Точно това ми трябваше да знам. Изборът е ясен FVXS25F / RXS25K
Хора я ме подсетете в режим на охлаждане бачкаше ли долната клапа (ключа ми е сложен на горна и на долна), но ми се включва само горната. Долната като я побутна с химикал я отварям и после като изгася климатика се затваря - така че мотора и работи. Притеснявам се при тазгодишната профилактика нещо да не съм направил.
Имам още един, но не мога да пробвам там, понеже в стаята спи бебче.
Долната клапа в режим охлаждане е затворена, за да не ти става студено на краката. Отваря се само ако зададената температура е с 2 или повече градуса по-ниска от стайната с цел по-бързо достигане на заданието.
Мерси biro, значи всичко е 6 Бях се притеснил понеже бая ги пооплакнах с мегльо и вода миналата седмица.
Някой успявал ли е да изчисти вътрешната перка по някакъв начин...естествено без разглобяване...единственото което ми идва на ум е с някаква мощна въздушна струя или пара...но с домашната парочистачка едва ли ще стане.
Има решение за почистване на задната перка момци:
Free Shiping Mutil Functional Air Blower, High Power Blower, Electric vacuum cleaner-in Blower from Home Improvement on Aliexpress.com
Да бре с духане ще стане ...:rolleyes:
Иска си водичка и препарат за отмиване на наслоилата се и полепанала по него мизерия ...
То по-скоро водоструйка става...
Това със запаса и на мен ми го разказваха при избора ми. Взех 25-ца за 22 кв.м. спалня север/запад, последен етаж, изолация от вън, вата между покрива и гипс-картона, прозорци около 5 кв.м, единия покривен, най-общо казано - много студена стая. Забелязвал съм, като къпем бебе, при -10-15 на вън, на Power прави от 20-21 градуса до 26-27 за около 10 мин. Какъв запас ми трябва още ако не спира и при под -20 и си държи зададените температури?!
Подобни неща ми говореха и за Ururu Sarara-та, но пак си взех по-малкия - 28-ца. До момента почти 6 години си топли 36 кв.м. дневна с кухня на 2.50 височина + малка преходна спалня около 10-11 кв.м. и никога не се е задъхвал. Това се отнася и за охлаждането, без включен климатик вътре става 33-36 градуса през лятото. А сметките за ток са една приятна изненада!
Приятели, на път съм да си закупя измежду FVXS35F/RXS35K, FTXS35K/RXS35K
В една ценова гама са.
Дилемата ми е кой да избера, имам дете на 1.7г. притеснява ме подовия вариант, затова тук клоня към стенния.
Именно той (стенния) има по-добри показатели и няма да ми се пречка в играта с малкия.
Моето желание е да закупя подовия, зиморничав съм и краката ми са винаги ледени.
Стенния ще е точно под меката ни мебел и винаги ще духа във врата и раменете (голям минус)
Подовия, ще ми се пречи в играта,пердетата, ще заема място.
Жената клони съм стенния, заради това,че вече има прекарано захранване и е високо горе.
Ще съм Ви благодарен за съвет
Поздрави и Благодаря
Според мен, при "еднакви" модели, винаги за предпочитане е подовия. Стига разбира се да са изпълнени необходимите условия за монтирането му.
Г-н Иванов, при условие че ще давате над 1800 лв. за климатизатор, защо не помислите за друг модел с по хубави характеристики от посочения оj Вас Daikin?
ап..jpg
целият съм в слух Aleksandars , отворен съм към предложения
давам тези пари, за да бъдем всички максимално удовлетворени от една такава машина.
Спрях се на тези модели, защото ги познавам и знам, че ще работят.
Това с цената е предела който мога да си позволя/м.
tony34alУсловия за монтиране ?
Този пост е редактиран от Damian Ivanov; 17-07-13 в 00:26. Причина: подреждане
На мястото което сте определили за подов, слагате стенен модел - Panasonic CS-XE12NKEW~CU-E12NKE-3, Panasonic CS-E12PKEW~CU-E12PKE, Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus, General Fujitsu ASHG14LEC, LG CS12AQ Deluxe Inverter V, Hitachi RAK50PPA~RAC50WPA Performance.
Така както ти е ситуиран хола,35 та подов направо ще "лети".Имаш място и пространство напред пред вътрешното,а един подов климатик точно от това се нуждае.Ще получиш комфорт на топло и на студено,а за игри с човече-място колкото искаш!