Аз ползвам въздуоочистител със стриймър, но е в хола. Ако го оставя нощем сутринта е доста свежо като влезеш, но там никой не спи.
По-скоро ми е интересно за спалня, че все пак цяла нощ дишаш там, дали би имал ефект стриймъра.
Преди да сложа въздухоочистител - друг, без стриймър в спалнята, сутрин въздуха си беше...застояличък.
Привет,
Стримера не се чува да работи при вент на първа и суб първа степен при стенните модели.
Колкото по засилен е вента от 2 нагоре толкова повече се долавя "съскането" от стримера.
Чесно казано не мога да разбера какъв е въобще смисъла на тази функция ако трябва да прави виелици човек за да работи, особенно в спалните помещения.
Явно при подовия работи.... Над "борче" не съм го чувал от няколко дни. Иначе се чува съскането...
Не знам, полезно ли е това чудо да работи цяла нощ, докато спиш? Чета разнородни мнения и тези по тази тема. Май е най-добре тези пречиствания да се ползват периодично или не? Между другото, сега погледнах, че си стои включен стриймъра. От вчера сутринта най-вероятно. Не чувам жужащия звука, като че ли.
[mention]Deliivanov [/mention] , логично е да не работи на най-ниските степени, нали все пак трябва да го разнесе в помещението, което трудно ще стане, ако духа на себе си.
Този пост е редактиран от rosswen; 10-03-23 в 13:20.
Аз като го ползвам затварям вратата на спалнята и излизам от там.
Обръщам го от топло или студено на вентилотор, турбината на втора степен и го оставям да пържи. След половин час отивам и го спирам. Мирише доста на ренгенология.
В ей такива топли дни когато няма особена нужда от отопление или охлаждане съм го оставял и по цял ден на отворена врата да разнесе малко из цялата къща.
Едва ли има ефект на отворена врата, но съм го правил.
Ми не знам, заспивал съм в хола на работещ стриймър, не е страшно.Но пък и хола е 50кв, отделно има и отворен комин за отдушник/проветрение.Ако беше 15 - не знам.Затова ми е интересно в спалня какво ще е....Не знам, полезно ли е това чудо да работи цяла нощ, докато спиш?..
Но щом ти е включен и не ти е направило впечатление явно работи при по-високи обороти и става, т.е. ще се включва от време на време.
А иначе ми е направило впечатление някой ако тръгне да се разболява го пускам постоянно и другите у дома не се заразяват.
Естествено и дистанция до колкото може - без целувки например...
Хич не мирише така в рентгена да знаиш, и в скенера също, където лъчите са доста повече...Мирише доста на ренгенология...![]()
А, нищо няма да ти стане. Аз и Тошибата съм забравял. Един приятел си взе два подови като нашите, той не ги изключва изобщо. Неговите са в детски стаи, големи горе-долу колкото моите.
Моите клими бачкат на авто и много рядко преминават на 2ра степен, рядко премонават и на суб първа, така че и да я включа и да не я изключа ако не ги държа принудително на втора файда няма. По цял ден съм ги оставал вкл на втора на нищо не ми мирише, за разлика от LG то в кухнята, там има осезаем мирис все едно след дъжд
Така пишеш за управлението на вента, все едно е нещо лошо. Голяма част от климите на пазара изобщо не слизат на най-нисните си степени, макар да има условия за това. На повечето марки и модели управлението им е дървено, дори на такива за по 3к лева. Аз пък толкова да обичам прецизно управление на турбината, че дори и без флашстриймър да е климатика, ми е все тая. Аз и без това нито този, нито Тошибата съм ги взел заради пречистването. За мен климатика е важно да е преди всичко климатик. Има си отделни уреди, при желание.
Относно мириса, точно за предозирането съм чел, че не е здравословно. Та не се знае кое е по-добре.
Аз съм малко преоразмерен, така че условия да искаш за нисък Фан. Машинките са си добре , доволен съм, топло ни е , тока ми е приемлив(за 3 денонощно работещи 12ки и едно 9 по 10 часа), единствената ми забележка е тъпия дефрост алгоритъм и то не щото ме буди или нещо, а просто щото го има и знам че не трябва да е така(като драскотина на боята на новата кола- не пречи да я ползваш , но ужасно те дразни![]()
Dwliivanov, този дефрост алгоритъма е при твоите машини които са стенни а тези от темата са подови. На този алгоритъма ще го видим другата зима.
А и според мен при теб не е алгоритъм а е дефект. Щото пък при моя (които пък не е като твоите, а предшественика им) няма такъв алгоритъм . Нито съм усещал нито пък Хоум Асистанса е записвал подобни алгоритми вече 4 зими при положение, че винаги го държа на настройка под 23. Пак казван. Дайкина ми е с най редките дефрости от всичките ми климатици.
Не забравяйте все пак, че се мъчим да се топлим с уреди предназначени за охлаждане. Няма как без дефрости.
цитата от Росс.
П.С. Мен пък единственото което ме дразни в Дайкина е, че е по шумен от МХИ-татаЗа мен климатика е важно да е преди всичко климатик.![]()
Ако това ще те успокои, аз не се сещам като цяло за машини по-тихи от Хевитата. Може да сравниш и високите класове на всички марки. Уруру, LN, Nocria, Daiseikai, Shirokuma, всичките са с по-лошо съотношение дебит/шум спрямо ZSX. В режим Ауто, в повечето случаи 35ZSX ми бачкаше по-тихо от Тошибата на Ауто, а топли 3 пъти повече. Под 0-та, като се заседим покрай Хевито, ми работи с 28-33дБ и прави 24гр в 45м2.
При него дефростите са само по нужда, защото не изключва. Никога не съм хващал ненужни дефрости нито при 60, нито при 35ZSX, като двата са на различни фреони. Може да не размразява с дни. Сигурен съм в това, защото съм прекарвал по цял ден под него на -7гр и спах в хола няколко вечери, при отрицателни външни. Дефроста на ZSX няма как да го изпуснеш, не е от най-тихите.
При мен реално Дайкина няма да е по-шумен от 20ZMX. Причината е, че ЗМХ не си слизаше на най-ниската степен, заради високия минимум, на който изключва. Няколко пъти го докарах до реалния минимум. От 230W до 280W слиза на най-ниската. Но това при нормална елсплоатация няма как да се случи в малко помещение. Вторите степени на 20ZMX и подовия са еднакво шумни - 25дБ, а тя ще е достатъчна да топли спалнята при минусови температури. 20ZS е с по-тихи първи степени, но той има склонност да опуска задание в определени ситуации.
Не смятам ,че е дефект, по скоро си е от серията 3 бр. с дефект е малко съмнително,а и нямах в предвид странните дефрости под 4 часа а самите контролни на 4 часа,предвид че машината е суха ми се сруват безмислени и е можело повече да се постараят. Интересно ми е флагмана дали и той има на 4часа контролен.
Бих се радвал да дадеш акъл или ако някъде си писал за този хоум асистент какви хардуери ползваш, бих искал да сложа поне на единия такова наблюдение, не че ще промени нещо ама си е краста![]()
Контролните дефрости са полезни. Хората не случайно са ги сложили.
На мен ми се е случвало да ми дефектира дефрост термистор на едно старо LG. за 24 часа му беше замръзнал чак горния капак на външното. Три дни машината беше практически неизползваема докато не дойде техник да го отремонтира. Техника ми е познат. Имах късмет. В някой случаи фирмите нямат възможност да ти пратят сервиз със седмици.
Размразяването отне много време с маркуча от мазата и силна струя през накрайник. Тялото беше на удобно място понеже съм в къща. Ами ако е на осмия етаж и трябва да се виси с главата надолу.
Те инженерите на си знаят работата. Хубаво, че са се сетили да го сложат. Въпреки, че Китайците са с едни гърди напред в това отношение. Мисля, че при GREE можеше да се пусне принудителен дефрост с комбинация от бутони на дистанционното.
Относно Home Assistant https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%B2%D0%B8.html