Човека търси машина за охлаждане, така че...
Човека търси машина за охлаждане, така че...
мда ама ако рече да се топли по някое време както често става ще има една духалка за 900 лв ..
Да разбирам ли че който и от двата да взема няма да сгреша?А колкото до отоплението,не ми се вярва да се налага в истински зимните месеци да го ползвам.Все си мисля че до около 0 гр. ще бачкат и двата и то не като духалки!!??
Аз това което прочетох пише отопление и охлаждяне. Зя грито мога дя кажя че се справя добре дори при клиенти по р.дунав. И скъп климатик да вземе ако колегите го монтират с продухване ясно как ще работи.
Имам нужда от 2 клими за следните стаи в гр. Казанлък:
1. Стая 45 кв.м., в блок тухла, ет. 5, южно изложение, сменена дограма Кьомерлинг стъклопакет енерджи 6-4, на практика само южната стена (там се намира терасата) е външна.
2. Стая 20 кв.м., в блок тухла, ет. 5, северно изложение с малка тераса,сменена дограма Кьомерлинг стъклопакет енерджи 6-4.
Вариантите за първата стая - ще се ползва като офис:
а) ДайкинFTXZ50N URURU SARARA
б) MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH50VE
в)Mitsubishi heavy SRK 50 ZJX-S
г)Fujitsu AWYZ14LB NOCRIA
Оправдана ли е цената на Дайкина (около 4200 лв)?
Някакви слабости на Мицубищитата, това от точка в) може ли да се намери все още?
За нокриата - била шумна и пукала, разваляло се някво вентилаторче?
Ще са ми полезни коментари и насоки.
Кои са смислените екстри на тези машини, понеже по параматери като мощност всичките ще са достатъчни?
Има ли някакви изненади при поддръжката(включително и като цена), нещо със филтрите?
За втората стая:
а)Fujitsu ASYG12LTCA
б)Fujitsu ASYG09LTCA
в) Toshiba Daisekai 10/13 серия 6.5 или 8
подови варианти
г)Фуджитцу AGHG-12LVCA/AOHG-12LVCA
д)Митцубиши Хеви SRF/SRC 35 ZJX-S
е)Дайкин FVXS35F/RXS35L
Подът е паркет, търси се тишина на работа и комфорт, това ще е стая за почивка!
Подовите клими по-шумни ли са?
Надявам се на аргументирани съвети и насоки.
Като капацитет всичките посочени би трябвало да си вършат работата, въпросът е как са нещата в практиката?
Помогнете ми в избора на климатик. Живея във Варна-къща.обитавам 2-ри етаж,под мен и над мен етажите са необитаеми.Помещението , в което смятам да сложа климатик е кухня-22кв. м.-58куб.Изложението е юг-запад , 1 голям прозорец и врата към тераса ,ПВЦ дограма ,нямам изолация.но мисля да правя на западната стена.Разполагам с 1500-1700лв.
От тази стая чрез плъзгаща врата се влиза във всекидневна-19кв.м-50куб.,голям прозорец,ПВЦдограма,изложение-юг-изток,без изолация.
Ще мога ли с 1 климатик да топля и двете помещения или с 1 само кухнята.Етажа е много студен
с 1 климатик можеш да топлиш и 2те помещения но не и такъв от 1500 лв .. напъни се малко за Toshiba RAS-B16N3KV2-E ,би трябвало да се справя с 2те стаи
Toshiba или Fudgitsu ,кое е по-добре
XFX, по тоношение на голямото помещение, от изброените от Вас машини, най-много с заслужава нокрията. Ще Ви предложа няколко други алтернативи:
Toshiba RAS-632GDR
Fujitsu AS-W63B2
Mitsubishi MSZ-ZW404S
Като може да помислите и върху две малки машини. Така ще имате по добър комфорт в помещението и равномерно разпределения на въздушния поток:
General Fujitsu ASHG09LTCA и General Fujitsu ASHG12LTCA
Fujitsu AS-W28D - 2 бр.
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus - 2 бр.
General Fujitsu ASHG12LUCA - 2 бр.
Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6 - 2 бр.
За помещението което ще се използва за почивка, Вие сте предложили няколко добри модела, но може да се допълнят и още. Всичко зависи от Вашите предпочитания дали да бъде стенен модел или подов.
Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
General Fujitsu ASHG12LTCA
Toshiba RAS-B13UFV-E~RAS-13SAV2-E
Sharp AY-ZP40PR
Mitsubishi Heavy Industries SRF35ZMX-S Diamond
за голямото помещение относно Дайкина си струва при ясното условие,че ще му използваш често полезните екстри. Иначе като сполучлив вариант: качество-надежност-цена на добрият избор остава Нокриата .Останалите варианти са ти по-скъпи в ценово отношение и надали ще ти осигурят по-добър комфорт от Нокриата. Лично за мен това е един от най-добрите климатици за европейския пазар, отстъпват само на тези, произведени за Япония.
Scheme aircon.jpg
Здравейте! Необходим е климатик за това Г-образно помещение(хол с трапезария) 30м2 височина 2.60м.Апартамента се намира в София,тухлен блок 6 етаж.Апартамента се обзавежда,няма все още външна изолация!Прозорците са ~11-12м2, като в момента се избира пвц дограма,която ще е 5 камерна,двоен или троен стъклопакет.Една външна стена е,като в самото помещение има кухненски бокс отделен с врата.Разположението на климатика,би било най-комфортно,точно както съм отбелязал в червено.Ще се радвам на мнения било то К2У(100v) или нови машини.За момента съм се спрял на европейка Нокрия 14,тъй като разполагам с такава в къща и знам на какво е способна!Харесал съм и още една машина 2ра употреба Toshiba 406JDR!Благодаря!
за тия пари толкова ... като почне да не се справя ще затваря към втората стая .. какви 2 по евтини машини освен втора употреба ? то като ще е втора направо да взима една 40ка топ модел до 10тина кВ - тя вече ще се справя ..
- - - - - - - - - -
за парите на нокрията няма нищо по добро