Страница 213 от 334 ПърваПърва ... 163203211212213214215223263 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,181 до 3,195 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Цитат Първоначално публикувано от toto4ev Виж публикацията
    Да почете малко. Lt няма йонизатор и плазма. Това всеки поне малко интересуващ се трябва да го знае. А про-по lt в 16 квадрата,дали има смисъл?
    А кое има смисъл?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Ако не си разбрал въпросът е защо да даваш луди пари за инвертор, който работи като конвенционалка. А бе какво е ИЗК?
    Изключва. Конвенционалки за топлене до -15...-18 не продават вече. Или аз не знам къде.

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Посочените "2500-2800 с монтаж" май не стигат за 3 броя LMC 9 .
    Написал съм по-горе, че това беше бюджет за 2 климатика

5. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от krasimirradev Виж публикацията
    А кое има смисъл?
    Доста е мощен за тази квадратура.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от strongholder Виж публикацията
    Написал съм по-горе, че това беше бюджет за 2 климатика
    Разликата е стотина лева между 9 и12. Трябва да прецениш според помещенията.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Изключва. Конвенционалки за топлене до -15...-18 не продават вече. Или аз не знам къде.
    Старите на R22 си топлят, за нови и аз не съм се интересувал, но въпроса е , че има инвертори, които работят като такива, а има и инвертори, които работят като конвенционалки и поне според мен не е оправдано да се дават едни нелоши пари за тях.

7. Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Да, струва си.
    А от тези двата кой е по добър,

Heavy Industries SRK/ SRC 20 ZMX-S

Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZS-S

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Heavy Industries SRK/ SRC 20 ZMX-S
    kokovox, rosswen и Genadi80 харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Здравейте,

Трябва ми климатик от нисък до среден клас или иначе казано възможно най-евтиния, който да става нещо от него. Все пак не искам да взимам някакви китайски боклуци. Ще се ползва в всекидневна стая 25кв чиста площ с източно изложение. Стаята е вътрешна почти цялата на 3 етаж. Понеже това ще е първа зима в която ще се живее там предпоалгам, че няма да е изобщо много студена. В един магазин вече ми предложиха някакъв дайкин 12 000 - за 1099лв с монтажа в София.

Какво бихте ме посъветвали да взема в този случай?

бтв - търся монтажник да монтира 3 климатика в София ако някой има идея ? Питах по разни фирми, но ако не купиш климатик от тях цените са ....
    Този пост е редактиран от Tihomir Kaldaroev; 29-09-17 в 19:30.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Tihomir Kaldaroev Виж публикацията
    В един магазин вече ми предложиха някакъв дайкин 12 000 - за 1099лв с монтажа в София.

Какво бихте ме посъветвали да взема в този случай?
    В никакъв случай "някакъв дайкин за 1099лв с монтажа"! Ако споделиш, с какъв бщджет разполагаш, ще получиш и по-конкретни препоръки.
    ruuni9, rosswen и Genadi80 харесват това.

12. Тук е от
    Sep 2017

Цитат Първоначално публикувано от delyandamyanov Виж публикацията
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    Жилищно - къща на един етаж.
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    Цялосезонно ползване, но повече за отопление.
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    Цялата къща е на един етаж, под формата на буквата Г, съставена от 3 постройки( 1-та е кирпич с дебелина на зида 50 см там е кухнята - 20 м2, втората е стара тухла с подобна дебелина с изолация на всички външни стени и гипсокартон на тавана, и ПВЦ 3ен стъклопакет там са преходен хол - 14м2, малък преходен коридор - 6 м2 и детска стая - 13м2, третата е ново строителство с четворка без изолация и подобни съставена е от спалня - 18м2 с двоен прозорец от стария тип с дървена дограма стандартна големина 130/160, голям коридор - 14 м2 с голям прозорец 2ен стъклопакет ПВЦ и част от стената е изградена от стъклени тухли приблизителен размер 3м на 2 м и баня)като най-високото място е кухнята, която е и най-важната част от къщата за отопление, предвид, че има голям хладилник, ще се готви и като трапезария. Лятото е хладно в първите две части на къщата, а зимата дори при -ови температури не пада под +8 - +10, но от теракота е студено в кухнята. Къщата е с югоизточно изложение.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    Полски Тръмбеш
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    В кухнята до 18 градуса, предвид, че там ще се готви. В хола до 20 градуса, в детската, в спалнята и двата коридора - голям и малък до 18 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Да, в старите части на къщата има на всички външни стени вътрешна изолация около 1,5 - 2 см, тавана е от гипсокартон.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Има. В кухнята - двукрилен хладилник, вградена фурна, абсорбатор и стандартните дребни електроуреди - кафемашина и т.н. В хола има само плазмен телевизор. В детската и в спалнята няма електроуреди.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    Решили сме да се климатизираме поетапно, предвид че за цялата къща ще ни трябват около 10на хиляди, а може и повече. Желанието ми е да бъдат поне клас А+, като в кухнята и хола могат да са нискобюджетни, за да компенсират детската стая, там да е малко по-безшумен и високобюджетен. За хола вътрешното тяло трябва да се монтира под прозореца иначе няма другаде къде. Искаме да купим общо 3 климатика, за сега, които да бъдат монтирани в детската, в хола и в кухнята. Имаме Грий 24ка на 1 година и използван много малко, която беше монтирана на наш обект, но ще си го вземем в къщи и сме обмислили за начало да го монтираме в новата част в големия коридор, за да топли поне за начало коридра и спалнята. После през зимата при необходимост ще купуваме високобюджетен за спалнята. Сумата е в зависимост от това какво трябва да купим т.е. да е балансирано с цена и място на монтаж. Предпочитам да наблегна на по-скъпи и по-безшумни в помещенията в които ще се спи и респективно по-евтини и шумни в останалите помещения.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    За отопление каквато е отвън за региона, а за охлаждане само в най-горещите дни.
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

Какво е мнението за Gree GWH12QB-K3DNC2D LOMO, като нискобюджетен т.е по-евтин за помещения в които няма да се спи. Трябват ми два за кухнята и хола. Даже в хола може да се сложи 9ка, защото е 14 м2, поне така си мисля аз. Не разбирам много, но параметрите му са доста добри, има и дефрост система. Имам такава 24ка, която беше монтирана на наш обект и предимно охлаждаше лятото помещение от 40 кв, а зимата помагаше на локално парно. Цената също ме устройва, като инвестицията не е дългосрочна до пенсия. Моето мнение и общо-взето така практикуваме с техниката, на всеки 4-5 години сменяме, все пак технологиите напредват и трябва да сме в крак. Какво е вашето мнение? Моля помагайте! Трябва да взема решение до 10-15 дни и да поръчвам хорото.
    Или ми дайте препоръки, какво да монтирам, като по-евтини, но надеждни и добри поне клас А+.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Избор на климатик 2017

Топлеща машина за малко пари е грии, но се насочете към серията Change , и слагайте 12-ките защото разликата в цената е малка а 12-ката е с двоен топлообменик на външното тяло докато 9-ката е единичен.
    Ventsislav Negentsov, rosswen и Genadi80 харесват това.

14.  

15. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Към delyandamyanov:

Заложете на Gree Change или Daikin FTXV, което е същото нещо, ребрандирано като Daikin и без нагревателя на външното тяло, който на 90% е вероятно да не ви трябва. LOMO е по-нисък клас - няма EXV клапан за регулиране на изпарението, а е само с капилярна тръба, и е с едноредов топлообменник, вместо двуредов. А цената е почти същата, дори Дайкина мисля, че в момента е най-евтин.

16. Тук е от
    Aug 2017

Ако е за отопление вземи серията Change, аз сложих предния месец 2x12 Change.

17. Тук е от
    Sep 2017

Моля за съвет трябват ми два климатика един за спалня 13.5 кв.м височина 2.40м тухлен апартамент 2ри етаж пвц дограма изолация на тавана. 2рия е за хол трапезария и кухня които са със свод голям и са общи общо 30кв.м , Отново пвц дограма и изолация на таваните и северната стена само тавана на кухнята няма тя е 6кв.м от общите 30кв.м .Бюджет 4000-4500лв. Предпочитам MITSUBISHI ELECTRIC . Ако не се включвам в цената ако може по големия да е на тая марка а другия предложете мнение
    Този пост е редактиран от badboy77; 29-09-17 в 21:43.

18. Тук е от
    Sep 2017

Лаик съм относно тези неща - клапанчета, капилярни тръби ... Разглеждах Дайкин и ми хареса ниската консумация на електроенергия, но от мненията които прочетох, е, че Дайкин вече не е онова, което е била като марка, както Мерцедес вече не онова, което е бил преди ... години. Доста четох и започвам да давам заето, но има един проблем. В хола няма място за монтаж на стенно тяло и трябва да е подов тип. В кухнята е нещо подобно, но там може да се монтира на една от стените в ъгъла, където е масата и ще е малко некомфортно, когато се храним и ... Обмислям и в кухнята да бъде подов тип, но там вече влизаме в други ценови диапазони и все пак съм склонен да загърбя цената за сметка на удобството, защото все пак няма да е приятно на никой, да му духа, когато се храни. Може ли да се монтира подово тяло с външно като за стенно тяло? Допадна ми Грий Чейндж наистина добри параметри. Продават и само вътрешни тела подов тип, но не знам, дали е удачно да се заменят телата и дали е възможно? Иначе GREE GEH12AA-K3DNA1B е най-евтиния вариант и следва Daikin FVXS35F/RXS35K. Първият ще ми върши ли работа и дали наистина клас А+? Спрял съм се на 12ки, въпреки, че едното помещение е само 14 м2, а и разликата в цените не е голяма.

- - - - - - - - - -

Сега, докато мислех изникна следния въпрос - може ли да се монтира стенно тяло по-ниско т.е. под прозореца и да има същата ефективност? Може да звучи глупаво въпроса, но както писах по-горния пост - лаик съм и за това питам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе