Страница 92 от 157 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. jiv
    jiv е офлайн

Тук е от
    Aug 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравеите на всички.Имам един panasonic inverter-CU-E15CKP,със изгорял компресор.Компресора е Matsushita-5CS102XEC.На него пише DC220V,не знам има ли значение.Интересува ме ако някой знае откъде може да се купи такъв и горе-долу цена някаква.В един сервиз ми казаха че бил някакъв нов модел 'skroll'тоз компресор и струвал към 1000лв,а пък климатика е на 2години.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от jiv
    Здравеите на всички.Имам един panasonic inverter-CU-E15CKP,със изгорял компресор.Компресора е Matsushita-5CS102XEC.На него пише DC220V,не знам има ли значение.Интересува ме ако някой знае откъде може да се купи такъв и горе-долу цена някаква.В един сервиз ми казаха че бил някакъв нов модел 'skroll'тоз компресор и струвал към 1000лв,а пък климатика е на 2години.
    А гаранция няма ли този климатик?Доколкото знам Панасоник дават 60 месеца отделна гаранция за компресора.Ако е така в твоя случай настоявай за безплатно отремонтиране.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от jiv
    А това че компресора е дефектирал 100% ли е сигурно?
    Каква грешка излиза при диагностиката?

Натискаш CHECK за 5 сек и после от TIMER " ^ " натискаш докато чуеш 4 последователни сигнала.Това е грешката

5. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Здравейте на всички!Я аз да ви питам нещичко за японската мерна единица за BTU-тия цифрички след модела на колко BTU отговарят ,че нещо май-май някой послъгва ...начи аз имам DAIKIN S25 ETUXS и останах с впечатлението че е 10 000 BTU,преди малко сърфирах из некви японски сайтове и се оказа че на цифрите 25 отговаря 8000 BTU???Айде некой да ме светне по въпроса че май ше се занимаваме с комисията за защита на потребителите...Благодаря Ви предварително!
    Ako имаш предвид това 8 с 3 йероглифа отзад това не е BTU ами е брой татами = 1.62м2. В таблицата го пише 7~8 = 11~14 m2
    25 е мощноста на охлаждане 2,5 KW
    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8)](http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...B0%D0%BC%D0%B8)[/url]

Ако не е тайна за какво помещение си го взел ? и за колко пари ?
    Щото и аз ще слагам DAIKIN но ще е FTXG25 (1930 с м.) и го слагам за 23 м2 та да сравняваме как работят :-). За сега имам вътрешно тяло и тръби др. седмица ще го довършат

6. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Naskoni
    Както бях писал преди време, забелязал съм, че единия климатик в работата (който е в помещение само с врата) мирише при охлаждане при настроени повече от 22 градуса. При по-ниска не мирише, но пък е клинч. Според мен има връзка със застоялия въздух и температурата. Каква температура поддържате в стаята? Нашето бебе го гледаме без климатик, но апартамента ни е леко сенчест и вътре повече от 26-27 градуса не става. Освен това с изключение на голямата жега през деня винаги е отворено да се проветрява. Според мен не е добре да гледате бебето с включен климатик на охлаждане, както може би си прочел - разни мухъли и плесени се развяват на свобода. Или пък дано се намери разрешение на проблема.
    Ами там е работата че го гледаме в южна стая и през лятото е голяма жега, просто без охлаждане не става. Е, ние климатика не го държим включен non-stop, просто като се охлади стаята и го спираме, защото иначе става доста хладно, дори да са настроени по-високи градуси. В стаята гледаме да подържаме около 24 градуса.

7. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Naskoni
    Учудвам се много!
    А защо не Панасоник??? В сайта на Техномаркет има точно 10 модела (конвенционални), които са в ценовия диапазон 449 - 799 лв! Наистина, не всички са в наличност във всеки магазин, но повечето ги има навсякъде. Това давам за пример само, други фирми имат и по-ниски цени на някои модели. Май не всички са китайски, не съм сигурен, но и да са - какво? Нали и другите споменати марки са китайски?
    А толкова много положителни мнения има за Панасоник във форума! Доста години в работата сме на Панасоник (5) и много ми харесват. За вкъщи ще си купя такъв със сигурност, само да видим кога ще има пари в наличност

Мндааа много е прав .За 840 китайски панасоник можеш да вземеш PANASONIC CS/CU-PE9DKE

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

Бихте ли ми помогнали

Panasonic w 9dKe конвенционален, малайзиски, ще ми свърши ли работа за 12.5 м/2, 33.5 м/3 - северна стая с 2 външни стени/изолирани с фибран 5см/ и PVC дограма. За отоплението не се притеснявам. Най ме притеснява да не замръзне "Малайзийката"
    Живея във Варна имайте в предвид лютия северен вятър през зимата!

Предварително Благодаря

10. did
    did е офлайн

Тук е от
    Jul 2002

Здарвейте!

Имам две свързани помещения 27+15 кв м. Общо 42 кв м.
    Препоръчаха ми два вида климатици: Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1 и Midea MSG 18HR или CSU 18HH. Не знам дали това са наистина най-добрите варианти или просто ми предлагат това, което имат.

Изискванията ми са да не е много скъп и да е по възможност по-тих. Да е добре балансиран механизма му и да няма вибрации.
    Ще го използвам предимно за охлаждане.

Кажете си мнението по въпроса. Благодаря Ви предварително!

Димо

ps Никой ли няма впечатления от 18-ки

11. Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от mihail69
    Мндааа много е прав .За 840 китайски панасоник можеш да вземеш PANASONIC CS/CU-PE9DKE
    CS/CU-PE9DKE е най-евтиния инверторен PANASONIC. Аз имах предвид конвенционалните по-горе.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ще купувам клима на майка ми ,южна стая ,панелка с ПВЦ дограми ,17 квадрата .. то е ясно че Панасоник ,аз съм с такива но скъпички малайзийски инвертори ,за нея се двоумя между РЕ9ДКЕ китайския инвертор споменат по горе или W9DKE малайзийския конвенционален - като цена и парамерти са подобни ,предполагам че инвертора ще е малко по икономичен ,но дали ще е достатъчно надежден ... Вие как мислите ? за малайзийски инвертор няма бюджет .

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Мисля,че е достатъчно надежден.

14.  

15. jiv
    jiv е офлайн

Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Tecno

Натискаш CHECK за 5 сек и после от TIMER " ^ " натискаш докато чуеш 4 последователни сигнала.Това е грешката
    Цитат Първоначално публикувано от Tecno

Сигурно е це компресора е изгорял.Гледа го техник дето си разбира от работата.И не е гаранционен

16. Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Мисля,че е достатъчно надежден.
    И аз така мисля. Изглежда ми несериозно фирма като Панасоник да произвежда в Китай некачествени или нискокачествени климатици. Евтината работна ръка май е основният фактор за ниската крайна цена. Пък и липсата на екстри при най-евтините модели. Но да цитирам какво пише в един сайт по въпроса:
    "National Panasonic e един от първите производители, представили на световния пазар климатизатори с екологично чистия фреон R410A.Всички модели са разделени на 3класа: HI-END FLAGSHIP призв. в Япония business deluxe произв.в Малайзия и STANDART проив. в Китай.Моделите от Япония и Малайзия се отличават с високо качество,надежност и множество нови функции като Генератор на кислород и АС РОБОТ .Китайските са така наречените бюджетни климатици с ниско качество произвеждани предимно за източна европа. "
    Китайските - хем Стандарт, хем с ниско качество - чудна работа. На мен ми изглежда странно да се декларира ниско качество

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да ,тука има следната тънкост че малайзийския конвенционален се води премиум а китайския инвертор - стандарт който е най ниския им клас .. тази класификация надали е случайна ,някой има ли наблюдение върху работата на 2та модела през зимата(когато главно ще се ползва този който ще купувам)

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@alexi

И двата модела ( PE и W ) работят перфектно през зимата, но ако се говорои за деветки разликата в консумацията е по-скоро незабележима.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе