При нашите сложихме едно 20ZS-S на мястото на една Осака, която така и не се разбра какво и има.
Сега през повечето време е OFF, при външни 10-15 градуса, но преди да изключи слезе до 200W. Старата Осака 9-ка изключваше на 480W![]()
При нашите сложихме едно 20ZS-S на мястото на една Осака, която така и не се разбра какво и има.
Сега през повечето време е OFF, при външни 10-15 градуса, но преди да изключи слезе до 200W. Старата Осака 9-ка изключваше на 480W![]()
Моите си ги монтирах сам, после идваха за вакуумиране и пускане - нямам твоя проблем по отношение толкова дълго пукане - в рамките на 15-20 сек. и то не силно. Он-Оф не работи точно така при мен - просто си работи около задание - когато е топло излиза в Оф, разбира се. Има го въпросното форсиране при излизане от Оф - тук е неприятния момент, поради което не става за спалня категорично - има някакво решение, като го пуснеш на ЕКО-номичен режим - тогава не се форсира толкова и работи по-плавно. Затова пък иначе топли и студи брутално - на едно място отоплява сам без проблем двустаен апартамент с успоредни стаи и без кьорава изолация.
Както и да е - без да се видят двете изпълнения и да се направи сравнение повече не мога да ти кажа - ако ще се почувстваш добре, заповядай да видиш как работи моя /даже и двата/, после може да се направят изводи - останалото тук няма смисъл...., май. :-)
Още един човек потвърждава, че при излизане от off форсира турбината малко повече от необходимото. Щото някои ползваха епитети като ги описвах тези неща.
Да рече ме , че и при мене пука 20...30секунди ( не съм ги броил ) при тръгване и спиране, но като го прави през 5...10мин. идва малко досадно. За това беше израза нон-стоп.
При тебе щом си го оставил сам за цял апартамент може би за това не влиза толково често в off.
За топленето топли.
Миланов, време е да се присъединиш, към отбора на "изхвърлените". Там няма такива драми!![]()
На "изхвърлените" читавите бройки заминават между приятели/познати и за останалите юзери е каквото има. Влизал съм в няколко софийски магазина и честно казано и подарък да е бих подминал.
25ZM-Z наистина си пука, според мен е от механизъма на клапите за насочване на потока. Форсира се ако съм го оставил на Auto, ако е на най-ниската степен на вентилатора няма такъв проблем. И при мен работи на on-off, но и двете ми стаи са добре изолирани и явно в един момент си стига минимума, то и времето не е много студено. Все пак нещата не са толкова брутални, у нас никой не се е оплакал от шума вечер.
При 50ZSX-S забелязах една интересна особеност, в режим Auto на вентилатора и пуснато 3D работи почти без да се спира, при което смъква оборотите вътре под нивото на най-ниската степен на вентилатора, трябва човек специално да се заслуша за да разбере, че работи.
Консумации не съм мерил, първо нямам с какво, второ и трите климатика са с отделни табла на твърда връзка, евентуално ако ми стане много любопитно мога да пробвам с ампер клещите![]()
Машините позволяват такава настройка, при която не се форсират турбините им и гарантират спокоен сън, без ветрове. Моят не пука по време на работа, а само когато го включиш да топли в студена стая и вън е под -5°C. Това намирам за нормално. Управлението на турбината е малко сложно и ограничено, поради което някои юзери не могат да се справят.
ZSX, дори и вентилатор на 2, или 3 степен пак сваля скоростта на турбината след време.
A zm-s сваля оборотите на турбината под съответно зададената (примерно зададена е 2-ра или 3-та) само ако е работил достатъчно време без да изключва. И действително тогава няма никакъв проблем от към шум. Лошото е , че при мене се получава при външна -2градуса - тогава работи на минимума около 320W. При по-ниска външна вдига минимума на 400W и се почва пак on/off. Някъде по спомен при -7....-8 градуса външна пак заработва без да изключва на минимум от около 400W, и съм го забелязвал да свали под зададената 3-та степен на вентилатора. При под -10 хич не трябва да сваля, щото под 3-та няма стопляне. Но както се казва такива условия 20 дена в годината.
- - - - - - - - - -
dodo, първа степен в 17кв.м. панелка идва ниска. Не може да стопли, нощно време пада под зададената, а денем като се покаже слънце наваксва и подминава. При мене от почти един месец не е пипано дистанционното, 2-ра степен на вентилатора, 22градуса задание, стайната е 23...23,5 и при слънчево минава 24,5 и SILENT режим.
[QUOTE=milanov;842026]A zm-s сваля оборотите на турбината под съответно зададената (примерно зададена е 2-ра или 3-та) само ако е работил достатъчно време без да изключва. И действително тогава няма никакъв проблем от към шум. Лошото е , че при мене се получава при външна -2градуса - тогава работи на минимума около 320W. При по-ниска външна вдига минимума на 400W и се почва пак on/off. Някъде по спомен при -7....-8 градуса външна пак заработва без да изключва на минимум от около 400W, и съм го забелязвал да свали под зададената 3-та степен на вентилатора. При под -10 хич не трябва да сваля, щото под 3-та няма стопляне.
---------------------------------
Моите при -10...-15гр ако работят на 3-та степен, ще ги изхвърля през терасата! Лошото е, че съм на първия етаж.![]()
На 25zm-s първа и втора са много дискретни.
Hi: 10.6 Me: 6.5 Lo: 5.1 ULo: 4.6 в куб.м./мин или Hi: 636 Me: 390 Lo: 306 ULo: 276 куб.м./час
Докато на тошибата според сервизното и според усещането L 316, L+ 409. На МХИ-то втора е с по-нисък дебит от първа на тошибата. Общо взето само по първа/втора не може да се прави сравнение между различните модели.
И моята е в такова помещение, но по-високо и без вътрешна, а с външна изолация. Моят проблем е, че трудно успявам да поддържам 19°C по време на сън (спалня е) и вече спим на 20, дори 21. По-голямо отклонение он 2 градуса в плюс не съм имал. Машините ми работят тихо и стабилно поради това, че стените са половинметрови, единична тухла и акумулират много топлина. Дори калпаво изградена система за температурна регулация работи добре.
А защо не оставяте климатиците на ауто ами ги включвате на определени степени? Стана ли ясно 3Д ауто какво точно прави?
Sent from my iPhone using Tapatalk