Дайте съвет за детска стая 14кв.външна изолация 5см.североизток ,последен етаж панел,Бургас.Колебая се между E9QKE,10СУЗУМИ ,9LUC.Бюджет до 1500 с монтаж.
Дайте съвет за детска стая 14кв.външна изолация 5см.североизток ,последен етаж панел,Бургас.Колебая се между E9QKE,10СУЗУМИ ,9LUC.Бюджет до 1500 с монтаж.
Незнам дали сузумито е така тихо като дайсекая.Клоня най-много към него заради добрия дефрост.LUC и QKE запазват по-добра мощност,а за панасоника казват че е доста тих
чак толкова тихо няма да е вътрешното тяло е доста по леко ,но е приятна ненатрапчива машина .. що не боцнеш една 10ка дайсейкай ,то от кон на магаре трудно се слиза ако вземеш по нисък клас ще те дразни
Иска ми се ,но няма финанси.2000 и нещо ще ми дойдат прекалено много.
И аз като колегата popov съм се спрял на същите модели:
Панасоник KIT-E9QKE
Fujitsu General ASHG09LUCA/AOHG09LUCB
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015
На хартия Панасоника е най-добър, но дали е така и на практика! Предварително благодаря за всяко мнение или насока!!!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-09-15 в 07:44.
popov, аз пак ще се намеся, дано да не Ви дразня...Съветвам Ви, след като имате Toshiba, отново да подходите към марката. Не за друго (оставям настрана факта, че модела е добър), но ако вземете машина от друга марка, мога да Ви гарантирам, че когато почнете да го използвате, ще започнат въпросите - сега защо работи така, а не като другия и т.н. С практиката съм се убедил, че в е едно жилище е хубаво да има машини от една марка, именно заради подобни неща, особено ако собственика търси "под вола теле", како се казва.
Изобщо не се дразня,въпроса е да стигна до правилното решение че при мен винаги нещата се получават от втория път.
Родителите ми искат да си закупят климатик , който да отоплява 2 помещения (около 100 м3), като във много студените дни над -15 градуса ще се греят и на твърдо гориво.
Бюджета е около 1500 лв.
Какво бихте ме посъветвали като климатик.
Да вдигнат бюджета на 2500 и да закупят 2 климатика.