17+ и много обича топло.
След 2 години стаята май ще става спалня.
17+ и много обича топло.
След 2 години стаята май ще става спалня.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 13-09-15 в 12:38. Причина: Правопис.
А там където мислете да се постави подовата конзола, има ли място? Пред тялото не трябва да има мебели.
Намислил съм някои размествания, за да се постави на късата стена и срещу нея да има свободна пътека по цялата дължина на стаята и широка от 1 до 2 м.
Този отговор намирам за най-стойностния от цялата тема. Защото калкулирането на неговия обем като отоплителен съм някоя стая, силно влошава комфорта, особено ако в нея се и спи. При екстремни студове и горещини, вратите към коридора се затварят. В такива условия се разчита на топлообмен чрез вътрешните стени, за да не се нарушава комфорта.
pacheko, щом имате възможност за подова машина, не се колебайте. Детето Ви е голямо и няма опасност от интервенция от негова страна в посока вътрешно тяло. Може да погледнете следните модели:
Toshiba RAS-B10UFV-E~RAS-10N3AV2-E Floor standing
Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Daikin FVXS25F~RXS25L Floor standing
Но няма да сбъркате, ако извикате фирма, която на място да Ви консултира.
Този пост е редактиран от avenger; 13-09-15 в 19:55.
Всяка стая се климатизира с отделна машина. В коридора не се слага нищо, ако обемът му не надвишава 30% от този на стаите. Топлозагубите на помещението се смятат с конвектор COP=1, писал съм как. От резултата зависи колко да е голяма машината. Голяма машина в малка стая работи лошо, и лете, и през зимата. Аз не мога да дам точен отговор за помещение, което не познавам. Но знам, че възрастните хора не обичат течението, което е неминуемо при машините от нисък клас, както и от неправилно настроена хубава 12-ка в такова малко помещение.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 13-09-15 в 18:17.
Има ли някакво разстояние което трябва да се остави между климатика и тавана?
Къде трябва да се постави климатик в нещо което е Г образно и с размери около 5 по двете рамена, мерено от върха на Г-то, и ширина варира от 2,20-2,80? Височина 2 метра. Кубатурата е малко под 70. Едни 17-8 кубика са кухня която има врата и не е необходимо а се отоплява постоянно. Тухлена града, първи етаж, няма изолация, дървена дограма в прилично състояние, има таванско помещение отгоре. Едното рамо е с прозорци с източно и южно изложение и има големи прозорци (около 1х1.20.). На другото има малък прозорец(0,80х0,50 примерно) със северно изложение. На около 2/3 от северната страна има барака. В празнината на Г-то има килер, антре и вграден гардероб.
При такава постановка 14 или 16-ка трябва да взема? Взима се основно за отопление.
Здравейте,
Избирам климатик за голям хол и малка спалня (вратата на спалнята гледа към климатика и ще стои отворена в повечето време, освен ако не настане голям студ и климатика не смогва).
Квадратурата е общо около 55кв.м, като хола е около 45кв.м. (грубо 11м*4м).
Спрял съм се на Mitsubishi HI SRK63ZM-S, като имам 15% отстъпка (само за митсубиши хеви) и още около 5-6% от REECL - цената пада на около 2400 без монтаж.
Чудя се дали машината е надеждна и дали не е повече от колкото ми е необходимо? Наплашиха ме, че толкова голям климатик щял да духа прекалено силно и да прави течение, както и че щял да е шумен.
Друга възможност е някой Daikin, които не са толкова икономични но уж са марка номер1 и са по-евтини.
Fujitsu ASYG24LFCC ми е любопитен, заради минималната си температура за работа от -20градуса.
Моля дайте съвет/коментар.
Благодаря
Този пост е редактиран от krakadu; 13-09-15 в 21:08.
Това е при 20гр. вътреш. температура,външ. са в първия ред.отдад.мощн. и Pdesignh(-10гр) са в киловати.
2гр
-7гр
-10гр.
-15гр
отдад.мощн.
COP
отдад.мощн.
COP
отдад.мощн.
COP
отдад.мощн. COP CKOP
Pdesignh(-10гр)
General Ashg12luca
2.10
3.81
3.45
2.64
3.13
2.43
4.00
3.90
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1
1.72
4.17
2.83
2.46
2.46
1.76
4.00
3.20
Panasonic CS-RE12RKE
1.54
4.00
2.56
2.70
2.80
2.42
2.44
2.20
4.00
2.80
Panasonic E9QKE
1.50
4.75
2.44
3.16
2.70
2.65
2.37
2.34
4.70
2.70
General Ashg09luca 1.51 4.03 2.48 2.87
2.10 2.55
4.10
2.80
General Ashg12lmca
1.88
3.95
3.10
2.43
2.60
1.91
4.00
3.50
Djonny и aleksenergo ,гледам че още чудете какво да си купите.Надявам се тази таблица за топлоотдаване да ви е в полза.Продуктите на fujitsu general имат икономичен режим, който редуцира с 30% производителноста.Това позволява известна гъвкавост. За Panasonic не знам. На ваше място бих избрал General Ashg12luca.Но вие си решавате.Ако не може да решите извикайте специалист за оглед на място.
Ясене,
вземи и си сметни помещението, защото това дето си написал, е меко казано, невярно. 5х5=25м2 с височина 2м - това са 50м3. При това, казваш че това е г образно помещение с рамена на г-то 5м, т.е. цялото помещение трябва да е около 20м2, или 40м3. Ти говориш за 70м3. Дай някаква схема, за да стане ясно - така си говорим на вятъра.
А иначе разстояние от тавана е добре да е най малко 15см. Аз мойте съм ги слагал на 25см от тавана - работят по коректно. Ако обаче височината е само 2м, то тогава според мен може и 10см от тавана.
Хм, гледам, гледам и пак ми се набива в очите E9QKE. Интересна работа....
Това fujitsu 12lm голяма фурия.Уж леко външно ,а на -7гр отдава 3.10 .За парите си е добра машина.
Честно казано - за трети път я гледам тази таблица - и не мога да видя практическото и приложение. Да не кажа, че не я разбирам /сигурно съм много тъп/, а и нямам желание да навлизам в разни теоретически мощности, ако въобще са верни, с неясно предназначение. Според мен, тази таблица ще внесе само объркване у потребителите и нищо полезно няма как да извлекат от нея.