Страница 172 от 334 ПърваПърва ... 122162170171172173174182222 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,566 до 2,580 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Избор на климатик 2017

Знам,че са с различни филтри.Моя бивш HITACHI inverter го купих края на миналия веки след близо 15 год. го продадох на майстори за 2 употреба ,защото въздушния филтър си замина и нямаше от къде да купя.Но не бих се наел на външен вид да правя заключения.Както някои които казват за батерия за gsm-''ами тя по-малка от оригиналната''(или обратното,за големината де).Ами китайците ги мерят до части от мм и ако можеше някой да види с просто око....Така,че интересно ще ми е да видя тези снимки,но по-интересно какви са размишленията за определяне качеството по външния вид.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Всичко ново се чупи лесно. И това не е цитат на Мърфи, а производствена практика към днешни дни. По-добра хладилна част означава, че може повече от мицубиши. Заключенията не са мои, а на тези, които се занимават професионално с тази работа. Глупаво е да се сравняват машини от един и същ клас, на една и съща цена. Затова смятам, че гаранцията е много по-определящ фактор, както и комфорта. На хартия, тошибата е и по-тиха. Друг е въпроса, дали на мен и теб ти харесва или не. Филтрите на тошибата не струват, на мицубишито не знам. Несериозно е да навреш в машината дебела 800 uМ мрежа и да си мислиш, че филтрираш нещо. Добре ще е да ни внесеш и малко разяснение за филтрите на мицубишито, за да знаем дали и там трябва да се модифицират нещата.

В тая таблица при- 10 двете машини са равни, при -15 - информация липсва, чак на -25 има незначителна преднина на тошибата. Ама там вече е екстремна температура. Така, че по горе изказа ти, че била с "по-добра хладилна част" е силно казано. Нищо по-добро няма в нея. Както сам виждаш до -20 са идентични и двете....

А за филтрите, мога само да споделя, че са едри и се чистят през около 2 месеца. Безсмислено е по-рано, защото почти не хващат прах....Вероятно за по-капризите ще трябва да се модифицират...

За гаранцията - предимство е по-голямата гаранция - ок, ама чак решаващ фактор - пак силно изказване...Има Мидеи с 5 год, разни Гриита с 5 години на компресора и прочие безименни...Мисълта ми е, че по-скоро наблягат и на маркетинг там. Една доказала се марка като МЕ, нема нужда от такива маркетингови номерца….

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Я, Тошиба имали и нордик модел. Обаче май е само за ***** и Финландия?
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Колега preparatos, затова писах, че сравняването на моделите е трудно, тъй като са почти идентични. Аз имам едни критерии, ти други, питащият трети. Трябва да сме много конкретни, примерно дали седмичният таймер е комбиниран и във вътрешното тяло, точно колко са едри филтрите и т.н. Сигурен съм, че и двете ще климатизират комфортно, ако се настроят на вкус.
    rosswen одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Единият от тези филтри е на ME FH-VE. Кой от трите Ви харесва най-много и как бихте ги подредили по ефективност, основавайки се само и единствено на зрителни възприятия? Само за протокола: филтрите са от климатизатори от различни марки
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Тук е от
    Feb 2016

Здравейте. Ще се купуват 3 климатика за 3 различни апартамента. Насочили сме се към фирма от София (климафр***). Споделете мнение от къде е най-добре да се закупи, но фирмата да е от София.

1 стая в един от апартаментите ще се отоплява и охлажда с климатик. Стаята е със сменена дограма и 5см изолация южно изложение. Апартамента от долу не се отоплява. Размер 8.5m2. Предложените са:
    Sanyo - SAP-A22R
    National - CS-22RJH-W
    Mitsubishi - MSZ-SV22T-W
    Sharp - AY-R22BV6
    Daikin - AN22JNSJ-W
    Panasonic - CS-J222C-W
    Sharp - AY-W22SC-W

За втората стая, която ще се използва климатика само за охлаждане лятото и е с квадратура 25m2. Сменена дограма +5см изолация - югоизточно разположение.
    Предложените са:
    National - CS254VB
    Fujitsu - AS-E225-W
    Toshiba - RAS-255ED
    Panasonic - CS-251GF-W
    Sanyo - SAP-FK25P
    Sanyo - SAP-F25V6P
    Sharp - AY-N25SC

И третата стая, която ще се използва климатика главно за отопление с 10см изолация и сменена дограма. Площ 28m2 южно разположение. Не се отоплява от горен и долен етаж. Предложените са:
    Hitachi RAS-R2810LX
    Sharp AY-M28SX-W
    Hitachi - RAS-2810RX
    Sharp - AY-P28V5

Много ще съм благодарен ако ме насочите към конкретни модели. Благодаря.

8.  

9. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>avast3 Не знам кой от тези 3 филтъра е на ME FH-VE,въпреки,че ако сравнявам с моя вероятно ще се досетя.Ама без да гледам снимките се обзалагам,че на ME FH-VE е най-добър.

10. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Тук климатици ли се избират или филтри.....да ви покажа за прахосмукачка филтри....

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Genady някои филтри струват колкото други климатици(за съжаление)

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    >avast3 Не знам кой от тези 3 филтъра е на ME FH-VE,въпреки,че ако сравнявам с моя вероятно ще се досетя.Ама без да гледам снимките се обзалагам,че на ME FH-VE е най-добър.
    Не е, за жалост.

@genadi80, разбирам това, което искаш да кажеш, но те уверявам, че това с какъв филтър е оборудвана машината е много важно, особено когато започнеш да обгрижваш климатизатора. За съжаление 95% от сплитовете, които аз съм виждал са оборудвани с някаква бутафория, наречена филтрираща система.
    dodo_pv, SPSt и tony34al харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията

Единият от тези филтри е на ME FH-VE. Кой от трите Ви харесва най-много и как бихте ги подредили по ефективност, основавайки се само и единствено на зрителни възприятия? Само за протокола: филтрите са от климатизатори от различни марки
    Тоя синия е на FH .
    А левия ми изглежда най-добре ,но Нз дали е така.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Тоя синия е на FH .
    А левия ми изглежда най-добре ,но Нз дали е така.
    Така е...почти.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    Не е, за жалост.

@genadi80, разбирам това, което искаш да кажеш, но те уверявам, че това с какъв филтър е оборудвана машината е много важно, особено когато започнеш да обгрижваш климатизатора. За съжаление 95% от сплитовете, които аз съм виждал са оборудвани с някаква бутафория, наречена филтрираща система.
    Като искаш хубава филтрация на въздуха, купи си синтепон, изрязваш парчета по оригиналните филтри, закрепяш ги върху тях и готово. Евтино и бързо решение за всеки климатик.
    Моят е с двойни филтри, но на охлаждане не ми се налага да ги чистя, защото цяло лято климатика работи в конвекторен режим, на минимален вентилатор и почти не трупа прах.
    Зимата на отопление, когато турбината върти по-сериозно, тогава вече почва да се трупа повечко прах по филтрите.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Джак, това е най-тъпия съвет, който е възможно да бъде даден на притежател на КЛИМАТИЗАТОР. Сигурен съм, че ако решиш да мериш COP на Aux, Midea или Haier, няма да го изкараш по-малко от 7 или 8. Въздухът се чисти от съвсем различни уреди, не от климатизатори. Филтрите на климатизатора трябва да гарантират поне 3 години работа на машината, без нужда от професионална профилактика. Спри се с продтотиите!
    Aleksandars, rosswen и Genadi80 харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Някой знае ли за какво служи това подобие на бинт,което дават към климатиците General Fujitsu :
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе