Страница 85 от 157 ПърваПърва ... 3575838485868795135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

@profyt
    Примерът със студоусещането е показателен, че при вятър топлообмена е по-висок /усещане за -25* при измерени -10*/ - от гледна точка на човек, който опитва да запази температура +36*, е неприятно, но ако температурата на питата е -25*, при -10* и вятър ще имаш по-добро затопляне на фреона!

Проблемът на по-силния от нормалното вятър е, че може да повреди механиката, най-вече вентилатора, което да доведе до още по-големи проблеми, а пък при влажен въздух и тевператури около 0та - сам се сещаш какво става при вятър!

И може би вече е досадно от повтаряне в темата, но при -10* и +25* вътре, делтата е 35*, което е повече от сериозно и тези режими не са препоръчителни за машините!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Аз да ви кажа че това с вятъра е чиста глупост защото пречи на нормалното обдухване на питата. Казвам го защото съм монтирал климатици на мезонет и там духаше силен вятър който променяше оборотите на вентилатора и естественно имаше големи колебания в налягането на фреона.Така че ако климатика си е калпав неможе да помогнат такива фактори като вятър и др.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Така и не разбрах: проблем ли ще е разполагането на външното тяло над вътрешното и късия тръбен път ?
    не е проблем дори е по добре че е къс тръбния път.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Така и не разбрах: проблем ли ще е разполагането на външното тяло над вътрешното и късия тръбен път ?
    не е проблем дори е по добре че е къс тръбния път.
    няма проблем с нито едно от нещата които споменаваш
    всеки климатик има описана максимална денивелация и максимален тръбен път и кога е нужно допълнително зареждане с фреон
    както и къде и каквъ "капани" трябва да се направят
    в моя случай денивелацията е 5 метра
    до 7 метра с неговия фреон
    и до 15 с допълнителен
    Р407ц
    а за късо
    в офиса работят няколко добре с тръбите на вътрешното тяло без допълнителни.........

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Във всички manual-и на климатици си пише външното тяло да се поставя така, че да е защитено от вятър. Изискване за минимален тръбен път съм срещал само при Панасоник- 1.5 м.

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Е добре де , възможно ли е външно тяло да не го обдухва вятъра ? Все пак е външно тяло.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Е добре де , възможно ли е външно тяло да не го обдухва вятъра ? Все пак е външно тяло.
    Има се впредвид силен вятър - причините бяха описани! Например е против правилата монтирането на покрива на павилион, което сме виждали, както и перпендикулярно на стената, когато няма естествена защита - в тези сличаи е голям шанса за неправилно натоварване на механиката на вентилатора.
    Ако се изолира съвсем от вятър - ще се затрудни топлообмена - llll със сигурност няма това впредвид!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Е- ръководствата за климатици не са мое дело... Вероятно производителите искат да кажат, че климатиците си имат управление, имат си и перки и значи сами могат да определят колко въздух да прекарат през питата... А вятъра може да им обърка сметките.

11. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

За някой частни случаи за вятара съм съгласен . (Например т.н. подблокови тунели сис много силни течения особено при силен вятър и т.н.)(силно изразени постояни ветрове)
    Но при един нормален блок в жилищен квартал , да се чудим дали ще му духа на виншното тяло не съм съгласен. Под силен вятър разбирам ветровете през пролета (бурите) , в този случай съм съгласен че този вятър не е полезен за климатика.
    Няма фасада на коятото можем да монтираме климатик и да кажем , че няма да духа вятър през цялата година , нали така.
    България е с умереноконтинентален климът и ветрове с голяма сила и продължителност не са характерни.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Аз май неволно отклоних темата с тази щуротия за студоусещането и започнахме да обсъждаме ветровете. Въпросът ми по-скоро беше дали монтажа на външното тяло във въздушната междина ще помогне на климатика за по-ефективна работа в режим на отопление при ниски температури.В началото на лятото смених дограмата и направих външна изолация. Притеснявам се дали изолацията ще издържи без проблеми(подбивания и напуквания на мазилката от вибрациите) монтажа на външното тяло. Това е причината за моето питане. Ако става -става, ако не- (на)здраве

13. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Хората който ще ти монтират климатика нека видят това пространство над апартамента ти и да преценчт дали е удачно да се монтира външното тяло там. Относно опасенията , че при монтажът на външното тяло и при работатата му ще се наруши направената от теб изолация , смятъм , че са неоснователни.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2004

То е ясно, че последната дума ще имат монтажниците.

Благодаря на всички, взели отношение по моя въпрос !

16. Novice
    Тук е от
    Jul 2006

Здравейте, от скоро си търся климатик събрал съм някаде около 1200-1300 лв. значи търся си инвертор 12-ка спрял съм се на два модела едно LG и един Panasonic (китаиски). От благоевград съм ако има значение моля да ме посъветвате какъв да си взема за тея парички, най-вече ще ми трябва за отопление. Приемам и други марки..и ако може и малко аргументи за тях..
    Най-вече съм се спрял на ЛГ но ще видим....
    Моля за по бърза реакция че утре или другиден трябва да дам поръчката...мерси.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от ZIRO
    Здравейте, от скоро си търся климатик събрал съм някаде около 1200-1300 лв. значи търся си инвертор 12-ка спрял съм се на два модела едно LG и един Panasonic (китаиски). От благоевград съм ако има значение моля да ме посъветвате какъв да си взема за тея парички, най-вече ще ми трябва за отопление. Приемам и други марки..и ако може и малко аргументи за тях..
    Най-вече съм се спрял на ЛГ но ще видим....
    Моля за по бърза реакция че утре или другиден трябва да дам поръчката...мерси.
    Във форума има доста съобщения ,че точно LG не са много добри в отоплението!Така че избирай накой инвертор 1.Митсубиши 2.Фуджитсу-Дженерал/FUJI ELECTRIC 3.Панасоник/Малайзия/ виж тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23881.0.html

18. Тук е от
    Feb 2006

станах рано .. един въпрос ме мъчи покрай жегите и затова питам като проззз /щото аз съм силен в други области/
    та значи ето... имам климатик инвертор 12 -ка Хайер, сега по големите жеги когато работи почти безпрестанно, все пак южно изложение на панелката, като достигне зададената температура компресора спира да бачка а върти само турбината на вътрешното тяло - е..... питам аз знаещите нали инвертора е такъв климатик дето сам си определя колко точец да дърпа и по принцип не спира външното тяло
    кажете аз ли съм с грешка или някой ме е метнал ???
    - инак го засякох на час дърпа по 10 стотинки angel

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе