Карай, важното е да се каже нещо. Но въпросът си остава.
пада си топлоотдаването ,поне по сервизно .. примерно Фуджицу от средния и висок клас повече топлят и са по евтини .. но пък така и не вкараха смислено вътрешно тяло с изключение на Нокрията - тежичко и с екстри .. имат си ама само за японския пазар .. това мене лично ме дразни
Хм, тогава още повече се обърквам. Препоръчват се модели, които реално са само за топло време. Защо?
щото в България си е топличко .. януари февруари 10-15° закво ти е повече
Ясно, значи като дойде време да сменя климатиците, които смятам да слагам това лято, може и към такива да се насоча. Нали се очаква затопляне на климата.
PANASONIC CS/CU-E12QKE
MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZM-S
Спрях се на тези двата за 28 квадрата след консултации с фирми -какво е вашето мнение кой да избера?
Този пост е редактиран от petrov77; 05-02-15 в 23:50.
Сменете фирмата която Ви консултира...
а вие какво предлагате като модели?
12LT (като на комшията ти) за да не си на студено , около и под минус 10 ...
добре,но все пак той топли 8 квадрата повече и входната му врата духа директно в дома
а и отоплява спалните си
в момента конвектора ми работи он-оф на 20 градуса
Този пост е редактиран от petrov77; 06-02-15 в 00:33.
Колега ,аз бих послушал съвета на Aleksandars - смени си консултанта !!! LT серията остана най стабилната машина на триото за Европейския пазар , с най добри показатели при ниски температури и мисля че си струва всеки лев . Аз имам двегодишно наблюдение върху Fujitsu ASYG12LUCA в 21,2 кв.м , и мога да кажа че е чудесна и топлеща машина . Повечко резерв за Вашата кубатура нема да е излишен при темп. под -10
petrov77, за Вашето помещение бих погледнал следните модели:
General Fujitsu ASHG12LTC
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZM-S Premium
Sharp AY-ZP40PR
Daikin S40PTEP (F40PTEP~R40PEP)
Daikin FTX50GV Comfort
Panasonic CS-E15QKE
Hitachi RAK50PPB Performance
пичове ,ще сменям климатика в офиса - мидея 12ка ,която под 0° не топли нищо защото помещението е 25 квадрата 3 метра високо без изолация ,2 външни стени а на вътрешните няма съседи - груба сила трябва .. гледах мислих и сякаш най изгодно ми се струва 16ка сузуми ,1880 лв с монтажа е в момента .. ако се сещате нещо друго казвайте ,около 2к с монтажа е бюджета - нова машина ,фактура и т.н.
Що не вземеш 12каЛТ,все пак си фен на марката,надали ще се затрудни в такива условия.