Страница 54 от 130 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

В колко кубика помещение я ползваш и на какъв режим работи (топло или автоматичен ) и имаш ли под нея телевизор или шкаф ,секция
    помо6тението мисля че е 5х3.50 държа я на топло и на ауто фан!под климата имам ракла тип сталня!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

ако сега ти прави този номер а зимата е бачкала има проблем с датчика на външното тяло ако ти го прави постоянно вътрешния датчик но това не е инвертор както лъжат в повечето фирми Конвенционални-среден клас очкванията не бива да са повече от това което ти предлага сега не става за отопление при температура по 0 градуса

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от stiv92
    Хора имам следния проблем имам мидеика msg-12hr и я пробвах при отопление значи имам термометър на 50-60 см по надолу от климатика.при зададени 30градуса климатика изключва и след малко се включва,термометъра показва 24градуса!Това нормално ли е или трябва о6те да работи климатика за да стане 30 градуса в стаята?
    Климатика никога няма да постигне 30 градуса на ниво стол ,секция или каквато и да било вещ,вземи си професионален термометър и го сложи на нивото на климатика и тогава може да коментираме

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

30 градуса при тия машини съществуват само на дистанционното ,така че нормално си работи ... мидеята в офиса поддържа 22 градуса ако и задам 27 и нагоре ,дори при положителна външна температура

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от stiv92
    Хора имам следния проблем имам мидеика msg-12hr и я пробвах при отопление значи имам термометър на 50-60 см по надолу от климатика.при зададени 30градуса климатика изключва и след малко се включва,термометъра показва 24градуса!Това нормално ли е или трябва о6те да работи климатика за да стане 30 градуса в стаята?

климатика си работи перфектно

никога с климатик нама да направиш 30 градуса в стаята..... а и не ти трябва

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Стаята е северна изолирана,таван и външни стени с фибран 4см. .

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

miroslav66: До колкото разбрах Януари месец са ти монтирали нов климатик Fujitsu АS-E25S, от който тогава казваш че си много доволен. Също си написал че си доволен от монтажната фирма, която го е монтирала по инструкция с вакуумиране.

След като си доволен от марката и модела, също и от монтажната фирма, защо не си вземеш пак същият или подобен климатик от същото място?

Сега нещо по-евтино ли търсиш или втора употреба?

10. Тук е от
    May 2008

Привет! Предстои ми покупка на клима за помещение 88 куб. метра. Подходящ ли е Fudjitsu ASY 12 L. В спецификациите на някой фирми пише, че отоплява до 105 куб. метра и охлажда до 115 куб. метра.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Така си е, но няма почти никакъв запас по мощност и ако нямаш добра изолация, или ако паднат температурите под -10 градуса, ще оревеш света че е много шумен.

12. Тук е от
    Sep 2006

Бихте ли ми дали малко инфо за модел MSZ- G225 W? Става ли...не става ли...?

13. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от ICEN
    Привет! Предстои ми покупка на клима за помещение 88 куб. метра. Подходящ ли е Fudjitsu ASY 12 L. В спецификациите на някой фирми пише, че отоплява до 105 куб. метра и охлажда до 115 куб. метра.
    За 88 кубика ти трябва 18-ка . 12-ката може да топли 115 кубика , само че не и в България . Това са изчисления за страни като Гърция , Италия , Испания , където рядко се задържат температури под 0 градуса . Аз цели 8 години топлих 80 кубика стая с 12-ка инвертор Panasonik ( 4,8 кВт номинална отоплителна мошност ) , и когато температурите паднат под -8 градуса се налагаше да включвам допълнителна печка . Накрая се принудих да го сменя с 18-ка . Ако си се спрял на Fujitsu има инверторни модели : ASY-A18LC , ASY-B18LD , AWY-Z18LB , аналозите им са General : ASHA18LC , ASHB18LD , AWHZ18LB ; Fuji : RS-18LC , RS-18LD , RJZ18LB ; Японски модели : AS-J50S2 , AS-E50S2 , AS-Z50S2 .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от ICEN
    12тка си е 12тка и е за 80 кубика,твърдения че ще отоплява помещение от 100 и повече кубика са пълна глупост.За твоето помещение - взимаш една 14ка и зимата си пиеш напитката без ядове

16. Тук е от
    Jan 2008

По Японските стандарти смятат , че са необходими 80 Вт на кубик . Значи за 88 кубика трябва климатик с номинална мощност при отопление 7 кВт . Така гарантират , че климатикът ще топли нормално и при -15 градуса .

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това за японските стандарти не е точно така, аз дълго време се чудих защо на етикета се препоръчват толкова малки площи докато с помощта на преводача на Google не влезнах в този сайт http://www.eakon.jp където е описано точно какво се има предвид изолация и каква е тя в Япония и използвах калкулатора им за изчисляване на мощност. Резултата беше 3,6кВ отопление на 23кв.м стая далече над показаните в етикета.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Това за японските стандарти не е точно така, аз дълго време се чудих защо на етикета се препоръчват толкова малки площи докато с помощта на преводача на Google не влезнах в този сайт http://www.eakon.jp където е описано точно какво се има предвид изолация и каква е тя в Япония и използвах калкулатора им за изчисляване на мощност. Резултата беше 3,6кВ отопление на 23кв.м стая далече над показаните в етикета.
    1. Защо?

2. High insulation: If housing and ceilings, floors and walls of more than 100 mm, such as glass wool insulation in the double-glazed if using.
    Heat interrupted: ceilings, floors and walls of 50 mm or more, such as glass wool insulation in it.
    Low insulation: If there is no insulation and the earthen wall.

"висока" изолация -10см вата
    "нормална" изолация -5см вата
    без изолация

за 23м2, Токио(там където най ниската температура зимата е около -9C), "колективно" жилище ,запад, големи прозорци(над1.8мХ1м),междинен етаж, без готварски печки и котлони в стаята
    отопление необходима/препоръчитела над
    "висока" изолация 3404(W)3.6kw
    "нормална" изолация 4255(W)4.4kw
    без изолация 5957(W)6.0kw

3. Българските калкулатори не са по различни като изчисляват мощност на отопление....

Разлика се появява в мощностите на охлаждане...според този калкулатор необходимите такива са значително по-високи от тези който обикновено ние смятаме за достатъчни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе