Страница 81 от 157 ПърваПърва ... 3171798081828391131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

А аз съм сигурен че послъгва за тоя нипон и за температурата в стаята но в този форум май е нещо обичайно това. А и най вече не смеят да си признаят ча са се пре-(е)цакали.

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Да има и такива климатици , но това вече бие на калорифер а не на климатик. Защото тогава консумацията става страшна.
    Като говорим за отопление с климатик се стрмим да постигнем максимална икономия на ел. енергия.Това става с климатик с колкото се може по голям СОР поне от 4 на горе. Разбира се при -15 градуса този СОР изобщо не е вече 4 .Ако климата е така да се каже по маркова при тази температура СОР-а да стане в граници от 1.7-до 2.5 пак си на сметка да се отопляваш с климатик.
    Не мога да се съглася , че с един климатик който не е ивертор и не е от водещите производители на климатична техника при -15 градуса ще се постигне ефективно отопление с него.
    Всичките тези нагреватели по външните и вътрешните тела са пълни глупости и изобщо не се ефективни.В такъв случаи по-добре е да се мине на друг вид отропление . (не говоря за подгреващите системи по компресорите на някой клими.)
    Браво много точно казано и напълно те подкрепям.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    А аз съм сигурен че послъгва за тоя нипон и за температурата в стаята но в този форум май е нещо обичайно това. А и най вече не смеят да си признаят ча са се пре-(е)цакали.
    Пичове, даже изобщо не съм доволен от климата, а само споделих. Имам още една клима у дома си (от друга марка) и още няколко в офиса, така че мога да споделя доста за доста марки, както и модели, но понеже сте ми много интересни - тц.
    Хем нямате лични наблюдения, хем плюете
    Айде стойте си в заблуда, че само "японската сила" може да духа добре и това е.

btw, много ми е интересно какво ли ще изтърсите за "Чиго"? Големи ли са пръчки, не са ли? Я да видим? Че имам доста техника, поверена на охлаждането на два бр. 12-ки (извънредни тихи и красиви). Тях засега няма да ги "хваля", че току виж някой ме обявил за форумен лъжец.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

че току виж някой ме обявил за форумен лъжец.
    Абе чак за лъжец не.... тук сме се възпитани хора, ама все пак не прекалявай с алегориите...

5. Тук е от
    Jan 2001

Общо взето да предупредя ,четящите този форум които искат да си купват климатици ,че тоз форум е пълен с голем разбирачи има хора тук където са много на ясно със нещата ,пишат дори и книги на тази тема още от врмето на комунизма когато БКП даде за задача да се изпълни социалистически план за климатизация на държавата ! Форума никак не полезен - по скоро прилича на някой пазар или кръчма където са се събрали разни бараби който спорят и постоянно се надлъгват за това кой е по-по-най !

6. Тук е от
    Jul 2006

Това ми е пьрви пост и искам да споделя моя опит с климатиците.Имам 2бр. GENERAL FUJITSU 9-ки от 1999година /по 1000$ броиката бяха/ и една 9-ка PANASONIC инвертор за 1500лева което пак си близо 1000$ сега.Много добри климатици ама имам забелзки и кам двата вида:
    Панасоника духа топло и като достигне температурата почва да духа халадьк вуздух и не спира вярно че намалява автоматично струята ама ме дразни, не е конфортно ,говоря за голям студ навьн -10 и надолу.GENERALA си спира да духа и после пак пуска горещ вуздух отново много по конфортно за мен обаче на студен режим през лятото е обратното GENERALA просто си духа като вентилатор ,като спре компресора.
    Никои не може да ме обеди че за тези пари това е нормално,защото климатици за 400 лева може да са по конфортни.
    Иначе климатиците са страхотни на -19 работят перфектно.А някои твардят че под -5 не може да се топлиш с климатик.
    Зет ми има 4 климатика на ценато на един мои СОГО и МИДЕА са 9-ки все на промоции и да ви кажа сметката му за тока е по малка от моята ,а в тях е топло колкото при мен.Заради този факт сега си взех 28-ца кацетьчна на HAIER за 2099лева а не 30-ка GENERAL 4400leva, дано не се разочаровам.
    Според ме ако човек може да похарчи 1000 ЕВРО за 9-ка /1800 лева панасоник + 150лева монтаж/ без това да му наруши финансовото сьстояние добре,ама да го удряме на снобария не сам сагласен.

И нека хората споделят това което са преживели а не какво са чули.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

PANASONIC CS/CU-PE9DKE някакви коментари за този климатик ще оспее ли да топли добре през зимните дни ? и забележки някакви по него ? и какъв клас се води понеже нещо не можах да ги разгадая тези работи

мерси предварително

здравейте мерси за отговорите на моя въпрос но главния проблем е с замръзването ! не искам да ми замразва зимата !климатика може и до 1000 лева да стигне все пак няма всеки ден да си копувам за това питам за по конкретни модели иначе и аз мога да видя в някав ценови диапазон да харесам нещо и буф.. да се натреса за това се обърнах към вас защото сте с опит и ще ми препорачате наи доброто за това което имам

п.с в предния пост имах предвид 800 900 лева без монтажа извинявам се за това че не съм го уточнил

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Форума никак не полезен - по скоро прилича на някой пазар или кръчма където са се събрали разни бараби който спорят и постоянно се надлъгват за това кой е по-по-най !
    И аз съм на това мнение.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    И аз съм на това мнение.
    Присъствието не е задължително!!!
    А каква алтернатива предлагате - копие от диплома за право на участие ли?

@Globe
    Климатика е добър, нищо че се води китайски! Справя се добре с отопление и при -15*, въпреки че това не е режима за който е предназначен...
    Не разбирам какво имаш впредвид като клас - по Евровент с EER 3.42 и COP 4.02 е в клас А и по двата показателя!?!
    А дали ще се справи - зависи от условията - температури, обем на помещението, изолации - за помещение с размер на спалня, в по-голямата част от страната е идеален - особено като цена/качество!

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Някой нагоре спомена Chigo с плах опит да ги похвали .. няма такова дърво колеги ,имам наблюдения върху 2 съвсем нови такива клими ,не само зимата не топлеше и беше постоянно на буца лед външното тяло ,но сега лятото и не охлажда ,което вече е прекалено .. набичен на 18 градуса - струята леееко хладничка ...

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

добре и аз като гледам маи няма по хубав за тази цена като качество а този горе доло колко прави на месец така като гледам уж малко харчи но... в деиствителност ? и някакви забележки отностно него ?

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Globe
    добре и аз като гледам маи няма по хубав за тази цена като качество а този горе доло колко прави на месец така като гледам уж малко харчи но... в деиствителност ? и някакви забележки отностно него ?
    Globe, а колко ти харчи колата на месец?

@Alexi
    Дали не трябва да го проверят от сервиза да няма пропуск? Нали е нов?

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    Общо взето да предупредя ,четящите този форум които искат да си купват климатици ,че тоз форум е пълен с голем разбирачи има хора тук където са много на ясно със нещата ,пишат дори и книги на тази тема още от врмето на комунизма когато БКП даде за задача да се изпълни социалистически план за климатизация на държавата ! Форума никак не полезен - по скоро прилича на някой пазар или кръчма където са се събрали разни бараби който спорят и постоянно се надлъгват за това кой е по-по-най !
    Аз доколкото си спомням ти в "този пазар или кръчма" намери описание на дистанционното на климатика си.
    @airclima мисля бе човека,който ти го изпрати.
    Поне него да беше изключил от списъка на барабите.
    Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    И аз съм на това мнение.
    Аз бих повторил думите на @Еcho.
    Цитат Първоначално публикувано от echo
    Присъствието не е задължително!!!

16. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Globe
    Консумацията на една клима (особено инвертор) е много трудно да се предвиди защото е функция от много фактори , ето някои от тях.
    Какви топлузагуби има помещението което отопляваш.
    Външната температура
    Влажноста на въздуха и т. н.
    Относно претиснениятата ти за замръзването на външното тяло , при инверторите процеса на размразяването на външното тяло се контрулира от сложен алгоритъм , които прекратява това размразяване когато деиствително е направено.
    Обяснението как работи един ивертор никак не е просто и не може да се напише с два реда.
    Самата консумация във всеки един момент на един инверор не е константна , тя е променлива величина (варира) да речем от 200 вата до 1.2 киловата. (за 9-ка) . От тук идва и иконимичността на инвертора.
    Еми горе долу , на кратко с по-прости думи това е за инвертора.
    Повече информация можеш да намериш на саита: http://www.ekomatik.com/

17. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Здравейте , аз вече си монтирах Наера 18 ка , и засега нямям забележки към него и към самия монтаж. Мисля ,че фирмата ,която ми го монтира е добра. Обаче в различни справочници за модела дават различни данни за мощностите.В Технополис данните са 4900/ 5430 W , а в Екоматик за същия модел 5280/ 6450. Говоря за
    HAIER -HSU-18HKO3

18. Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Аз доколкото си спомням ти в "този пазар или кръчма" намери описание на дистанционното на климатика си.
    @airclima мисля бе човека,който ти го изпрати.
    Поне него да беше изключил от списъка на барабите.Аз бих повторил думите на @Еcho.

Лошо няма оценявам много това ! Ама тук има хора които лъжат битер дърти цигани ! Ако една трета от хората които са напълно наяцно с нещата като Airclima този форум равен нямаше да има ! Ама като гледам понякога някой хора как умишлено вкарват нерви............

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе