Страница 109 от 190 ПърваПърва ... 5999107108109110111119159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на Климатик

Щом е готова финансово за висок клас клима вземи нещо за 1200лв с останалите пари смени дограмата.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ох, аз затова се опитах да я убедя, че климатик не е добра идея щото духа. Аз не стоя в стая с климатик дори да духа топло(освен в офиса де), а тя е всяка зима с бронхити, ама като си науми нещо.....
    Та, в крайна сметка единия от двата панасоника или хитачито?

4. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Аз имам E09PKEW , но както казах големия проблем на Panasonic-а е, че разрежда струята като застигне зададената температура от Вас и тя се усеща хладна като застанеш с/у климатика. Тя не е хладна всъщност а е струя с да речем 23 градуса при зададени от Вас 23 градуса. E серията или Etherea е най-високия клас на Panasonic и е с добри показатели но бабата ще се оплаква че не и е топло.
    Hitachi- то няма този проблем със струята и също е високия клас на марката , изключвам хиперите им. По добре Hitachi. Но след като имаш бюджет до 1600лв , но виждам че ти се дават по малко разгледай този модел : Toshiba 137SKV-E3 или Toshiba 13N3 Suzumi най-хубавото е, че са с 5г необвързваща гаранция. Също погледни и модела Mitsubishi Heavy 35ZM-S Premium в момента е и на хубава цена.
    Мисля че бях изчерпателен , решението е твое и УСПЕХ. Но най - големия проблем са ти прозорците.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от powerful Виж публикацията
    E серията или Etherea е най-високия клас на Panasonic и е с добри показатели
    Посмали малко... с 1-2 класа примерно.
    justify одобрява това.

6. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Посмали малко... с 1-2 класа примерно.
    Говоря за инверторен клас и гамата им, която се прави за Европа и която се продава за първа ръка.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

имаш предвид за България .. щото за Европа има едни по различни машини ..
    DUNDURMA и justify харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

В Европа се продава VE12-NKE, във България струва 5000-6000 лв.

10. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

powerful , позволи ми да не се съглася с това, което казваш. Принципно човек ,за да усети студен полъх е достатъчно температурата да е под 36-37 градуса , а не 23. Ако при зададени 23, изходящата е 23, то няма как да се компенсират топлозагубите, а именно това е идеята на инвертора. Не знам как е с 12-ската на панасоник (QKE/PKE), но 9-тката никога не ми е полъхвала студено - напротив , стигне ли зададената температура, първото нещо, което прави е да намали степента на вентилатора на степен по-ниска от първа. Първо, че не се усеща полъх и второ , отдаденият въздух е много плътен и приятен. Т.е. не на всяка цена е заложена икономия! Неприятното в случая е , че по някога може да се "успи" заради понижения топлообмен и това, че e топлo около него. QKE-то си има трески за дялане, но те не са, че не топли и струята е студена - поне аз не мога да се съглася с това, защото говоря от лични наблюдения.
    Aleksandars одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

хладно духат панасониците в сравнение с други марки .. това е и моето лично впечатление
    justify одобрява това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Моето лично впечатление е, че духат преоразмерените панасоници. И за това не е виновна нито машината, нито марката.

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Аз имам един инвертор от преди 9-10години E12DKE на 20квадрата и ПОТВЪРЖДАВАМ,че духа хладно при достигане на желаната температура,вярно много леко,но хладно,което ако си срещу него не е приятно.Между другото зимата размръзява само при нужда,БЕЗ НЕНУЖНИ ДЕФРОСТИ!
    Този пост е редактиран от juspar; 24-09-15 в 10:16.

14.  

15. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Съгласен съм с поправките на колегите тук за това че има др модели за Европа, но все пак сме в БГ, а за нас стоката е др. Но разберете ме правилно Panasonic-а е добра машина , икономична , дефростите не са чести, но пак казвам разреждат струята и това си е не е комфортно.

16. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Сега ще те почнат с дефростите на 40 мин.

17. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Както и да е ... всеки си знае техниката.
    Този пост е редактиран от spas.slavchev; 24-09-15 в 11:13.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Един познат си пристроява стаичка на хижата/рядко се обитава/, като целта е топлене/охлаждане при рязка нужда от почерпка . Разгледахме и се насочи към:
    1, Midea 18HRFN1 - 1400лв. с монтажа
    2, Daikin FTX35J3 - 1300лв. с монтажа

Положението е следното:
    1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - Пристройка към вила
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление/охлаждане за по 1~2 дни.
    3. Kaĸвa e:
    a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 21м2 - 55м3
    б) видa нa дoгpaмaтa - ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 2 прозореца по около 3м2 + входна врата
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - север/изток
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - на гърба на вила, която се ползва рядко, тухла 4ка
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- банкетна стая
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo - гр.Силистра
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe - зима 22градуса/ лято 25 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн - на стените за сега няма, но се обмисля 5см. Тавана е дървена конструкция с натъпкана вата, но над него има мансарда.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - готварска печка, хладилник, ТВ
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - Бюджетен вариант се търси 1400~1700лв с монтажа
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - тук пада и до -18 зимата
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo - Размерите на помещението са 3х7м, само едната стена 3м ще е вътрешна. Климатика ще се монтира така, че да духа по 7метровата стена на която са прозорците и вратата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе