@nako-bako
Нямам 100/200V климатик но смятам да се сдобия с такъв
@vanko68
Прав си игра на цифри е и наистина разликата е 35% (чудех се дали някой ще го забележи)
Само ако ми разрешиш да те поправя двойно повече значи 100% а не 50% пак е игра на цифри и методики...
По точка 2 ще кажа че разликата която съм дал е на НОМИНАЛ на климатика не е максимум...
За разликата явно съм казал че ще е по осезаема ако климатика работи около номинал а не около минимума си... Та на номинал ЩЕ ИМА разлика от 500 вата друг е въпроса колко често машината работи на такава мощност... за панелка не знам как седят нещата тъй като не съм имал неудоволствието да живея в нещо такова... но да вземем варианта за 30 лева сметка и 35% икономия това значи по 10 лева на месец което не е много но то и разликата в парите между SKVP-E 16 DAISEIKAI и 402BDR не би трябвало да е много голяма... а относно това че може и да се мине по тънко ако да кажем си сложа мидея или среден клас маркова машина съм съгласен НО аз мога да мина и с телефон за 50 лева мога и с телефон за 200 вместо това съм си взел за 1000... кеф цена няма...
Та като заключение ще кажа че марковия японски ще се "избие" спрямо марковия европейски стига да гледаме еднакви класове!