OK - за това написах, за съжаление.
Днеска донесоха 2-те 20ZS-S на 1200лв без монтаж. Утре сутрин ще ги монтират.. Сега съм в разсъждения на кое место да ги монтираме в спалнята и детската. Вариантите са само два понеже над прозореца имам височина около 35см. Та дилемата е над леглата или срещу тях?? Здравия разум ми казва да са над леглата заради струята, но заради шума предпочитам отсрещната стена.
Този пост е редактиран от nikolov333; 02-11-17 в 23:05.
С жената и детето от близо 3 години спим под едно МЕ SF35ve, преоразмерено (спалня 13м2) и нямаме абсолютно никакви проблеми. Първите 2 степени са почти незабележими, както и он-оф режима. Като гледам характеристиките на 20zs-s би трябвало да е дори по-тих. Спал съм и под 60zsx-s в хола - също пренебрежимо нисък шум. По-добре някакъв лек шум, сравним с този на вентилатор от настолен компютър, отколкото да духа директно към теб. До колкото знам и премиум класа на МХИ е доста тих, затова е и толкова препоръчван за спални и детски.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Послушай здравия си разум!!! Шумът е много по-малкото зло от постоянното въздушно течение срещу човешкото тяло. На икономичен режим, или на мин. вентилатор с шума се оправяш почти напълно, докато за въздушния поток нямаш смислено и практично решение.
Окей..съгласен съм. Щом няма начин да се избегне струята.. В детската има възможност да са монтира и на двете стени над леглото. В единия случай може да е с директен монтаж по ширината на леглото и ще духа по дължината на стаята към вратата, а в другия вариант по дължина на леглото ще духа към прозореца.
Хевитата си помнят положението на клапите. Щото ако мигне тока и не помни клапата и я пусне максимално надолу по дефолт, нали се сещате ако ви е над главата такъв климатик...
Тъкмо това тествах и аз..хевитата ми са прясно монтирани..Единия го сложиха с 3м.тръби а другия с 6 понеже исках външното да е по-настрани. Сложиха и гумени тампони на стойките на промоция..та в общи линии съм доволен от монтажа..само обезвъздушаването малко ме усъмни понеже ползваха хладилен компресор, говереха нещо за 25 бара вакум, но може да не съм запомнил Направих някой бързи замервания на консумацията в режим Night...нещо си с включен Silent и вентилатор на Lo минимума преди да мине в On/Off пада до 180W, но като шум не ме впечатли,т.е. не е супер тих, сравнявано с 9-ката в офиса ми FTXS25K2V1B Daikin-a все едно не работи.
Този пост е редактиран от nikolov333; 04-11-17 в 01:08.
20ZS-S..и не съм сигурен за вакума и за баровете..може и да не съм запомнил правилно, какво са ми казали..
Иначе гледах манометъра преди да го изключат сочеше под 0-та а като го изключиха се "занули"..
Този пост е редактиран от nikolov333; 03-11-17 в 23:29.