Страница 133 от 231 ПърваПърва ... 83123131132133134135143183 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,981 до 1,995 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

OK - за това написах, за съжаление.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Днеска донесоха 2-те 20ZS-S на 1200лв без монтаж. Утре сутрин ще ги монтират.. Сега съм в разсъждения на кое место да ги монтираме в спалнята и детската. Вариантите са само два понеже над прозореца имам височина около 35см. Та дилемата е над леглата или срещу тях?? Здравия разум ми казва да са над леглата заради струята, но заради шума предпочитам отсрещната стена.
    Този пост е редактиран от nikolov333; 02-11-17 в 23:05.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от nikolov333 Виж публикацията
    Днеска донесоха 2-те 20ZS-S на 1200лв без монтаж. Утре сутрин ще ги монтират.. Сега съм в разсъждения на кое место да ги монтираме в спалнята и детската. Вариантите са само два понеже над прозореца имам височина около 35см. Та дилемата е над леглата или срещу тях?? Здравия разум ми казва да са над леглата заради струята, но заради шума предпочитам отсрещната стена.
    С жената и детето от близо 3 години спим под едно МЕ SF35ve, преоразмерено (спалня 13м2) и нямаме абсолютно никакви проблеми. Първите 2 степени са почти незабележими, както и он-оф режима. Като гледам характеристиките на 20zs-s би трябвало да е дори по-тих. Спал съм и под 60zsx-s в хола - също пренебрежимо нисък шум. По-добре някакъв лек шум, сравним с този на вентилатор от настолен компютър, отколкото да духа директно към теб. До колкото знам и премиум класа на МХИ е доста тих, затова е и толкова препоръчван за спални и детски.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Живее в
    София

Послушай здравия си разум!!! Шумът е много по-малкото зло от постоянното въздушно течение срещу човешкото тяло. На икономичен режим, или на мин. вентилатор с шума се оправяш почти напълно, докато за въздушния поток нямаш смислено и практично решение.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Над леглата , иначе струята ще бие в тях . Колко до шума едва ли ще е голяма разликата от това къде са монтирани .
    kokovox одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Окей..съгласен съм. Щом няма начин да се избегне струята.. В детската има възможност да са монтира и на двете стени над леглото. В единия случай може да е с директен монтаж по ширината на леглото и ще духа по дължината на стаята към вратата, а в другия вариант по дължина на леглото ще духа към прозореца.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Живее в
    София

По-добре да духа към вратата!
    nikolov333 и rosswen харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Окей..съгласен съм. Щом няма начин да се избегне струята.. В детската има възможност да са монтира и на двете стени над леглото. В единия случай може да е с директен монтаж по ширината на леглото и ще духа по дължината на стаята към вратата, а в другия вариант по дължина на леглото ще духа към прозореца.
    По ширина на леглото ( успоредно) , така струята ще минава над него без да се усеща на леглото . Друго положително в случая че е срещу вратата и при отваряне ще топли и другото помещение .
    nikolov333 одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

И аз мисля, че е добре да е към вратата.
    gerhar одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Хевитата си помнят положението на клапите. Щото ако мигне тока и не помни клапата и я пусне максимално надолу по дефолт, нали се сещате ако ви е над главата такъв климатик...

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Тъкмо това тествах и аз..хевитата ми са прясно монтирани..Единия го сложиха с 3м.тръби а другия с 6 понеже исках външното да е по-настрани. Сложиха и гумени тампони на стойките на промоция..та в общи линии съм доволен от монтажа..само обезвъздушаването малко ме усъмни понеже ползваха хладилен компресор, говереха нещо за 25 бара вакум, но може да не съм запомнил Направих някой бързи замервания на консумацията в режим Night...нещо си с включен Silent и вентилатор на Lo минимума преди да мине в On/Off пада до 180W, но като шум не ме впечатли,т.е. не е супер тих, сравнявано с 9-ката в офиса ми FTXS25K2V1B Daikin-a все едно не работи.
    Този пост е редактиран от nikolov333; 04-11-17 в 01:08.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

25 бара вакуум?

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Бе добре са 25 бара вакуум.
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Тъкмо това тествах и аз..хевитата ми са прясно монтирани..Единия го сложиха с 3м.тръби а другия с 6 понеже исках външното да е по-настрани. Сложиха и гумени тампони на стойките на промоция..та в общи линии съм доволен от монтажа..само обезвъздушаването малко ме усъмни понеже ползваха хладилен компресор, уж с 25 бара вакум...? Направих някой бързи замервания на консумацията в режим Night...нещо си с включен Silent и вентилатор на Lo минимума преди да мине в On/Off пада до 180W, но като шум не ме впечатли,т.е. не е супер тих, сравнявано с 9-ката в офиса ми FTXS25K2V1B Daikin-a все едно не работи.
    За 25zs-s ли става въпрос.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

20ZS-S..и не съм сигурен за вакума и за баровете..може и да не съм запомнил правилно, какво са ми казали..
    Иначе гледах манометъра преди да го изключат сочеше под 0-та а като го изключиха се "занули"..
    Този пост е редактиран от nikolov333; 03-11-17 в 23:29.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе