Страница 170 от 334 ПърваПърва ... 120160168169170171172180220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Отговор: Избор на климатик 2017

Климатика го ползвам от 1 месец само за охлаждане в хол 18м2 който е преходен към спалня със същия размер,като вратата към нея естествено е отворена непрекъснато,и няма никакъв проблем с работата му.При зададени 24градуса в хола,ги държи чудесно,като в спалнята,те са около 26.
    Не съм го спирал от както е монтиран към края на миналия месец,настроен е на ауто режим.На първата степен на винтелатора почти не се чува,а на безшумния режим изобщо няма никакъв шум.Йонизатора съска от време на време,чува се само ако се доближа на 20см. от клапите.Тошибата е 10-ка,клапите се движат безшумно,поне за мен,не съм забелязъл нещо в тях да ме дразни....успиване не знам какво е...може при отопление да го прави,но аз ще ползвам климатика само за охлаждане и в преходния период,преди да ми пуснат парното,така че този казус не ме вълнува особено
    Като цяло за сега съм доволен,дори обмислям покупката на още 1 такъв за друго жилище.
    Външното тяло също е доста безшумно.
    Единственото тъпо нещо,което ме дразнеше в началото,докато го разцъквах е това, че на екрана на дистанционното са му сложили лед подсветка,а бутоните под него нямат,и на тъмно екрана свети ярко,и не знаеш кой бутон за какво е....ама,веднъж като му хванах цаката с настройките и повече не съм го пипал....
    В горещите дни,поддържа влажността в помещенията много добре...прилагам снимка за невярващите...

IMAG3959.jpg
    Този пост е редактиран от iveto; 31-08-17 в 19:34.
    Aleksandars и Mega харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Едва ли си му хванал цаката с всичките настройки, защото в един и същ режим може да работи по най-различни начини. Ако не е залепен за тавана, няма да се налага да се препрограмира. Праховите му филтри трябва да се подменят с по-ситни.

4. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

[QUOTE=tnaydenov;833595]За съжеление подовото не е вариянт По принцип в родителската спалня има място под прозореца но няма да е много комфортно защото така ще духа право към леглото.

Аз ти казах да се замислиш за DAIKIN,защото по реклама(!) по-малко духа(особенно за детската),иначе ако не е той мога да ти препоръчам и този който ползвам(моя е по-стария модел) :

MSZ - FH | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems
    този е нискотемпературен-ZUBADAN (до -25гр.),малко по-скъп ,разбира се.Някои казват защо ти е нискотемпературен,но ако изтеглиш характеристиките ще видиш,че запазва топлоотдаването до -15гр.Повечето пишат номинална мощност,но не казват колко е при-5, -10,-15гр.,мисля се сещаш защо.
    http://climacom.com/files/documents/FH-ZUBADAN_DONE_small.pdf

Както се вижда топлоотдаване е 3,2kw при -15гр.
    Този пост е редактиран от cable; 31-08-17 в 21:05.

5. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Едва ли си му хванал цаката с всичките настройки, защото в един и същ режим може да работи по най-различни начини. Ако не е залепен за тавана, няма да се налага да се препрограмира. Праховите му филтри трябва да се подменят с по-ситни.
    Не е залепен за тавана,на 18см. под него е.В къщи няма много прах,защото сме с малко дете и се чисти всеки ден.Честно казано,да работи както си иска,важното е да върши работа....Не търся под вола теле с разните му там филтри и незнам какво си....те са за разбирачите...аз съм обикновен потребител,който споделя мнението си за нещо,което ползва едва от 1 месец...сигурно има и много по-добри оферти,но аз съм доволен от избора си.

Ползвал съм прозоречен климатик около 25 години,когато повечето хора в България не бяха чували какво е това...и после го изхвърлих с голям кеф,но сега заради детето взех нов,да може да спи добре на жегите....
    Aleksandars одобрява това.

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Азербайджански прозоречни клими внесени от СССР имаше много.Така,че това изказване е много силно.
    Викахме им „екиндришени”,понеже така им казваха гурбетчиите, които работеха в Африка и Азия.Никой не знаеше думичката -климатик или климатизатор.

Преди да затворят Кореком през март 1991г,нямаше клими в него.
    Може гурбетчиите да са внасяли,но митото беше 150%,така че клими идваха от бившия СССР.
    Този пост е редактиран от Viking72; 31-08-17 в 23:16.
    Genadi80 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

iveto,малко съм скептичен относно това дете да спи на климатик който охлажда.Даже и аз пущам климатик(само 1 в целия апартамент и към 21 часа го изключвам-лятото)Пък и София не е Пловдив и Стара Загора,струва ми се ,че вечер няма такъв задух(повече наблюдения имам от околностите на Казанлък,ама поне според мен няма голяма разлика)-там климатик на охлаждане включвам по 1-2 пъти в годината,само при изключителни жеги.Не че това не се отнася и за отопление,ама там сметките за ток са жестоки и понякога няма как да си го позволим да махнем климатиците и да пуснем радиаторите.
    Просто климатиците не са най-здравословната техника,предполагам,че ако се интересуваш можеш да прочетеш доста по въпроса.
    Genadi80 одобрява това.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    May 2017

Мислиш ли,че ако едно бебе в тези жеги не се чувства комфортно,ще спи-или ще посинее от рев????

Който не е гледал лятно бебе без климатик и лятото е било много горещо,нищо не знае!!!!
    Така,че климите били вредни-глупости на търкалета.
    Питаш ли ме бях на 27 години и брадата ми побеля цялата за 24 часа!!
    Този пост е редактиран от Viking72; 01-09-17 в 00:17.
    rosswen и Rafailiev харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Специално за климатик при бебето мога да кажа пресен опит!
    Бебето ми е на 25 дни.
    Климатика в стаята е Панасоника от подписа сложен заради бебето.
    Първата седмица климатика работеше на 25-6 градуса денонощно.
    След първия преглед от доктора вкъщи .
    Първите му думи бяха : на вас в тази стая добре ли ви е?
    В хола климатика стои на 22-23 .
    Няма да влизам в подробности за доктора ,но се води един от светилата в Пловдив.
    Човека каза следното.
    Температура за лятно бебе около 23 градуса. За зимата около 23-24.
    Разликата е вие по боксерки то с една дрешка повече .
    Бебето беше почнало да хърка първата седмица и след като нагласихме климатика на 23.5 спря да хърка и спи като пич
    rosswen и Viking72 харесват това.

11. Banned
    Тук е от
    May 2017

Е това имах предвид.
    Малкото човече трябва да се чувства комфортно!!!!
    Всички бебета трябва да се чувстват като ПИЧ!
    rosswen и Rafailiev харесват това.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Прав е доктора, ши го уморите човечето, бре.
    Mega одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    May 2017

Еди,когато климатика е марков и скъп,бебето също го усеща.
    Тих,няма виелица,икономичен..и най-важното,спи с кеф без да плаче.
    Защото няма шумни клапи и гадни дефрости през зимата с пъшкане и охкания.

Сладури,тази вечер засегнах един от участниците във форума,но ме извинете,защото изказвания които са високомерни-не стават,особено когато събеседниците са ....
    Този пост е редактиран от Viking72; 01-09-17 в 02:31.
    Genadi80 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Viking72 Виж публикацията
    Азербайджански прозоречни клими внесени от СССР имаше много.Така,че това изказване е много силно.
    Викахме им „екиндришени”,понеже така им казваха гурбетчиите, които работеха в Африка и Азия.Никой не знаеше думичката -климатик или климатизатор.

Преди да затворят Кореком през март 1991г,нямаше клими в него.
    Може гурбетчиите да са внасяли,но митото беше 150%,така че клими идваха от бившия СССР.
    Не знам за какво говориш изобщо...не съм чувал за такива от СССР...моя го мъкнах от Кувейт някъде 91-92г. и беше единствения за времето си в квартала и околностите
    Този пост е редактиран от avenger; 02-09-17 в 19:35.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имаше руски машини - БК 2000.
    necata2 и SPSt харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Избор на климатик 2017

22 градуса за лятото си е доста студено според мен, камо ли за бебе, но всеки си знае.
    VanDan, SPSt, corsairman01 и 1 други харесват това.

18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

[QUOTE=Rafailiev;833642]Специално за климатик при бебето мога да кажа пресен опит!

Така е.Всеки вярва на неговия си опит.Но това което Ви е казал доктора,че темп. трябва да е 23гр. мен много ме съмнява.Не ми се търси в нета стотици статии ,че разликата между вън и вътре трябва да е най-много 10 градуса.За през ноща това се прави и без да искаш,но през деня при 40гр. външна....Ето само едно от многото мнения против климатиците.Аз не мога да кажа кой е прав и кой не защото не се имам за светило в медицината:
    https://media.framar.bg/%D0%B8%D0%BD...B2%D0%B0%D1%82
    chany одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе