Здравейте колеги,
Ще ви бъда благодарен ако някой ми даде съвет относно моят проблем.
Началото на ноември месец ми монтираха подов климатик Daikin FVXS25F с външно тяло RXS25J2V1B - стаята е около 13-14 квадрата, височина 2.5, запад. Нямап добра изолация но мисля, че климата е предостатъчна. Доволен съм от монтажа, климатика е и вакумиран. И тук идват моите въпроси и притеснения:
1. Монтираха климата директна на стойката без използването на тампони - имал си тампони обиращи вибрациите вътре във външното тяло. Веднъж само го чух да бръмчи малко повече и не знам как ще се държи за в бъдеще.
2. По-големият проблем - на 20 декември във Варна времето беше отвратително. Много силен вятър и снеговалеж, но температурата не беше по-ниска от -6 градуса. И тук чисто новият климатик се предаде. След като беше работил цяла нощ на температура 18 гррадуса, 2 степен на вентилатора, сутринта изпадна в режим 28 минути топли - 12 минути размразява. Това го направи 4-5 пъти подред преди да взема мерки. Климата не беще с обледена пита отзад и нямаше навят сняг по него. Но тавата отдолу беше цялата замръзнала. След 5-те цикъла на размразяване климатика не беше могъл да си размрази тавата. Предполагам затова е изпаднал в такъв режим. Няма да ви казвам колко е неприятно в стая без добра изолация, всичкото топло заминава за тези 12 минути размразяване.
Оправих го като налях обилно количество топла вода в тавата отдолу и тя успя да протече през дренажният отвор. Така следващите 5 часа нямаше грижи. После пак същата песен и пак го размразявах.
От тук и моето притеснения - може ли проблема да е породен от монтажа, калпаво външно тяло, да не е нивелиран както трябва или пък не е вакумиран като хората? Поста стана дълъг, но ще се радвам ако някой ми даде съвет какво да правя - има ли смисъл да търся гаранционно фирмата?