- екстремни условия. т.е. при над25-30 градуса целзий и при -20 градуса.
    сложи една единичка пред цената и смени марката .. за помещение 28 квадрата поне 12ка ,даже е малко за такива условия , особено -20..

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

И аз съм на мнение че 12-ка е малко. Относно марката на климатика , поне ртрябва да бъде HITACHI или PANASONIC.Задължително инвертор.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Благодаря на всички които се отзоваха сериозно по проблема със пукането при Panasonica.A сега относно съветите Струва ми се нелепо да вися на стената и да движа вътрешното тяло на климатик наляво надясно. При обаждането ми в гаранционният сервис по проблема с пукането ми отговориха,че се дължи на ниското качество на използваната пластмаса за направа на вътрешното тяло.Това означава ли вече че и PANASONIC=ниско качество?

10. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от gomes
    Благодаря на всички които се отзоваха сериозно по проблема със пукането при Panasonica.A сега относно съветите Струва ми се нелепо да вися на стената и да движа вътрешното тяло на климатик наляво надясно. При обаждането ми в гаранционният сервис по проблема с пукането ми отговориха,че се дължи на ниското качество на използваната пластмаса за направа на вътрешното тяло.Това означава ли вече че и PANASONIC=ниско качество?
    Моя е китайски и той пука. Не знам малайзийските дали пукат. Но пък пукането му не е особено силно и дразнещо в сравнение с други марки. Пък и е инвертор и няма толкова големи температурни разлики от които да пука, особено като си го нагласиш на някаква приемлива температура, която да подържа... на охлаждане не помня да е пукал...

11. Тук е от
    Feb 2006

Това означава ли че LG то няма да работи при над -5 градуса? Онзи от фирмата твърди че въпреки че е сплит, а не инвертор нямало да има проблем с температурите. Питам щото искам да се отоплявам на него и ако за 500- 1000 лева ми предлагат нещо, което няма да работи няма смисъл.

12. Тук е от
    Nov 2005

Малайзийските Панасоници не пукат и са много тихи ,поне моя ХЕ9,но там и цените са други .. а LG са проблемни климатици на отопление ,по добре конвенционална Мидеа или Хайер в този ценови диапазон .. и пак не очаквай кой знае какво за 500-600лв ,като за начало в това помещение ще ти е студеничко през зимата и топличко през лятото

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Samsung и LG не се славят като особено студолюбиви... За -20 само инвертор на р410, но там парите са наистина множко... Друг вариант е second hand (лично аз си имам предубеждения за това, но има хора, които са доволни). Но при втората употреба нещата са малко като при жените- бъркаш в торбата със змии и се надяваш да не е отровна...

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

... Онзи от фирмата твърди че въпреки че е сплит, а не инвертор нямало да има проблем с температурите...
    Ако точно това са думите на продавача,това означава че той е новобранец и не знае що е сплит и що-инвертор.Прави си изводи дали трябва да му се доверяваш...

16. Тук е от
    Feb 2006

Даа явно съм надценил възможностите му. Благодаря за информацията. Явно ще трябва да се бръкна за инверторен, което мислех да избегна.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Даа явно съм надценил възможностите му. Благодаря за информацията. Явно ще трябва да се бръкна за инверторен, което мислех да избегна.
    С тая 9ка дето са ти я предложили може да стоплиш тази стая ако я преградиш на две. А относно какъв ти трябва минимума ти е 14ка максимум 16ка.

18. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от gomes
    Благодаря на всички които се отзоваха сериозно по проблема със пукането при Panasonica.A сега относно съветите* * *Струва ми се нелепо да вися на стената и да движа вътрешното тяло на климатик наляво надясно. При обаждането ми в гаранционният сервис по проблема с пукането ми отговориха,че се дължи на ниското качество на използваната пластмаса за направа на вътрешното тяло.Това означава ли вече че и PANASONIC=ниско качество?
    Това означава 12-ка за 650-700 лева=ниско качество. Дали е Панасоник или не няма особено значение. Освен това пукането не е в резултат на ниско качество на пластмасата, а на конструктивно несъвършенство на корпуса на вътрешното тяло свързано с желанието да се пусне на пазара евтин марков климатик.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 157 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе