Страница 160 от 190 ПърваПърва ... 110150158159160161162170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,386 до 2,400 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Избор на Климатик

В такъв случай пак можеш да забравиш за тези машини, освен, ако не желаеш да поддържаш 30 градуса през лятото. С тези южни и западни френски прозорци като пекне ще става чудо вътре, ако не са гут стъклата.. Скосът вероятно означава покрив, което допълнително увеличава загубите на помещенията през зимата и приходите през лятото. Напоследък действително има много обекти, където охладителния товар е значително по-голям от отоплителния.

По памет зубадана си запазва номиналната мощност, а не максималната.
    tony34al одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Тошибата ще Ви работи по-добре предвид описанието за добрите изолации, които има апартамента. За двете помещения при ниски външни температури, машината няма да смогва и ще я товарите излишно, но за хола в общи линии и при нормални външни температури ще се справя. Но за по-обективна преценка следва да посочите какви температури желаете в помещенията. Ако финансовите Ви възможности позволяват най-удачно е да вземете една от по-горе посочените Тошиба 402. Тези машини са с много добри характеристики и реален минимум.
    Този пост е редактиран от avenger; 18-11-15 в 11:15.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна

Жегите през юли и август наистина бяха ужасни. До полунощ съм се потил като животно, но тъкмо бяхме купили апартамента и не останаха пари за климатик

По принцип сега вече парите не са проблем, но пък не ми се хвърлят излишни пари за мощна и скъпа машина, ако и по-слаба би ми свършила същата работа. Отначало се бях ориентирал към MITSUBISHI MSZ-FH50VE, но тая машина има безобразно високи минимуми и на пролет и есен ще работи като конвенционална машина. Тук из форума на доста места четох, че колкото по-малка е машината, толкова е и по-ефективна. Затова не искам да се презапасявам с мощност. Както казах тук във Варна температурите рядко падат под -10, а под -15 почти никога. Ако все пак паднат, не ми е проблем да си пусна конвекторите, които и без това имам налични.

А за желаните температури - около 24 градуса и зима и лято.

За Дайсейкай 8 четох, че имал много шумни клапи и доста хора се оплакват, че били адски дразнещи. Именно това ме спира.

По принцип съм с проблемно гърло и съм доста чувствителен по отношение на качеството на въздуха, а и имам и малко дете и ме е страх от разни алергии, които климатиците можели да причинят.
    От това което четох плазмения филтър май е най-добрата екстра и съм ограничил избора до Митсубиши или Тошиба. Освен плазмения филтър всяка друга екстра подобряваща качеството на въздуха е добре дошла. В това отношение пък клоня към Тошибата, заради наличието и на йонизатор.

В предния апартамент имах висок клас Саньо с йонизатор (не помня модела) и пак всеки път като легна на пуснат климатик без значение дали е зима или лято, абсолютно винаги се събуждах с болки в гърлото и цял ден не можех да говоря. Затова се наложи да минем на инфрачервен панел за отопление през зимата, а лятото спирах климатика вечер дори да е адска жега. Затова сега държа на някой от топ-моделите, пълни с екстри, надявайки се че няма да имам същите проблеми. Чух че вече имало и овлажнители и ако се наложи ще купя и овлажнител (тук е момента да попитам и за препоръка за овлажнител).

Заради проблемите с гърлото се бях насочил към Уруру Сарара-та, но един колега има такъв и каза, че като вземе да вкарва въздух отвън шуми толкова силно, че се буди дори и докато спи и е спрял да я ползва тая екстра. Затова се отказах от него.
    Този пост е редактиран от Valchev83; 18-11-15 в 01:16.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Valchev83 Виж публикацията
    Заради проблемите с гърлото се бях насочил към Уруру Сарара-та, но един колега има такъв и каза, че като вземе да вкарва въздух отвън шуми толкова силно, че се буди дори и докато спи и е спрял да я ползва тая екстра. Затова се отказах от него.
    Ей това не мога да си го обясня - защо всеки втори във Варна има Уруру-Сарара! Наистина ли ви трябва Уруру у Варня?

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ей това не мога да си го обясня - защо всеки втори във Варна има Уруру-Сарара! Наистина ли ви трябва Уруру у Варня?

Май именно защото сме свикнали на по-влажен въздух, изсушения от климатика въздух ни дразни още повече. Аз като се кача на кораба, поне 2-3 седмици кашля като дърт пушач докато свикна.

А по темата, ако ще "скачам" на машина за над 3000 лв, какво мислите за Panasonic CS-404CX2/CU-404CX2 ? Този също изглежда перфектен като за мен, но го бях изключил заради високата цена.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Ми то като отхвърляте Дайсекай 8 и Уруро-Сарара на Дайкин от другите производители трудно ще се покрият Вашите критерии относно реален минимум на желания климатизатор. В болшинството цифрите на тези минимуми са само на хартия и в реални условия нещата са коренно различни.

- - - - - - - - - -

Като ще давате за климатик над 3000 най-добре си вземете Тошиба 40-ка. По-добра машина е от въпросния Панасоник
    bobovo одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Valchev83
    Щом искаш да има екстри и да е с нисък минимум ,икономичен и с тихо вътрешно тяло трябва да се бръкнеш малко по-дълбоко:
    Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: Toshiba RAS-402GDR NEW
    Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: Toshiba RAS-402EDR NEW
    Ти си на ход.
    Не е проблем да дам толкова, но не намирам (поне Гугъл не намира) нито една варненска фирма, която да ги предлага. Тук намирам само TOSHIBA RAS-402GDRH/RAS-402GADR, който обаче струва почти 4000 лв с монтажа и май е прекалено голям за моя случай (дават го да топли 50-60 кв.м.)

Страх ме е да не стане като с колата ми. Взех си кола с голям бензинов мотор (231 коня) и 4х4. Резултата е, че за 2 години съм минал не повече от 100 км на сняг а и няма къде да я настъпя в тоя трафик из града. Резултата е, че си карам наравно с малолитражките, ама ония горят 8/100, а моята гори 20+/100. Заради удоволствието от галещия ушите звук на 3 литровия бензинов мотор, тая кола направо ще ме разори като отида на бензиностанцията

Искам да кажа, че не знам доколко е оправдано купуването на мощна и скъпа машина ако единствения плюс ще е, че ще стопля по-бързо.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rukar Виж публикацията
    Ми то като отхвърляте Дайсекай 8 и Уруро-Сарара на Дайкин от другите производители трудно ще се покрият Вашите критерии относно реален минимум на желания климатизатор. В болшинството цифрите на тези минимуми са само на хартия и в реални условия нещата са коренно различни.
    Дайсекай 8 не го отхвърлям като характеристики, напротив, изглежда ми отличен. Притеснява ме само въпросния шум, от който се оплакват колегите. От друга страна мисля, че мога да преглътна шума ако наистина е много по-добър и по-икономичен от Митсубишито.

А по въпроса за достоверността на параметрите - именно защото им нямам много вяра и защото виждам, че за Митсубишито повечето данни за консумираната електроенергия вероятно умишлено се крият, реших да потърся информация, съвети и препоръки тук.

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Гледам до една степен си доста прагматичен човек и търсиш икономия на електроенергия, но си далеч от истината че ще избиеш машината с икономисаните пари. По скоро с тях да сложиш още едни 3 литра бензин в резервоара. Поразгледай из магазините и поразпитай за Нокрия 14ка, 16ка Сузуми, СФ50ка. Като първия от изброените е за предпочитане.
    На цената на 13 Дайсейкай се намира и 18ка Етереа с един тон екстри.

п.п За евридейка у Варна да се беше ориентирал към дизел и истинско 4х4 , а не това БМВ

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Май именно защото сме свикнали на по-влажен въздух
    Ми то по-влажен има ли на къде...? На мен и сега хриле ми трябват за да ви дишам въздуха.
    avenger одобрява това.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Шумните клапи са нищо в сравнение с "окото" на мицубиши.

38m2, за да се стоплят/охладят, особено от 12-ка, няма да е никак тихо в по-натоварения режим. ФХ50 също - той е недоносен с малко вътрешно тяло.
    tony34al одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ми то по-влажен има ли на къде...? На мен и сега хриле ми трябват за да ви дишам въздуха.
    Oooo, това тук не е нищо! Отиди на Бахамите през лятото. Там не се диша. Още щом стъпиш извън кораба все едно някой те е стиснал за гушата. На 129000 тонен пасажер правим по над 100 тона конденз на ден, които ползваме за вода за пералното

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...Дайсекай 8 не го отхвърлям като характеристики, напротив, изглежда ми отличен. Притеснява ме само въпросния шум, от който се оплакват колегите. От друга страна мисля, че мога да преглътна шума ако наистина е много по-добър и по-икономичен от Митсубишито...
    В това помещение клапите на осмицата въобще няма да се задвижат, освен ако някой не настрои обратното от дистанционното.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ама той и мицубишито мести клапите при он оф и не са тихи все пак имат 4 моторчета .. отделно много по често ще ги мести щото е с висок минимум .. окото и то бръмчи .. много по дървена машина е от тошиба дори и сузуми - пукащи пластмаси ,силен шум от фреон неадекватни и излишни дефрости ..

17. Member
    Тук е от
    Dec 2014

По моя въпрос на предната страница, някой има ли да допълни нещо или това са оптималните варианти? Две 10ки дайсекаи 8 или два от самсунгите с триъгълното вътрешно тяло (12 в по-голямата част на помещението и 9 в по-малката).
    Лично ми допадат повече тошибите, въпреки че са по скъпи, но и на самсунги ще се метна, ако е по-добре.
    Благодаря!

18. Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    По моя въпрос на предната страница, някой има ли да допълни нещо или това са оптималните варианти? Две 10ки дайсекаи 8 или два от самсунгите с триъгълното вътрешно тяло (12 в по-голямата част на помещението и 9 в по-малката).
    Лично ми допадат повече тошибите, въпреки че са по скъпи, но и на самсунги ще се метна, ако е по-добре.
    Благодаря!
    Тия Тошиби 10-ки май е по-хубаво да са 13-ки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе