Страница 32 от 114 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Здравейте,едно въпросче от мен-имам климатик Хайер 12HV03 R2/SDB.Миналото лято не съм забелязал някакви аномалии в работата му.Преди 1 час обаче забелязах следното-климатика е настроен на 24 градуса от дистанционното ,FAN на макс.Изведнъж компресора спира,а на дисплея на вътр.тяло изписва F/примигва/,като редува F и 21/и двете примигват.Това трае някъде около 1 минута,след което климатика си включва и си работи нормално.Веднага извадих документацията,но за тези примигвания ,букви и цифри не пише нищо.Според вас има ли проблем и трябва ли да се притеснявам?Това F да не е индикация за доливане с фреон?Ще ви бъда блгодарен ако ми отговорите.Излязох вън да чуя как включва и работи външното тяло-няма кофти шумове или вибрации,няма теч.Сложил съм термометър в хола на около 3 метра от климатика-индикира 24.2 градуса,а на дисплея преди малко показваше 23,сега показва 25.опитвам се да обясня максимално точно как работи машината.Да пробвам ли да намаля или увелича градусите или да рестартирам климатика?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Това е така, но а ми обясни, защо Нипона е на светлинни дължини в качеството си пред Нео. От документациите, които ми бяха предоставени от монтажната група, дето ми монтира климите (бяха така любезни да ми покажат нещо истинско и от практиката им - не чесане на езици, като вие тука.....) и в статистиката за гаранционните машини запомних следното - 237 монтирани клими на НЕО от 01,01,2007 г. 180 бр. сервизирани, от 452 клими Панасоник - 120 сервизирани; от 380 клими Хайер - 25 сервизирани; от 151 Нипона монтирани - 1 бр. сервизиран (моя поради монтажна грешка (счупен конус при монтажа - изтекъл фреон) ......... за тези цифри съм сигурен, за други не точно и затова не ги споменавам.
    Бе ти защо не идеш в централата на БИТТЕЛ и да ги попиташ за повредените АSH-14 ,ASH-12 ...,които включват когато им скимне при малко колебание в захранването,защо спряха 14-ките,защо при промяна на оборотите на вътрешното тяло не се усещта струята на изходящия въздух....Боже, колко тъга имама по този свят!!!!

Опитах се да помогна в този форум на база знания и опит от 87г България и другаде.Монтирал съм толкова клими в Кипър, че Китов/техномаркета/,няма толкова оборот за 5 г.Спирам да давам съвети,ще чета и ще ви гледам сеира!
    Нищо лично към Julian-модератора на този форум.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от dindo
    Опитах се да помогна в този форум на база знания и опит от 87г България и другаде.Монтирал съм толкова клими в Кипър, че Китов/техномаркета/,няма толкова оборот за 5 г.Спирам да давам съвети,ще чета и ще ви гледам сеира!
    Добре де разбрахме кои са лошите климатици кажи сега кои са добрите?От кои да си купуват хората?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Добрите клими са ясни. АКо имаш пари си купува скъп климатик. АКо нямаш си купуваш евтини и се надяваш да работи без да се поврежда и да топли при ниски температури.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lyubo_Toshev
    От документациите, които ми бяха предоставени от монтажната група, дето ми монтира климите (бяха така любезни да ми покажат нещо истинско и от практиката им - не чесане на езици, като вие тука.....)
    Виж Любо!Дали ние тука си чешем езиците не е толкова интересно.Както и да ги чешем не виждам с какво това те ощетява или нагрубява.Така,че бих помолил за малко повече етичност в отношенията.
    Няма да търпя повече подобни излияния.
    За тези неща си имате лични съобщения.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lyubo_Toshev
    Това е така, но а ми обясни, защо Нипона е на светлинни дължини в качеството си пред Нео. От документациите, които ми бяха предоставени от монтажната група, дето ми монтира климите (бяха така любезни да ми покажат нещо истинско и от практиката им - не чесане на езици, като вие тука.....) и в статистиката за гаранционните машини запомних следното - 237 монтирани клими на НЕО от 01,01,2007 г. 180 бр. сервизирани, от 452 клими Панасоник - 120 сервизирани; от 380 клими Хайер - 25 сервизирани; от 151 Нипона монтирани - 1 бр. сервизиран (моя поради монтажна грешка (счупен конус при монтажа - изтекъл фреон) ......... за тези цифри съм сигурен, за други не точно и затова не ги споменавам.

Щом си бил там говори с цифри и статистика от практиката а не наизуст........

Всички фирми могат да монтират марковото - дето не се чупи - и съответно после монтажника не се набутва да ходи да го оправя, ма при нас в провинцията поне хората пазаруват на цени народни и тук е момента да попаднеш на фирма коректна и точна. При мен реагираха за 24 часа (като се има в предвид, че са претоварени сега) и отстраниха проблема. На упрека ми, че са ми препоръчали нещо дето на третия ден не работи - момчето от фирмата ми предостави монтажната им документация (дневник) за гаранционните им клими на групата им, зада ме убедят какво оправят най-често.
    Според мен тази монтажна група трябва да се пренасочи в монтирането само на прозоръчни климатици.
    Не е нормално те да сервизират над 30 % от монтираните си клими.
    Как може от 450 монтирани Панасоника да сервизират 120 ???
    Какво ги правят тия клими не е ясно.И ако сервиза им е както и монтажите.....малее.
    Ние си чешим езиците,а ти си попаднал на баш майстори.
    Малко инфо: от около 1200 монтирани Панасоници от всички серии внасяни в БГ са сменени 4 компресора,6 бр.двигатели на вътрешните вентилатори и един външен.И нито един проблем с електрониката им(изключвам токови удари).Пък нека ги наричат НЕ МАРКОВИ и ПРЕХВАЛЕНИ.
    Това са фактите,а не някакви сервизни книжки писани от некадърници.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Виж Любо!Дали ние тука си чешем езиците не е толкова интересно.Както и да ги чешем не виждам с какво това те ощетява или нагрубява.Така,че бих помолил за малко повече етичност в отношенията.
    Няма да търпя повече подобни излияния.
    За тези неща си имате лични съобщения.
    Това, че съм казал, че си чешете езиците е самата истина и ако не ви отървава е друг въпрос. Не мисля, че съм нарушил някяква етичност, издържаност или с каквото и да съм нарушил добрия тон в отношенията да си толкова краен. Имам доста по-сериозни постове от този, който си ми цитирал, за който можеш да се хванеш. Не мисля, че в случая съм имал нужда да ползвам лично съобщение към когото и да било. Съжалявам не съм искал да обидя никой, ако се чувствате обидени по някакъв начин - значи изпитвате някаква причина за това - каква ли?

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    Според мен тази монтажна група трябва да се пренасочи в монтирането само на прозоръчни климатици.
    Не е нормално те да сервизират над 30 % от монтираните си клими.
    Как може от 450 монтирани Панасоника да сервизират 120 ???
    Какво ги правят тия клими не е ясно.И ако сервиза им е както и монтажите.....малее.
    Ние си чешим езиците,а ти си попаднал на баш майстори.
    Малко инфо: от около 1200 монтирани Панасоници от всички серии внасяни в БГ са сменени 4 компресора,6 бр.двигатели на вътрешните вентилатори и един външен.И нито един проблем с електрониката им(изключвам токови удари).Пък нека ги наричат НЕ МАРКОВИ и ПРЕХВАЛЕНИ.
    Това са фактите,а не някакви сервизни книжки писани от некадърници.

Г-н Техно ясно колко си компетентен и колегиален все пак да говориш така за хора, на които не си им виждал качеството на труда.. Повечето от твоя бранш не си правят труда да си водят такава статистика дори само за лично ползване, а и ти си такъв.

На вас техниците ви е по-угодно да се взима НАЙ-СКЪПОТО, което от своя страна би следвало да е по-надеждно и твоите разходи по подръжката му (говоря за гаранционното) да са ти по-малко. Така и баба знае да работи. Говориш за панасоници - те найстина са прехвалени - това и тук в този форум го знаем - не си прави труда да ни убеждаваш в противното.

Живота е ПРАКТИКА - човек го живее и опитва от всичките му плодове - добри и лоши.
    От климите се убедих - всичко с тия СОР и ЕЕР са надувани рекламни трикове - дават се параметри на машините измерени при идеални условия - ама като иде под -18 градуса - е те тогава си е е****о положението.

Техниците са ми много добри и стриктни в работата си - на всеки може да се случи да допусне грешка това е простимо - важното е да не е навик.

Ма няма какво да чешем езици вече - ако искате изтрийте ми поста, но истината за нещата никога не можете да я промените.

Цитат Първоначално публикувано от dindo
    Бе ти защо не идеш в централата на БИТТЕЛ и да ги попиташ за повредените АSH-14 ,ASH-12 ...,които включват когато им скимне при малко колебание в захранването,защо спряха 14-ките,защо при промяна на оборотите на вътрешното тяло не се усещта струята на изходящия въздух....Боже, колко тъга имама по този свят!!!!

Не ми отговори на въпроса за качеството между Нео и Ниппон? Все пак ..... кажи нещо конкретно. Наистина тъгата е в много....... .

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Любо, прав си за всичко, което си казал.

11. Тук е от
    Nov 2006

Благодаря ти за признателността.

Ето и една истина от ПРАКТИКАТА. Инвертора може да харчи и малко и много (лично моя 610-1600W) е да ама и топли също толкова и малко и много. Ако някой си мисли , че новия му модерен инвертор ще харчи 200W ток и ще го топли с 5 Kw мощност, ама много се лъже. Дават ти колко най-малко харчи и съответно колко най-много топли, ама стая разлика, че тогава не ползва минимума на консумация на компресора, а напротив максимума.
    В нас много често зимата, когато климатика работи на 26 - 27 градуса зададена стайна температура, при достигането и климатика си намаля консумацията и съответно и топлоотдаването и често жената го слага на режим средно или силно обдухване щото и ставало хладно.

При конвенционалния поне или топли на макс или почива. Така поне ми е втория и съм сигурен, че няма да ме разочарова по никакъв начин.

Икономията между двата - ще я усетя ако работят целогодишно 7/12/365 да ама аз по-голямата част от времето (както и семейството ми) сме извън дома, за какво да работят - заради цветята на жена ми ли? Аз зимата ще се топля и няма да ги спирам, ама лятото заради 5-6 по-горещи дни няма да ги бръмча постоянно.
    Даже предпочетох климатик с по-голям разход на ел.енергия, ма да топли повече.

Абе колкото и да ми се иска перпентумобиле още не е измислено и едва ли климите ще го заместят!!!

П.П. А-ааа искате ли да поговорим и за резервните части и скоростта на доставките им за различните марки и модели....... май ще трябва цяла тема да направим. На Хайерите точно там им е слабото място, в нищо друго...... .

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Малйййййй....Хора,по-горе зададох въпросче,някой ще изкаже ли мнение или няма смисъл да се пита?Стига сте си мерили пишките тук,кой какъв е и от кога такъв е .Ако продължава по същия начин -затворете форума.Покажете колко са Ви големи,като ми отговорите на горния пост,а не да се дърлите!

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Имам и аз едно въпросче
    Не бях пускал климатика в офиса от около 10тина дни,
    днес го пуснах и направо от вътрешното тяло започна да шурти вода след около 10 минути работа (навън е около 30 градуса, а съм му задал да поддържа 25).

Марката е НЕО, нямам представа дали е в гаранция или не - под наем съм тук и като се нанесох точно го били монтирали.

Нормално ли е да капе така или да викам да го ремонтират?
    Някъде прочетох, че било нормално вътрешното тяло също да капе, ама аман - как ще е нормално не знам :D

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не е нормално да капе. Вероятно е неправилно монтиран или е запушена дренажната тръба за конденза. При всички случай викаш да го оправят.

gomor, Това F вероятно е някаква грешка, но каква точно може да се каже като се види в севизната документация на клиатика. Такава има сервиза. Аз имам грешките само на Даикин.

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

julian,т.е.Роял Електроникс,така ли да те разбирам?И по какъв начин мога да разбера каква е тази грешка?Тук ли трябва да ги докарам тия от сервиза или може по телефона да ги питам/то пък едни отзивчиви/...Както и да е -в момента работи безпроблемно.Мерси за отговора!

17. rum
    rum е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

F21 Frost-removing temperature sensor fault

за модел HSU-09HV03/R2(DB)
    ако искаш дай e-mail за да ти изпратя 2 service manual и да си прецениш сам

18. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

rum,благодаря ти много!
    на лични ще ти дам майл

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 114 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе