Не е проблем, разбирай го като бъг
Не е проблем, разбирай го като бъг
T_O_B нормално е да размразява толкова често, та ти вдигаш заданието с 6 градуса и имаш големи загуби. Дори и да няма лед в тавата, при такова покачване на зададената температура и външна -6 ще ти размразява често. За да се получи бързо затопляне пробвай с максимален вентилатор да увеличаваш с 2 градуса през 10 минути. Другия вариант е просто да не го намаляш толкова много.
На моя подов спра да му чегърта долната клапа и реших, че се е оправила от самосебе си, обаче като загледах по-внимателно видях че тя постоянно си стои отворена, дори от копчето да я затворя или да спра климатика от дистанционното. Явно задвижването е заминало. Лятото ще е кофти на охлаждане и трябва да установя що не се затваря.
Биро, МЕ имат и подови машини...![]()
Имат ама дебелец ги дават, само вътрешното тяло е колкото цял подов дайкин. А като го комбинират с външно от GE и цената скача с хилядарка. Да си се топлят с тях в Мицубиши.
Това с размразяването на подовия Дайкин на 28 мин. и аз го разправях миналата година.Бе слабо си е климатичето за 14 кв.,освен ако не са със супер изолация.Само че това означава целогодишна он-оф работа.Под -6,-7 градуса работи по този начин почти без значение каква е зададената температура.За мен тези Дайкини не стават за отопление и не са икономични при отрицателни темп. под -3 град. и надолу.
Това е очаквано , все пак дайкин е най-прехвалената марка , която лежи на стари лаври(ако изобщо някога е била нещо повече от сега) .
Ти колко Дайкина си сменил за последните 10г.?
Не знам за вашите, но моя подов 25-ца си топли екстра в 21 квадрата с изолация. Постоянно поддържам 24 градуса, а в Русе зимата навън е много студено.
Според сервизното при -10 градуса климатика отдава 2.08kW, ако не ви стигат 2kW в 14 квадрата не е проблема в климатика.
И аз не харесвам руси мадами, ама това не значи, че не ги бива...
До сега не съм срещнал недоволен от подовите. Това,че не може да стопли 14 кв стая не го вярвам с каквито и топлозагуби да е помещението. Освен да е на отворен прозорецНа моите 2та само им сменям режима в сезоните и вечер се намаля на 19, а през деня на 24 градуса.Навсякъде е топло, независимо, отвън какво е времето.
Нещо съотношението цена качество не излиза , най-общо казано .
Ми изобщо не ми е "скъпичък" , както виждаш от подписа , просто нямам навик и не сам заблуден , за да давам пари за измислени марки , прочети малко и виж(взех дайкин но нещо не е каквото очаквах за тия пари и тн.........).
Няма смисъл да пишем глупости в темата , тя не е за това , но явно някой ги боли от истината за дайкин .
Този пост е редактиран от smqnab; 06-01-13 в 14:52.
Напълно съм съгласен. И в този дух: "До сега не съм срещнал недоволен от подовите. Това,че не може да стопли 14 кв стая не го вярвам с каквито и топлозагуби да е помещението. Освен да е на отворен прозорецНа моите 2та само им сменям режима в сезоните и вечер се намаля на 19, а през деня на 24 градуса.Навсякъде е топло, независимо, отвън какво е времето." - цитат-пост№791 /това е точно по темата.
А иначе разбирам, че всеки си има лични пристрастия, но е добре да се говори от личен опит, а не от чужд.