25кв се пада на машина 10-ката няма да има никакъв проблем все пак е доста мощна машина от топ серия с 14кг вътрешно и 42kg външно тяло а не някой олекотена и слаба 10-ка с 8кг 25кг тела
25кв се пада на машина 10-ката няма да има никакъв проблем все пак е доста мощна машина от топ серия с 14кг вътрешно и 42kg външно тяло а не някой олекотена и слаба 10-ка с 8кг 25кг тела
Ако ще е дайсекай 10ка, то гледай да е 6та серия.
Самсунг според мен е оптималния вариант, а защо не и Етереа - 12ката е на 1600лв
Ако е самсунг, 2х12 или 1х9 + 1х12? Може и с дайсекая да се реализира така 13-ка в по-голямото разделение и 10-ка в по-малкото, където ще са и печките и т.н, но идва с около 1000+ малко лв. по-скъп този вариант от самсунга. Реално струва ли си тази разлика и не само като консумация, ами и в дългосрочен план.
Още веднъж, благодаря на включилите се в дискусията ми!
Тошибите са много хубави, но Самсунгите на мен лично ми харесват повече. Най-важното за мен е тишината. Там самсунгът е непобедим... Може да му е по-висок минимума, ама няма да го слагаш в 15м2, така че това не е фактор в този случай.
Аз бих избрал 2*12, защото мразя да ми е топло и ще достигат значително по-бързо заданието, ако са били забравени спрени. За отопление, каквото и да избереш ще е достатъчно.
ПП Ето ги отоплителните мощности от другата тема, където коментираме въпросните модели:
АR09НЅЅDАWКNЕU:
+2/22 - 4.49kW, СОР 3.60
-5/22 - 4.80kW, СОР 2.51
-10/22 - 4.20kW, СОР 2.40
-15/22 - 2.93kW, СОР 2.17
АR12НЅЅDАWКNЕU:
+2/22 - 5.06kW, СОР 3.40
-5/22 - 4.80kW, СОР 2.51
-10/22 - 4.20kW, СОР 2.40
-15/22 - 3.19kW, СОР 2.14
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 18-11-15 в 23:20.
Samsung 12 или 9 са една машина,с променен софтуер.12 ката има капацитет,спокойно да топли 30 кв.Относно минимума ,на Samsunga е реален,виждал съм го да пада до 200в. консумация.Но при темп от 7-8 гр през ноща и задание 23 ,в стая 16 кв си работи он-оф.Относно шума,по прочетеното от форума,смятам че дайсекай ще е по тих.Samsung има 5 степени на вента,но за мен и 1 ва има голям дебит.Единствено на тих режим не се чува,но тогава и не топли.А и дайсекай има по голям коп с близо 1 ца спрямо 12 ка Samsung.С две думи,ако си фен на Samsung и договориш добра цена,слагай 2 броя.Но ако ще даваш по 1900+ лв за брой,по добре 2 бр дайсейкай 10 ки
Добре сте заговорили за самсунг и минимумите, можете ли да споделите мнения понеже май се спряхме за Шумен на AR18HSFNCWKNEU до какви минимуми може да падне и каква ще му е консумацията при поддържане на температурата. Питам че никъде не видях да е написано подробно, само разход при номинал. За тишината разбрах че са тихи, което също е важно.
Здравейте! Търся мнение за TOSHIBA RAS-221NV. Предлагат го за спалня, 850лв без монтаж. Има ли някакви естри и как работи?
Минимума е много относително нещо.При мене 12 ката в студена стая 25 кв,и външна 6-7 гр,съм го виждал да поддържа 220 в при задание 22 гр,което е добре при каталожни 190 в.Обаче задам ли 23-24 гр и вече ги поддържа с 300 в консумация.И проблема не е в климатика,а в стаята.
Да, нищо не казвам, просто аз не намерих и каталожни данни, само разход на номинал. Добре е като за европейски климатик.
Този пост е редактиран от avenger; 19-11-15 в 19:43.
Здравейте всички !
Предстои ми покупка на климатик и понеже не съм изобщо наясно как седят нещата, реших да се информирам малко
1. Климатикът ще се ползва за жилищно помещение
2. Ще се ползва както за охлаждане, така и за отопление
3. Kaĸвa e:
a) Кваратурата е около 25 квадрата, кубатурата 70 .
б) Няма дограма
в) Външна стена, в помещението има вътрешна изолация.
г) Намира се в кооперация на 1-вия етаж
e) Хол и Спалня (Сляти)
д) Апapтaмeнт
ж). Пловдив
5. до 1500лв
Бюджета е такъв и нямам възможност за повече на този етап.Държа да направя правилния избор най-вече защото в саята ще щъка малко дете,та да не си чукам главата после,че съм се предоверил на един-единствен човек..
Та сега по същество: бях се спрял на следния модел на Fujitsu :Климатик FUJITSU ASYG12LMCA/AOYG12LMCA , но отидох в един магазин в Пловдив и хората ми препоръчаха тази Toshiba : Климатик TOSHIBA Ras137SKV-E3/Ras137SAV-E3 .Скъсаха се да я хвалят, като споменаха,че това е стар модел (2008г), който е доказано здрав и няма да съжелявам . Харесва ми,че е с 5 години гаранция за разлика от първия ,който е с 3 . Това, което ме притеснява е,дали не се опитват да си пробутат залежалата стока?Дали има по-добро и по-ново на пазара за тези пари? Някак си ми се иска да е по-нов модел.. Видях въпросната Тошиба в още няколко сайта и навсякъде е я с безплатен монтаж,я на промоция или нещо друго .. Не намерих много инфо за него в нета и ще ви бъда благодарен ако споделите мнението си . Приемам всякакви съвети, марката няма значение като цяло, просто искам да е здрав,инверторен и що-годе да топли в рамките на нормалното като за 1500 лв бюджет. Благодаря ви предварително!
Този пост е редактиран от dimo1882; 20-11-15 в 01:17.
Сашо какво си му препоръчал на човека...
Димо, ако се обърнеш към човека над твоя пост Aleksandars , ще получиш адекватно мнение, машина, монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.
пп Този Авант не е лош, но се съмнявам да смогва с тези квадрати, май си за нещо по мощно или японска машина 2ра ръка.
При този бюджет и щом ще има малко дете няма смисъл от климатик втора употреба. Има за тези пари и 13ка сузуми, а за малко повече около 100лв мисля, че може и MHI 35ZM-S.