Щом е готова финансово за висок клас клима вземи нещо за 1200лв с останалите пари смени дограмата.
Щом е готова финансово за висок клас клима вземи нещо за 1200лв с останалите пари смени дограмата.
Ох, аз затова се опитах да я убедя, че климатик не е добра идея щото духа. Аз не стоя в стая с климатик дори да духа топло(освен в офиса де), а тя е всяка зима с бронхити, ама като си науми нещо.....
Та, в крайна сметка единия от двата панасоника или хитачито?
Аз имам E09PKEW , но както казах големия проблем на Panasonic-а е, че разрежда струята като застигне зададената температура от Вас и тя се усеща хладна като застанеш с/у климатика. Тя не е хладна всъщност а е струя с да речем 23 градуса при зададени от Вас 23 градуса. E серията или Etherea е най-високия клас на Panasonic и е с добри показатели но бабата ще се оплаква че не и е топло.
Hitachi- то няма този проблем със струята и също е високия клас на марката , изключвам хиперите им. По добре Hitachi. Но след като имаш бюджет до 1600лв , но виждам че ти се дават по малко разгледай този модел : Toshiba 137SKV-E3 или Toshiba 13N3 Suzumi най-хубавото е, че са с 5г необвързваща гаранция. Също погледни и модела Mitsubishi Heavy 35ZM-S Premium в момента е и на хубава цена.
Мисля че бях изчерпателен , решението е твое и УСПЕХ. Но най - големия проблем са ти прозорците.
имаш предвид за България .. щото за Европа има едни по различни машини ..
В Европа се продава VE12-NKE, във България струва 5000-6000 лв.
powerful , позволи ми да не се съглася с това, което казваш. Принципно човек ,за да усети студен полъх е достатъчно температурата да е под 36-37 градуса , а не 23. Ако при зададени 23, изходящата е 23, то няма как да се компенсират топлозагубите, а именно това е идеята на инвертора. Не знам как е с 12-ската на панасоник (QKE/PKE), но 9-тката никога не ми е полъхвала студено - напротив , стигне ли зададената температура, първото нещо, което прави е да намали степента на вентилатора на степен по-ниска от първа. Първо, че не се усеща полъх и второ , отдаденият въздух е много плътен и приятен. Т.е. не на всяка цена е заложена икономия! Неприятното в случая е , че по някога може да се "успи" заради понижения топлообмен и това, че e топлo около него. QKE-то си има трески за дялане, но те не са, че не топли и струята е студена - поне аз не мога да се съглася с това, защото говоря от лични наблюдения.
хладно духат панасониците в сравнение с други марки .. това е и моето лично впечатление
Моето лично впечатление е, че духат преоразмерените панасоници. И за това не е виновна нито машината, нито марката.
Аз имам един инвертор от преди 9-10години E12DKE на 20квадрата и ПОТВЪРЖДАВАМ,че духа хладно при достигане на желаната температура,вярно много леко,но хладно,което ако си срещу него не е приятно.Между другото зимата размръзява само при нужда,БЕЗ НЕНУЖНИ ДЕФРОСТИ!
Този пост е редактиран от juspar; 24-09-15 в 10:16.
Съгласен съм с поправките на колегите тук за това че има др модели за Европа, но все пак сме в БГ, а за нас стоката е др. Но разберете ме правилно Panasonic-а е добра машина , икономична , дефростите не са чести, но пак казвам разреждат струята и това си е не е комфортно.
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 24-09-15 в 11:13.
Един познат си пристроява стаичка на хижата/рядко се обитава/, като целта е топлене/охлаждане при рязка нужда от почерпка . Разгледахме и се насочи към:
1, Midea 18HRFN1 - 1400лв. с монтажа
2, Daikin FTX35J3 - 1300лв. с монтажа
Положението е следното:
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - Пристройка към вила
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление/охлаждане за по 1~2 дни.
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 21м2 - 55м3
б) видa нa дoгpaмaтa - ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 2 прозореца по около 3м2 + входна врата
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - север/изток
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - на гърба на вила, която се ползва рядко, тухла 4ка
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- банкетна стая
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo - гр.Силистра
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe - зима 22градуса/ лято 25 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн - на стените за сега няма, но се обмисля 5см. Тавана е дървена конструкция с натъпкана вата, но над него има мансарда.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - готварска печка, хладилник, ТВ
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - Бюджетен вариант се търси 1400~1700лв с монтажа
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - тук пада и до -18 зимата
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo - Размерите на помещението са 3х7м, само едната стена 3м ще е вътрешна. Климатика ще се монтира така, че да духа по 7метровата стена на която са прозорците и вратата