Нямат нищо общо двете марки Мицубиши. Съвсем различни фирми са. Недей заблуждава хората.Първоначално публикувано от Climatronic
Нямат нищо общо двете марки Мицубиши. Съвсем различни фирми са. Недей заблуждава хората.Първоначално публикувано от Climatronic
muchoto та напиши кое им е съвсем различното освен различното брандирае де търговски трик е това Майката е една и съща. И паричките отиватна едно и също място в тТокио.
Здравейте. Решил съм да сложа два климатика в къщи. Колебаех се между Daikin и Mitsubishi, но в крайна сметка се спрях на Mitsubishi GC35 VA, защото Dakin досега не са правили досега монтажи в града в който живея.
Въпросът ми е: Какво мислите за изборът ми? Заслужава ли си парите модела Mitsubishi, който съм избрал. Характеристиките са му следните:
Qох[kW] 1.0-3.5-3.9 EER 3.26 RANK A Qот[kW] 0.9-4.0-5.0 COP 3.79 RANK A dBA22
Едното помещение е 36.4м3- северно изложение
Второ помещение 52м3- южно изложение
Височината е 2.60м
Чувал съм че Mitsubishi е добра марка. Основното което ме интересуваше е дали моделът който съм избрал е добър. Не можах да намеря информация за година на производство, интересува ме дали наистина е тих и т.н(не разбирам нищо от климатична техника).
Наистина най-важното е климатикът да е подходящ за помещението, но се надявах, че продавачът ще може да избере такъв с подходяща мощност. Това в което винаги се съмнявам е дали ще получа качествен модел и марка.
Винаги е добре дошло още едно независимо мнение, и затова се обръщам към Вас за помощ.
Благодаря.
ViK д атова е добра марка..ама ще се студува така да знаеш 36 кв за 35-ца на мицубиши (при теб е електрик мисля) са много. С две думи студуваш Повече от 30 кв няма да отоплиш добре пък ако е северно хич. за 50 кв твърдо 50-тица а за 36кв 50 идва много ама е с резерв. не знам съединени ли са помещенията. Ако при електрик има средно между 35 и 50 вземи ама мисля че няма така че 2х 50.
ViK извинявай алекси правилно ме поправи ...ами тогава си ок даже на по малките кубици 25ца ще стане мисля(нека и други да кажат) тна второто 35 ца
Благодаря @Climatronic.
Можете ли да кажете нещо за модела. Не обичам да купувам техника стар модел, или да ме насочите къде да търся информация.
ViK не мога да кажа нищо...аз карам с МХИ 35 ца нов добър е но има и кусури
напрмер си бучи при много ниски температури вътрешното бива ама може и да е по-тихо. Искай като монтират да ти сложат гумени тампони за изолация на вибрации ишум Те щ ети донесат от 10 кладенеца вода че не трябва че е излишно (щото ги мързи да гледат) ама ти си ги плати и искай. Още много е важно кой икак ще монтира. 90% тук са пълни профани. Така че решавай.
На ЕЛЕКТРИК ти препоръчвам само F инвертора, от GC имаше оплаквания, дори и във форума имаше постове в тази насока.На ХЕВИ машините се държат по-добре.
Благодаря за отговорите.
@edi1 Тези климатици ли имаш в предвид F-Inverter Plasma DUO i-See Sensor. В моя случай FA35. характеристиките му са с 10-15% по добри от GC35, но разликата в цената е около 400-500лв. Заслужава ли си да купя FA35?
Да, за тази серия става дума.Тя е ъс сканиращ инфрачервен термометър - полезна газарийка, следи температурата в стаята.В руските форуми за тази серия има само добри отзиви, а там условията за работа са си сурови.Дори един от големите търговци на климатици в Москва сочеше, че си избрал тази серия между доста други машини.Там отзивите бяха за VAH серията - води се до -20, а в България продават VA - мисля, че се води до -15, само това е разликата.Определено си струва всеки даден лев.Ако ще даваш пари, по-добре вземи от тази серия.Но определено има нужда да си изчислиш машината.Ползвай някой калкулатор.Мисля, че бях дал един линк за подробен калкулатор в тебата ТОШИБА/КЕРИЪР, ако не се лъжа.Пусни търсачката на КАЛКУЛАТОР и ще го намериш.
някой да ми даде линк за мицубиши SRK25ZG-S ДА МУ РАЗГЛЕДАМ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ
http://www.condex.bg/ ето линк на вносителя, виж каталога, там има данни.