Daikin FTX25K и Mitsubishi Electric MSZ – SF25VE, ги оставете настрани. Избора нека да Ви е между другите.
Daikin FTX25K и Mitsubishi Electric MSZ – SF25VE, ги оставете настрани. Избора нека да Ви е между другите.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 21-09-15 в 19:49.
Нещата се поотложиха малко по разни причини, но да припомня само:
80% съм за LG-то. Видях го наживо и ми хвана определено окото. А и в т.полис пак е с 5г. гаранция и 10г. на компресора.
Обаче тук вече не съм сигурен в правилната тема ли съм.
Ще го взема най-вероятно от Враца. От полиса ми обясняваха, че ако го монтира друга фирма, не тяхната, другата си поема всички гаранции. Но пък от местната фирма казват, че ще поемат само гаранцията по монтажа (въпреки, че питах дали могат да го доставят те - не, този модел не го намирали (!?) ). Малко разяснения за гаранциите няма да ми навредят...
Врачанската фирма е "Компо" АД и гледам, че офисът им е на 2-я етаж на полиса. Има ли някой впечатления от работата им?
Благодаря
не се занимавай с това ЛГ ,вземи нещо сносно и с гаранция различна от "полисите"
Този красавец(D12CM) и както от повечето красавци на LG официално работи до -10 градуса.
И от къде е взета тази официална информация . Щото моя не е кuпуван от технотата ,а и във всички сайтове го дават до -15 и на отопление и охлаждане http://www.amantiniag.com/sites/defa...ale%202015.pdf
Този пост е редактиран от mirandi; 22-09-15 в 01:56.
http://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika/lg-D12CM--->ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ-->WEB INFO
Виж на колко езика пише гранична работна температура -10 градуса.
Здравейте, имам нужда от помощ
Баба ми й е влязла муха в главата че иска клматик. Къщата е стара, неизмазана, със стара дограма. Искала за сега за преходния сезон за отопление, като идеята е догодина да мине само на клматик че е на почти 90 години и вече й два малко трудно зареждане на печката с дърва. Говорим за Карнобат, където не са чак толкова студени зимите. Опитах се да й кажа че конвектор ще е по-добър вариант, но няма кой да ме чуе. Сметката щяла да е висока, все едно климатика няма да е на ток, ама хайде.
От местния магазин за климатици са й препоръчали следните модели, говорим за 12ка за отопление
Panasonic e 12qke
panasonik re 12 qke
daikin ftx 35jv comfort
Mitsubishi sf 35ve
hitachi rac 35rpb
На мен втория панасоник като че ли най- ми допада, но искам и вашето мнение
Благодаря
Първият панасоник е висок клас. Вторият е среден и определено е по-добър от останалите предложения по-надолу.
Не си споменал какво помещение ще се отоплява...
Стаята е около 15-16 кв, но е с високи тавани, към 2,8 някъде, Има две външни стени, но изложението не знам какво е
не ми се ще да инвестира много пари, защото както казах къщата не е даже измазана и не знам доколко ще смогва и висок клас климатик, но и все пак да е нещо читаво
приемам и други предложения, не е казано, че трябва да е точно един от тези няколко изброени климатика. :-)
Вземай RE12QKE тогава. За тези пари по-добро едва ли ще намериш.
Аз бих казал че Hitachi 35RPB e на цената на RE12QKEW и е доста по-добро. А и най-хубавото е че при достигане на зададената температура не разрежда струята както прави Panasonic-a.
Остава бабата след като не иска конвектор, да не иска и климатик среден клас , а само висок клас.
- - - - - - - - - -
cyfka , ако нямаш проблем с парите наистина купи Panasonic e12qke.
бабата ще я хване бялата смърт с тоя климатик ,още повече в неизмазана къща топлейки улицата .. старите обичат по-топличко