Здравейте фенове на климатиците. Имам сериозен проблем трябва да си купя, както повечето в този форум, климатик и то доста спешно поради "бременни" причини . Доста прочетох от форума и разбрах че от китайските марки се препоръчва Хайер, Мидеа от по малко китайските Панасоник с по специален компресор. Аз съм си приготвил около 800 лева, не държа на инвертор и съм се спрял на някоя 12-ца. Имам изолация от стериопор, ПВЦ в Русе живея ... и ако не знаете тук лятото е най-топло в БГ и за сметка на това пък зимата е кучешки студ. За щастие имам парно така че няма да разчитам само на климатика. Искам да си купя нещо качествено което ще охлажда предимно и ще топли есен-пролет. Най-важното за мен е да е качествено, а не зная за тези пари дали може да стане. Помагайте...
Ако можете препоръчайте марки които не са китайски, малайзия и така нататък. Мерси много и на модераторите ако помогнат .
Отново ходих до магазина най-евтиното решение което може да се предложи като не китайско е марка ЕТА -чехия с копресор Мицубиши-720лв, следващото е бош 980лв . което пък ми е много като пари ...кажете за ЕТА нещо ако сте чували.