Страница 52 от 126 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1882
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Варна

Отговор: Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от i80386 Виж публикацията
    А как се представят подовите FVXS с дефростите зимата? Има ли нещо общо с така коментираните FTX, които размразявали на 28 минути?
    Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Нямат общо. Професионалната серия е по-добрата в сравнение с "комфортната".
    Здравейте колеги,

Ще ви бъда благодарен ако някой ми даде съвет относно моят проблем.
    Началото на ноември месец ми монтираха подов климатик Daikin FVXS25F с външно тяло RXS25J2V1B - стаята е около 13-14 квадрата, височина 2.5, запад. Нямап добра изолация но мисля, че климата е предостатъчна. Доволен съм от монтажа, климатика е и вакумиран. И тук идват моите въпроси и притеснения:
    1. Монтираха климата директна на стойката без използването на тампони - имал си тампони обиращи вибрациите вътре във външното тяло. Веднъж само го чух да бръмчи малко повече и не знам как ще се държи за в бъдеще.
    2. По-големият проблем - на 20 декември във Варна времето беше отвратително. Много силен вятър и снеговалеж, но температурата не беше по-ниска от -6 градуса. И тук чисто новият климатик се предаде. След като беше работил цяла нощ на температура 18 гррадуса, 2 степен на вентилатора, сутринта изпадна в режим 28 минути топли - 12 минути размразява. Това го направи 4-5 пъти подред преди да взема мерки. Климата не беще с обледена пита отзад и нямаше навят сняг по него. Но тавата отдолу беше цялата замръзнала. След 5-те цикъла на размразяване климатика не беше могъл да си размрази тавата. Предполагам затова е изпаднал в такъв режим. Няма да ви казвам колко е неприятно в стая без добра изолация, всичкото топло заминава за тези 12 минути размразяване.
    Оправих го като налях обилно количество топла вода в тавата отдолу и тя успя да протече през дренажният отвор. Така следващите 5 часа нямаше грижи. После пак същата песен и пак го размразявах.
    От тук и моето притеснения - може ли проблема да е породен от монтажа, калпаво външно тяло, да не е нивелиран както трябва или пък не е вакумиран като хората? Поста стана дълъг, но ще се радвам ако някой ми даде съвет какво да правя - има ли смисъл да търся гаранционно фирмата?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Първия ми въпрос е --защо 2 степен на вентилатора? или Авто или по голяма. и при условия на снеговалеж със вятър и мъгла нещата са коренно различни. Моите 2 подови се държат прекрасно зимата, но... преди ден имаше гъста мъгла и температури около 0 та и трудно поддържаха 24 градуса.Размразяваха като по часовник, и отвън стана направо пързалка. Питата цялата се задръстваше със скреж.
    След като не е станал буца лед отвън , няма за какво да се притесняваш. Макар ,че не съм чул за такъв Дайкин до сега.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

сутринта от 18 си го усилил на повече ? и тогава е почнал с дефростите?
    дефростите са си нормални ако не може да догони зададената температура.
    остави го на някаква средна температура за да няма да гони много.

това че има лед в тавата не би трябвало да е проблем за работата и достигането на градусите които си му задал.

би могло да стане проблем ако леда стане наистина много , при други марки и модели се пукат топлообменници , чупят се перки, замръзват тампоните на компресора и почва да трака.

щом го поливаш може да му сложиш един нивел и да видиш дали е ок, трябва да е нивилирано но може и да му се даде малко назад за да може да се отича по-добре, а ако ще го разбутваш може да си сложиш и тампончета - ако не помагат не пречат.

5. Тук е от
    Aug 2006

колеги здравейте отново и отново съм с питане
    днес ми направи впечатление на моята 25ца че когато тръгне да топли от режим изчакваме се чува някакъв странен шум от вътрешното тяло . звучи ми като някакво "стържене" все едно някоя от клапите се отваря или се опира някъде или нещо такова . Направих си труда да го снимам и ще ви пусна клиповете дано да ви стане ясно за какво иде реч :

VIDEO0024 - YouTube - тук се чува някъде към 6 до 11 секунда и вече накрая
    към 1:20 след което в края на клипа климата спря да работи за да си почива . Нагласен е на 20 градуса на 2 степен на вентилатора и това му беше всичко на всичко работенето от On-OFF . Нормално ли е ако в стаята е такава температурата да работи толкова малко и изобщо има ли смисъл да го пускам ако работи само по толкова колкото да обдуха за 2 минути толкова ?

VIDEO0025 - YouTube - ето го вторият клип . специално го чаках да се пусне да бачка и ми се струва че идва от някъде от долната клапа и това успях да заснема всичко на всико .

Сега смених клапите на обдухване и пуснах само горната и не се чува нищо подобно .

6. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Варна

kokovi4
    Добре, приемам съвета за степента на вентилатора. Но не мисля, че това е причината за честото размразяване.
    Условията както казах бяха лоши - висока влажност 90-95% и не много ниска температура -6 градуса. Това което ме притесни е заледяването само на тавата - по питата на климатика нямаше нищо. И защо не може да си я размрази след 5 последователни опита? Може ли да е проблем с монтажа или с климата?

estqwerty
    Да сутринта го увеличих на 24 градуса. В къщи обичаме малко по-висока температура. Ама не ми се вярва да не моге да я стигне в 33 кубика стая. Това с нивела ще го пробвам.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Чуваш отварянето и затварянето на долната клапа. Изклюи я и я отвори леко с молив или нещо подобно през решетката, ама леко, да не я изкъртиш. Така повече няма да те дразни, до следващото изключване или ако спре тока.Дразни, особенно ако спиш в стаята и работи на он/офф

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

тавата няма как да я размрази - няма нагреватели в тавата, това в тавата го размразява това което изтече от питата , ако няма какво да изтича, малкото което изтича си замръзва в тавата.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от T_O_B Виж публикацията
    kokovi4
    Добре, приемам съвета за степента на вентилатора. Но не мисля, че това е причината за честото размразяване.
    Условията както казах бяха лоши - висока влажност 90-95% и не много ниска температура -6 градуса. Това което ме притесни е заледяването само на тавата - по питата на климатика нямаше нищо. И защо не може да си я размрази след 5 последователни опита? Може ли да е проблем с монтажа или с климата?

estqwerty
    Да сутринта го увеличих на 24 градуса. В къщи обичаме малко по-висока температура. Ама не ми се вярва да не моге да я стигне в 33 кубика стая. Това с нивела ще го пробвам.
    Вдигай плавно температурата. първо на 20, след 30 мин на 22 и така.В такива условия всеки климатик ще се държи така.

11. Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Варна

Отговор: Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Ок, но проблема според мен е в точно този лед в тавата. Явно климатика влиза в режим на размразямаве заради него, и като не може да го стопи поради факта че питата е чиста, процеса се повтаря постоянно. Стигнах до такова заключение защото при размразяване на тавата с вода, климатика работи 4 часа нон стоп след това.

EDIT - може ли без да отпада гаранцията да извикам фирмата да постави някакъв нагревател в тавата?

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

най добре говори с фирмата монтирала климатика.Всеки различно разсъждава и е важно те какво мислят по въпроса.

13. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4 Виж публикацията
    Чуваш отварянето и затварянето на долната клапа. Изклюи я и я отвори леко с молив или нещо подобно през решетката, ама леко, да не я изкъртиш. Така повече няма да те дразни, до следващото изключване или ако спре тока.Дразни, особенно ако спиш в стаята и работи на он/офф
    kokovi4- какво се разбира под отвори я леко с молив ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от T_O_B Виж публикацията
    kokovi4
    Това което ме притесни е заледяването само на тавата - по питата на климатика нямаше нищо. И защо не може да си я размрази след 5 последователни опита? Може ли да е проблем с монтажа или с климата?

estqwerty
    Това с нивела ще го пробвам.
    Ако е наклонен образно казано напред, т.к. дупката за оттичане е отзад, при размразяване отпред остава малко вода, която при -6 си замръзва. При следващо размразяване, водата която се стича не е достатъчно топла за да размрази леда, а напротив - започват и части от нея да замръзват. Ледът почва да "пълзи" и в един момент запушва и дупката за оттичане.

Решенията са:
    1) ако не е нивелиран - нивелираш го
    2) профилактично при "гадно" време поливаш тавата с топла вода 1-2 пъти седмично
    3) Правиш му с дрелката още някоя и друга дупка за отичане на тавата
    4) слагаш нагревател в тавата.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от devmc Виж публикацията
    kokovi4- какво се разбира под отвори я леко с молив ?
    С молив бъркаш през долната решетка в горния и край, и натискаш леко докато усетиш , че клапата се отваря .... и спиш спокойно без досаден шум. Питай патило

17. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Отговор: Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

devmc,

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post514585

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post527265

Иначе аз при работа Он/Офф държа само горната клапа, ама застудее ли и почне ли да не изключва пускам и долната клапа.

18. Тук е от
    Aug 2006

утре сутринта на светло ще видя аджеба къде да бутна че сега в тая тъмница то не ми пречи през ноща че аз съм си доста глух . просто се зачудих дали не е някакъв проблем

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе