Страница 67 от 231 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Re:Климатици MITSUBISHI

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Днес привечер отидох да си нагледам MHI (май се вманячавам) и понеже вече беше започнало да се смрачава и не се виждаше добре през отворите за отводняване (исках да проверя дали има останал лед по дъното на питата) затова пъхнах пръст вътре... доста се изненадах когато веднага след като пръста ми докосна ръба на отвора започна да се стича вода (махнах си пръста водата спря пъхнах го пак пак потече същото и с другия отвор) след кратък размисъл и опипване ми се струва че разбрах къде е "ключа от палатката" по ръба на самия отвор има "мустак" който явно пречи всичката вода от дъното да изтече и може да има нещо общо с проблема с непълното размразяване....
    Както и да е взех едни клещи и изкривих отвора веднага започна да изтича вода повторих процедурата с другия ефекта беше същия...
    Сега чакам минусови температури за да разбера дали ми е вярна теорията....
    След горепосочената процедура климатика ми не е обледявал тавата (нямам идея дали е имало подходящи условия за това или съм решил проблема за това моля някой от колегите с МХИ да каже дали неговия е събирал лед по тавата от 15.01.2009 ? )

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не е имало чак такива студове, но си решил част от проблема. При мен също е така - има си вода там, но не изтича. Сега в топлото и аз като вкарам пръст и потича, иначе си стои. Наклонът просто не е подходящ. Наскоро като беше застудило за кратко, моя пак хвана малко лед в отвора, но не беше успял да се запуши.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

deian-забравих да ти пиша по въпроса с нашата идея за допълнителните отвори.Тука в Симеоново си е студено и преди седмица гледам моя пак е заледил тавата и тръгнало по питата нагоре.Спрях го,отворих ламарините,размразих го,с флексче и диск за ламарина изрязах точно под топлообменника няколко отвора 10 на 5 см и оттогава няма никакви проблеми-тече си отвсякъде,няма време да замръзне ,не се задържа вода ,тавата е суха.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това е решението по принцип. При мен не тръгва нагоре, затова и не му обръщам внимание. А и се случва 10-15 дни през цялата зима.

6. Тук е от
    Jan 2009

моля.помагайте
    митсубиши MSZ-HC 35 VA ,
    MSZ-HC 25 VA
    има ли ги някой мнение за тях-на добра цена са двата:999+1200лв.
    кякой купувал ли ги е или монтирал?
    ще съм благодарен на отговори

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

al0909, За отопление моделите по-принцип са слаби, но дали ще вършат работа за помещенията ти зависи от техните топлозагуби. Официално проектирани за работа при външни температури до -10 градуса. Малкият MSZ-HC25VA за това помещение ще върши работа докато другият MSZ-HC35VA ще бъде жив-умрял при температури под +2 градуса.

Цената на малкият отговаря на характеристиките му докато цената на големият е ужасно много надута за климатик който е всъщност един и същ но засилен софтуерно.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009

благодаря
    жилището има тец,външна изолация,таван с картон и вата

,пвц дограма,но е напоследен 4 ти етаж.
    имаш наблюдения или ги притежаваш тия модели

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Не,няма ги,само предполага.Няма и наблюдения,защото са от 2 месеца на пазара.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Само предполагам гледайки им характеристиките. До тук вече имаш едно мнение за конкретните модели, ако и други проявят желание да се включат с мнение по твоите въпроси картината ще стане пълна.

12. Тук е от
    Mar 2009

Искам да попитам за апартамен тип панел 78 м2(кутийка) с външна изолация каменна вата 10см дограма 3 камерна,без К-стъкло,какви климатици ще са най добре?Имам едно помещение 45.5 м3 или 20 м2,и 3 помещения по 30 м3 или 11,56 м2!За сега съм се спрял на 1бр. SRK 25 ZGX-S или SRC 25 ZGX-S и 3бр.SRK 20 ZGX-S или SRC 20 ZGX-S!Изложението ми е север,юг голямото помещение и едно от малките са юг,а другите 2 малки помещения са север!

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Прочети тази тема:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39068.0.html
    Ако преглътнеш този недостатък, взимай. Иначе недей.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Вече незнам какво да кажа за ZGX-S имам 3 броя от тях и смятам да ги махам но това си е мой каприз.
    Иначе климите топлят много добре и при -20 градуса.
    Ако не си ползвал до сега климатик за отопление тези ще ти харесат как топлят.
    Най хубавото е че фирмата вносител е една от най сериозната на пазара а това е много важно.

16. Тук е от
    Mar 2009

Добре де ама SRK или SRC има ли разлика и каква е тя и с кои сметката за тока няма да ми заварти главата!А ако имате и по добри предложения кажете!

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Един и същи климатик, SRK - вътрешно тяло, SRC - външно.

18. Тук е от
    Mar 2009

А между Дайкин и Митсубишито кое ще ми препоръчате?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе