По добре Fujitsu 14LMCA.
PS Много поскъпнали тия бе - по добре виж 12LMCA
По добре Fujitsu 14LMCA.
PS Много поскъпнали тия бе - по добре виж 12LMCA
Благодаря Ви за съветите , аз се спрях на Toshiba 10 Daisekai 8 . Бюджета ми беше към 1800 и с енергийна ефективност ще се вместя и това май е и най-доброто.
Само да Ви кажа една много важна информация ,за който се интересува. Утре 25.09.2015 е последен срок за подаване на молби за кредит енергийна ефективност! Спират програмата! Така че, който има намерение да побърза. Успех!
Тук коментираме друго поколение машини, нямащи много общо с тези, от преди 10 години. И аз имам два G-125KE, които "подухват" около тях си, но имам и Е09РКЕ, който е коренно различен и с уникален софтуер. Той не подухва.
Дискомфортът при новото поколение на Панасоник (етерите) не идва от "подухване", а от това, че компресорите им не вдигат толкова високо налягане, колкото, примерно, някои тошиби. Затова хората, очакващи машината да работи като калорифер, се разочароват. Аз съм изненадан от мощното му отопление при снеговалеж и температури между 0°С и -5°С. Както и от перфектния му дефрост. Бях го взел само за охлаждане, а отоплява 60 куб. м. помещение с 21°С до 22°С. За минимизиране на ефекта от по-ниското работно налягане на компресора, е необходимо да се излезе от автоматичното управление на вентилатора и да се увеличи зададената температура. Разбира се, ако машината е преизчислена или на някого му пречи. За цената си няма аналог към момента.
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 25-09-15 в 12:55.
Тръгна се от 1400лв. .... пътя до 2100лв. е прекалено дълъг. 12LTCA е прекалено скъп.
PulsedriverBG - Не знам, колко охлаждането ви е приоритет, но във вашия случай конвектор за отопление би било по-добрия избор според мен. Доколкото разбрах стаята ще се използва от време на време и то не за дълго и инвестицията за климатика няма да се върне скоро, ако въобще. Отделно през зимата с конвектор ще е по-комфортно и външната температура няма да има значение за ефективността на конвектора. Ако охлаждането е важно то тогава правилно сте се насочили към сравнително ниския клас климатици, тъй като ще се ползва само от време на време и по-голяма инвестиция не би се избила скоро, ако въобще. Мидеята, която сте посочили е много мощен модел на хартия, направен за двойно по-голямо помещение от вашето. Не знам как би работил този модел за вас. Може да е добре, може и да не работи добре. Специалистите да кажат. Аз бих ви препоръчал тези модели:
Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LLCA/AOYG12LLC
Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA
И gree което се посочил ще свърши работа, обаче е пак 18ска. Вие с каква честота ще влизате и излизате от тази стая, когато я използвате? Ако вратата ще е почти постоянно отворена добре сте се насочил към 18ска, но ако си седите вътре в стаята може да не е нужна толкова мощност.
Леко ъпче по въпроса
Това е последдната част от кореспонденцията ми с ЛГ:
Това е изпратената таблицаУважаеми господине,
Благодарим Ви, че се свързахте с нашия Център за обслужване на клиенти!
Изпращаме Ви таблица с официалните фабрични параметри.От нея се вижда ,че граничната работна температура при режим на отопление е от -15 до 24 градуса.
В случай че според Вас получената информация не е била пълна, моля, изпратете запитването си отново! Ако имате въпроси относно нашите уреди и услуги, моля обърнете се с доверие към нашия Център за обслужване на клиенти на тел.: 070015454 (Пон., Вт., Ср, Четв., Пет. 8.00-18.00).
За да бъдете винаги осведомени за новини на LG, препоръчваме да следите нашия уебсайт, както и Фейсбук страницата ни:
http://www.lg.com/bg
https://bg-bg.facebook.com/LGBulgaria
С уважение,
LG Electronics
Център за обслужване на клиенти
0700 154 54
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Received Date : 25/09/2015 08:31 41
The type of inquiry : Specification
Product/Model No. : Single-Split Wall Mounted (with heater)/D12CM
След отговора на моя въпрос (който поне в тази си част няма как да е верен,надявам се, "Отопление: 16°C-30°C (при външна темп. 6°C-24°C)"), на 23.09. изпратих ново запитване през вашата страница и до днес(25.09.) нямам отговор.
Става въпрос за температурния интервал на работа на външната температура в режим отопление.
В ръководството е от -15 до 24 градуса.
В линк "WEB Info" на страницата на продукта пише "Гранична работна температура - -10 С" (прикачения файл).
В сайта Programmes de certification des performances énergétiques HVAC, Label européen certification също е дадена гранична температура -10 С.
Каква всъщност е граничната външна температура на работа в режим отопление?
Надявам се на точен и верен отговор.
Надявам се да е до -15 все пак.
Никой нищо не каза за фирмата за монтаж...
Този пост е редактиран от bestman; 25-09-15 в 20:58. Причина: Май не се виждаше таблцата.
Здравейте,предстои ми избор на два климатика и ще помоля за съвет.Ще карам по зададения ред :
1.Жилище
2.Охлаждане и отопление
3.Две помещения
а)хол-20 кв.м/ 50 куб.м. и спалня-13кв.м./33куб.м.
б)пвц 4камерна дограма с двоен стъклопакет и К-стъкло
в)хол-3.5кв.м стая-2.5кв.м.
г)хол-източно,стая-запад
д)трети етаж и двете помещения имат само по една външна стена.
4.София
5.22-23 градуса
6.има изолация
7Телевизор,компютър
8.Хол-1000/1400лв стая-900/1200лв.
Аз съм се спрял да два климатика за малкото помещение-Daikin-FTXB25C,а за голямото TOSHIBA RAS137SKV-E5
Още два въпроса.Какво означават тези числа от снимката?Каква е разликата между Мицубиши хеви и мицубиши електрик,както и между фуджицу и фуджицу дженерал.Благодаря предварително и ще помоля за безпристрастни отговори