Страница 71 от 157 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте фенове на климатиците. Имам сериозен проблем трябва да си купя, както повечето в този форум, климатик и то доста спешно поради "бременни" причини . Доста прочетох от форума и разбрах че от китайските марки се препоръчва Хайер, Мидеа от по малко китайските Панасоник с по специален компресор. Аз съм си приготвил около 800 лева, не държа на инвертор и съм се спрял на някоя 12-ца. Имам изолация от стериопор, ПВЦ в Русе живея ... и ако не знаете тук лятото е най-топло в БГ и за сметка на това пък зимата е кучешки студ. За щастие имам парно така че няма да разчитам само на климатика. Искам да си купя нещо качествено което ще охлажда предимно и ще топли есен-пролет. Най-важното за мен е да е качествено, а не зная за тези пари дали може да стане. Помагайте...

Ако можете препоръчайте марки които не са китайски, малайзия и така нататък. Мерси много и на модераторите ако помогнат .

Отново ходих до магазина най-евтиното решение което може да се предложи като не китайско е марка ЕТА -чехия с копресор Мицубиши-720лв, следващото е бош 980лв . което пък ми е много като пари ...кажете за ЕТА нещо ако сте чували.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2002

И аз поради "бременни" причини трябва да купувам климатик. Условията за ползване ще са почти същите като на горния участник от Русе. Само че аз съм приготвил към 660 лв. За тази цена гледах една Осака 12-ка която е клас АА, но тук във форума казаха, че нестава. От технополис си избрах GE AC-112, но за него никакви отзиви не чух. Ако може някое компетентно мнение за тези 2 климатика или препоръка за някаква алтернатива. 10х предварително.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от virgo
    Здравейте фенове на климатиците. Имам сериозен проблем трябва да си купя, както повечето в този форум, климатик и то доста спешно поради "бременни" причини . Доста прочетох от форума и разбрах че от китайските марки се препоръчва Хайер, Мидеа от по малко китайските Панасоник с по специален компресор. Аз съм си приготвил около 800 лева, не държа на инвертор и съм се спрял на някоя 12-ца. Имам изолация от стериопор, ПВЦ в Русе живея ... и ако не знаете тук лятото е най-топло в БГ и за сметка на това пък зимата е кучешки студ. За щастие имам парно така че няма да разчитам само на климатика. Искам да си купя нещо качествено което ще охлажда предимно и ще топли есен-пролет. Най-важното за мен е да е качествено, а не зная за тези пари дали може да стане. Помагайте...

Ако можете препоръчайте марки които не са китайски, малайзия и така нататък. Мерси много и на модераторите ако помогнат* *.

Отново ходих до магазина най-евтиното решение което може да се предложи като не китайско е марка ЕТА -чехия с копресор Мицубиши-720лв, следващото е бош 980лв . което пък ми е много като пари ...кажете за ЕТА нещо ако сте чували.

С това изискване "Ако можете препоръчайте марки които не са китайски, малайзия и така нататък" ти отряза 99% от продаваните климатици... . Много пъти е повтаряно, че за охлаждане стават всички климатици, така че моят съвет е: не си давай паричките заради предрасъдаци (ще ставаш татко :Super: и сигурно ще ти трябват..). Проучи кой в Русе предлага най- добра поддръжка и действай! А Eta-та я намерих само в чешки сайтове... За такава екзотика сигурно трудно се намират части тук. Успех!

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    И аз поради "бременни" причини трябва да купувам климатик. Условията за ползване ще са почти същите като на горния участник от Русе. Само че аз съм приготвил към 660 лв. За тази цена гледах една Осака 12-ка която е клас АА, но тук във форума казаха, че нестава. От технополис си избрах GE AC-112, но за него никакви отзиви не чух. Ако може някое компетентно мнение за тези 2 климатика или препоръка за някаква алтернатива. 10х предварително.
    Здравейте фенове на климатиците. Имам сериозен проблем трябва да си купя, както повечето в този форум, климатик и то доста спешно поради "бременни" причини . Доста прочетох от форума и разбрах че от китайските марки се препоръчва Хайер, Мидеа от по малко китайските Панасоник с по специален компресор. ........
    И в двата случая моето мнение е: http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=01001775

[size=20px]И КОЙТО ИСКА ДА КУПУВА ДА ГО ПРАВИ ДНЕС ИЛИ УТРЕ, ОТ 01.07.2006 Е МНОГО ВЕРОЯТНО ЦЕНИТЕ ДА СКОЧАТ С 50-ИНА ЛЕВА ЗА ВСИЧКИ КЛИМИ!!![/size]

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Здравейте фенове на климатиците........

@вирго
    http://tehcomservis.com/ от РУСЕ може и да ти свърши работа* *, успех

7. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от yasenp

[size=20px]И КОЙТО ИСКА ДА КУПУВА ДА ГО ПРАВИ ДНЕС ИЛИ УТРЕ, ОТ 01.07.2006 Е МНОГО ВЕРОЯТНО ЦЕНИТЕ ДА СКОЧАТ С 50-ИНА ЛЕВА ЗА ВСИЧКИ КЛИМИ!!![/size]
    И на мен така ми казаха в един магазин, даже увеличението щяло да е още по-голямо заради въвеждането на някакви акцизи за използваните метали...*
    Което и правителство да дойде, все намира цаката да ни го сложи!!!* :knuppel2:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@virgo
    Не разбрах точно какво търсиш, но има инвертори на Haier в този диапазон!
    Иначе наистина повечето машнии ще се справят с охлаждането и с отоплението в някакви граници!

ETA са добри машини, но ако си мислиш, че не са китайски...

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Delta1
    Някой има ли информация за климатиците, които само охлаждат. Днес на един от коментарите беше посочен линк към www.eviss.bg и там ги видях. Интересува ме дали някой предлага такива (може и да не са точно hitachi) в Бургас. Дали вършат работа да охлаждат достатъчно икономично . И се надявам и цената да е по-ниска след като само охлажда. Искам да охлаждам целия апартамент с един климатик, които ще е във всекидневната, а вратите на стаите ще са отворени. Ако ги има на пазара в Бургас ще си харесам и съответната мощност, но за сега е рано. Най-вероятно за да има ефект в стаите, в всекидневната ще е доста по-студено, но това не ми пречи, стига да може да се спи спокойно, че се сварих, а лятото сега започва.
    Да си отговоря на въпроса . След като обиколих няколко фирми в Бургас и след като на всичките места ме гледаха странно като кажа "само за охлаждане", звъннах няколко телефона на софийски фирми и стана ясно, че климатици само за охлаждане "поне за домашни условия" от марката Hitachi (понеже само такава марка видях по каталозите) не се внасят.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Delta1
    Да си отговоря на въпроса* . След като обиколих няколко фирми в Бургас и след като на всичките места ме гледаха странно като кажа "само за охлаждане", звъннах няколко телефона на софийски фирми и стана ясно, че климатици само за охлаждане "поне за домашни условия" от марката Hitachi (понеже само такава марка видях по каталозите) не се внасят.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09005169- този е само за охлаждане и пише, че го има и в Бургас.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от llll
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09005169- този е само за охлаждане и пише, че го има и в Бургас.
    Това не го бях видял, защото гледам за мин. 12-ка. Благодаря за линка.

13. Тук е от
    Jun 2006

Попаднах на доста интересен факт докато навлизам в бездната за избор на климатик. Няколко страници по-напред във форума леко е засегната темата за фреон-а на климите. Това което научих и ако някой е чул нещо подобно да потвърди че фреон 407 е стандарт за Европа и всички клими произведени тук са с него, а що се отнася до 410 той е стандарт за Азия и респективно всички произведени там са с него. Незнам кой колко компонентен е, но спецове от един магазин казаха че нито един от двата не можел да се допълва ...Кое сега е вярно...дано има някой който се е занимавал с тази част.

А за моят избор сведох до два варианта /информативно искам окол 800лв да дам/:
    1. ЕТА R505 12-ka za 799лв с компресор мацушита /тези съм сигурен че имат нещо общо с Панасоник, даже май са собственици/
    2. Panasonic CS/CU-W12DKE малайзия едишън пак 12-ка за 699+120 монтаж, и въпреки доста постове които обясняваха за големи поръчки и т.н. все още ме притеснява големия спад в цената на този хубав климатик.

Гледах и една фирма с клими Fujitsu определено са доста по добри от тези два варианта но тази година няма да мога да взема някой от тях а и все пак имам хол така че за следващата година определено ще е някой от японските модели например FUJITSU GENERAL ASY 12USB Japan-ran и FUJITSU GENERAL ASY 12L-инверторен, но и цените са добри 1160лв и 1560лв.

Дерзайте!

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

На лепенката с ероглифи на един ДАЙКИН е написано
    2.5kw-0.695kw
    3.6kw-1.02kw
    3.3kw-1.14kw
    Някой,който е имал вземане даване с японски климатици,може ли да ми каже данните 3.3kw-1.14kw за какви условия на работа на климатика се отнасят.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2004

.........Това което научих и ако някой е чул нещо подобно да потвърди че фреон 407 е стандарт за Европа и всички клими произведени тук са с него, а що се отнася до 410 той е стандарт за Азия и респективно всички произведени там са с него........
    А за моят избор сведох до два варианта /информативно искам окол 800лв да дам/:
    1. ЕТА R505 12-ka za 799лв с компресор мацушита /тези съм сигурен че имат нещо общо с Панасоник, даже май са собственици/
    2. Panasonic* CS/CU-W12DKE малайзия едишън пак 12-ка за 699+120 монтаж, и въпреки доста постове които обясняваха за големи поръчки и т.н. все още ме притеснява големия спад в цената на този хубав климатик.

Гледах и една фирма с клими Fujitsu определено са доста по добри от тези два варианта но тази година няма да мога да взема някой от тях а и все пак имам хол така че за следващата година определено ще е някой от японските модели например FUJITSU GENERAL ASY 12USB Japan-ran и FUJITSU GENERAL ASY 12L но и цените са добри 1160 и 1560.

Дерзайте!
    Това за R407 е нещо ново за мен, защото 99% новите маркови клими са с R410. Струва ми се като някакъв сън на някой разбирко.
    Вместо да се радваш, че можеш да вземеш хубав малайзийски Panasonic си тръгнал да вземаш някаква чешка по-скъпа и по-недоказала се машина ужким с компресор Panasonic. А това, че Panasonic са собственици си го избий от главата. Сам прецени: като напиша модела на тази ЕТА и в гугъл не излиза нито един линк
    Panasonic CS-W12DKE/CU-W12DKE си е съвсем оригинален малайзийски, с оригинален Matsushita компресор(виж един от предните ми постове, нарочно отворих машината, за да се убедя).
    Колкото до Fujitsu, също можеш да погледнеш някой от предните ми постове и да установиш, че тези така наречени Japan rank модели са чисто китайски машини(доказано с писмо директно от FujitsuGeneral Германия).

Мен ако питаш вземай малайзийския Panasonic, надали скоро ще се появи такава машина на такава цена. BTW, промоцията е директно от Panasonic Austria, където е централния склад на Panasonic за Европа.

17. Тук е от
    Jun 2006

Това за R407 е нещо ново за мен, защото 99% новите маркови клими са с R410. Струва ми се като някакъв сън на някой разбирко.
    Вместо да се радваш, че можеш да вземеш хубав малайзийски Panasonic си тръгнал да вземаш някаква чешка по-скъпа и по-недоказала се машина ужким с компресор Panasonic. А това, че Panasonic са собственици си го избий от главата. Сам прецени: като напиша модела на тази ЕТА и в гугъл не излиза нито един линк
    http://www.zikom.cz/index.php?id=kat.../split/florida

Пускам линка само за информация. След като прочетох поста на yasenp реших и аз малко да поровя... ами има R410 и R407. Вярно че и моят измислен модел на ЕТА го няма, но може да са използвали някаква мулти бележка за модел на климатика и да е объркано нещо.

Панасоника наистина е много привлекателен... имам тази вечер да обмисля и утре ще купувам...
    О да днес като звънях на Техномаркет ...модела на Панасоника поизчерпан и дадоха срок доставка и монтаж 14 дни е тя жена ми за това време... не зная дали ще може на толкова топло, а бе направо не може ..... Утре отивам пък каквото има.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2002

И в двата случая моето мнение е: http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=01001775
    Благодаря за отговора, но този ми идва малко скъпичък на този етап след като му сложа монтажа за около 140-150 лева.

Все още чакам мнение за General Electric AC-112.
    или
    Haier HSU-12H03/Z1

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе