Страница 22 от 114 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Да беше написъл при каква вътрешна температура мериш температурата на изхода. Освен това като ще мериш температурат на инвертор трябва да бъде в режим power full или там както е написано на бутона за включване на пълна мощност. За да ти кажа дали температурата която си измерил е нормална, трябва да знам дебита на въздуха.
    Пропуснал съм да напиша някои факти, извинявайте. Значи вътрешната температура в стаята при старта на теста беше около 20 градуса, а външната беше 15. Климатикът го пуснах на Full Power, точно както си трябва. Така го оставих да работи около 15-20 минути. По книжка в такъв режим го дават с дебит на въздуха при отопление около 500 m3/h. След 15-те минути измерих с термосонда температурата на "изхода" на ламелите на вътрешното тяло - показваше 45 градуса.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2006

Преди месец има няма се сдобих с нов климатик - инвертор Хайер 12 ска Haier HSU-12HB03/R2/DB ...та днес го пуснах да поохлади .. и какво беше учудването ми когато струята която задуха въобще не беше студена ... на какво може да се дължи това ... ?
    тъй като е в гаранция .. утре звъня на сервиза - НО все пак ... ако имате идеи моля ..

4. Тук е от
    Oct 2006

момчета,днес видях в практикер мидеа 12 ка 489лв+монтаж130лв -мидеата е обикновенна сплит какво ще кажете за стая 5 на 4 на 2,50 - ще се ползва най вече за отопление

5. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @blue1
    Технологията на инверторите може и да е по-иновативна, но не смятам че разликата в цената на инверторна и конвенционална 9ка Панасоник не си заслужава да се помисли за варианта конвенционален и то не само поради мощността!
    Миналата година в тази тема имаше ориентировъчни сметки за икономията на ел.енергия и доколкото помня, за да се потвърдят думите ти в обозрим срок, трябваше да очакваме чувствително повишение на цената на тока! Може и да бъркам, но разгледайте назад.

и още една подробност : че ако имаме квартал с по няколко пъти на седмица спиране и пускане на тока , то конвенционалния е много по-добре , тъй като , инворторите са хипер чувствителни към напрежението
    Досега не съм чувал да изгори процесора на конвенционален но на инверторен - няколко пъти
    Аааа най-лощото е , че в гаранцията не влиза повредата в процесора (всъщност , той изгаря , друго няма какво да му се повреди)
    Много хора особено по селата си вземат конвенционални защото там има рязка промяна на тока , даже няма и 220 волта , като понякога е 160 :-) БГ работа , във вода гази жаден ходи но това друга тема . Та така , според мене ако в квартала няма категорично качествен ток и с мноооого редки прекъсвания , то инверторния отпада изцяло и не подлежи на дискусия
    P.S. и без такива "ама то си има стабилизатори за това , UPS и т.н.)

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от chess11
    Пропуснал съм да напиша някои факти, извинявайте. Значи вътрешната температура в стаята при старта на теста беше около 20 градуса, а външната беше 15. Климатикът го пуснах на Full Power, точно както си трябва. Така го оставих да работи около 15-20 минути. По книжка в такъв режим го дават с дебит на въздуха при отопление около 500 m3/h. След 15-те минути измерих с термосонда температурата на "изхода" на ламелите на вътрешното тяло - показваше 45 градуса.
    Климатика ти е бомба. Все пак нашиши какава е по спецификация отдаваната мощност при отопление.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Климатика ти е бомба. Все пак нашиши какава е по спецификация отдаваната мощност при отопление.
    Ами дават го така: 1.2 kW минимална / 3.3 kW номинална / 4.4 kW максимална мощност на отопление.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

3,3kw ги вадиш, но не и 4.4kw. А колко метра ти е тръбния път? А климатика нов ли е? Колко годишен е? Втора упортеба ли е? В случая мисля, че климатика си бачка нормално. Като падне темперятурата под 10 градуса пак ще направиш иемрванията и ще ти кажа дали е както трябва.

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Здравейте!
    С голям интерес следя тази тема ежедневно от месеци наред, изчетох и доста материали из нета и мисля че придобих представа какво представлява климатика, принципа му на работа и кое е най важно да се гледа при покупката му ....све пак изкам да се допитам до знаещите тук!
    Живея в къща и изкам да сложа климатик в една от стаите която е с обем от 40куб.м., изложението е юг-изток, пвц дограма, 3 външни стени без изолация. Ограничен съм обаче от към избора на марка, тоест: DAIKIN ли Fujitsu
    Спрял съм се на тези модели

DAIKIN
    Модел: S25FTNS
    Вид: Инверторен
    Охлаждане: 0.9-2.5-3.1kw
    Отопление: 0.9-2.8-4.0kw
    Консумация: 0.5-0.51kw
    СОР: 5.5
    За кадратура: До 25 кв.м.

Fujitsu
    Модел: ASY-09LC
    Вид: Инверторен
    Охлаждане: 2.6(0.5-3.7)kw
    Отопление: 3.6(0.5-5.3)kw
    Консумация: 0.62/0.82kw
    СОР: 4.4
    За кадратура: До 25 кв.м.

Какво мислите за тези двата модела? От 5 месеца имам инверторен Fujitsu 14-ка което е монтирано в помещение с обем 80 куб.м., топли /охлажда- никакви забележки освен лекото пукане на пластмасата при първоночолното пускане на отопление! Сега се чудя, дали си заслужава да доплатя за DAIKIN-а който е с около 320 по-скъп, още повече че тока при мен не е особенно качествен, лятото е ОК., но зимно време варира 180-200V. , все пак съм оведомил фирмата за ситуацията още преди да ми монтират първия климатик, те казват че това не е проблем марковите инвертори!
    Какво мислите вие? Колко често се повреждат уж марковите климатици продавани в Бг от не достатъчно напрежение в контакта
    Благодаря за вниманието!!!

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

3,3kw ги вадиш, но не и 4.4kw. А колко метра ти е тръбния път? А климатика нов ли е? Колко годишен е? Втора упортеба ли е? В случая мисля, че климатика си бачка нормално. Като падне темперятурата под 10 градуса пак ще направиш иемрванията и ще ти кажа дали е както трябва.
    Абе и аз си мисля, че 4.4 kW прекалено много ги дават за 9-ка... Иначе климатикът е на по-малко от 2 месеца, от новите инвертори го водят, не е втора употреба, а тръбите са има-няма 5 метра. Помещението, в което работи, е стая около 20 кв.м. и обем 53 м3.

Ами като слязат надолу температурте, пак ще меря и ще пиша. Благодаря за мненията и отговорите дотук.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@ryapa
    Виж все пак дали режима, в който си го пуснал е охлаждане или само вентилатор. Ако е охлаждане, провери дали настроената температура не е по-висока от тази в стаята.

@rews

12ка по принцип е достатъчна за това помещение, но попрочети и назад - както мнения за Мидеите, така и за условията на експлоатация

@Jackas

От тези двата, аз бих взел Фуджицу-то, което обаче а малко субективно - просто имам добри впечатления.
    Понеже казваш, ме 14ка се справя с 80м3, а ти търсиш за 40м3, трябва да останеш доволен и от това. Без никаква изолация, обаче, при подобни условия аз оставам с едно тъпо усещане за тръпки по кожата - климатика затопля бързо въздуха, ама стените са друга работа

@Jackas,williams

Да, има такива случаи, но електричеството в БГ СЛЕДВА да се доставя по БДС и споменатия от вас проблем се решава сравнително бързо (за по-малко от година - сега вече са частни дружества ) с помощта на адвокат (който поне не е идиот - не е нужно да е супермен)
    По-бързия вариант за решение e застраховка електронно оборудване - както след ПТП заради дупка, не съдите общината (тук е по-бавно, щото си е почти държава, пък в София бат`Бойко се е споразумял и с КАТ ), а ползвате каското, ако го имате

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Jackas мого труден избор, и двата модела са хубави Фуджитсу е най-продавана марка в Япония, но пък Дайкина е от японските а не е белгийски според мен това е по-добре. Не си писал за цените, но специално Фуджицото сам го виждал на цена от 1450 лева без монтажа, абе взимай Дайкина ако не е много по-скъп.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Jackas, Daikin-an на 110 волта ли е? Щом е японски е на 110волта. А за напрежението, ти си извън БДС и въобще всякакви стандарти. Електроуредите са проектирани д аработят нормално в допустимите граници на напрежението. 180 волта влиза в никакви стандарти. Никой неможе да ти гарантира безпроблемна работа при такова напрежение. Още повече ти ще си със транформатор. Иначе Даикин си е Даикин, но и инверторите на фуджитсу да хубави. Можеби даикина ще е по безшумен.

16. Тук е от
    Dec 2006

Всички климатици внос от Япония са на 100V, а не на 110V Това,че БДС стандарта е на 220V НЕ означава,че не отговарят на "въобще всякакви стандарти"

17. Тук е от
    Feb 2006

Един призив - никога не си пазарувайте климатици на промоция ...вече за втори път правя подобно нещо .. но както се казва човек се лъже ... по горе писах че нещо не ми духа студено от този модел Haier HSU-12HB03/R2/DB .. та оказа се че фреона си бил заминал 410 май беше .. екологичен и прочие дрън дрън ... в случая обаче имам подозрения и относно монтажа .. но както се казва слава богу че само с това ще се размине - сега ... щото миналата година заради един дросел 3 месеца чаках
    .. само допълвам че нямам лошо впечатление от Хайерите - когато са наред бачкат като работни коне

18. Тук е от
    May 2007

@Jackas,williams
    Да, има такива случаи, но електричеството в БГ СЛЕДВА да се доставя по БДС и споменатия от вас проблем се решава сравнително бързо (за по-малко от година - сега вече са частни дружества ) с помощта на адвокат (който поне не е идиот - не е нужно да е супермен)
    По-бързия вариант за решение e застраховка електронно оборудване - както след ПТП заради дупка, не съдите общината (тук е по-бавно, щото си е почти държава, пък в София бат`Бойко се е споразумял и с КАТ ), а ползвате каското, ако го имате
    оп-оп , моля-моля ! представи си следната ситуация , навън е -18 19 20 , 4е и повече е било , спомям си преди 2-3 години в Севлиево -25 пффффффф
    в повечето случаи има спиране и пускане на тока поради силни ветрове и натрупвания на сняг по жиците , скъсване , пускане-спиранеп-тестове до степен да ти се прииска да живееш в Бангладеш
    и нещеш ли изгаря ти процесорчето , веднага следва "ех , ама защо на мене" `ми ... дали на тебе или на мене или на съседа - все на някои трябва да е , та започва тюфкането и пуфкането и псувни цветущи чак да не казвам живота ти почернява и всеки ти е виновен и следва "еееей , четох аз в един форум и хем си знаех , че в моя квартал спират и пускат тока особено зимата , хем в магазина ми казаха и приятели ме предупредиха обаче на навих се , че инвертера бил по-добре и на виц ся , изгоря процесора"
    а , в такова положение на нииииииикой не му е до адвокати и ала-бала
    познавам потърпевши (то и във форума го пише) на изгоряли процесори и неработещи ефективно климатици ,
    всички знаем , че за поправката , която включва демонтаж и пак монтаж - се чака от 1 месец до 1 година .
    +това един път повреди ли се дори и не толкова сериозно , после винаги има някакви проблеми .
    м/у другото много мой познати се налапаха с климатици уж оригинал , уж много яки , 2ра ръка от Япония били , инвертери ала-бала , през 1 седмица гледам монтажната група обикаля по обектите си в града ни (живея до Варна) как ли се чувстват а ?
    ИЗВОД : за местата с променлив ел.напрежение и прекъсвания - КОНВЕРТОР ! (сплит система)
    ако нямате проблеми с тока - да , инвертор !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 114 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе