Страница 58 от 231 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици MITSUBISHI

deian-нали си фен на ниските ст-сти на мин.консумация и топлоотдаване.Защо в този супермодел се толкова високи?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам, като излезе сервизно ще гледам какво са променили. Моя ZGX (както и на другите), въпреки, че му е дадена минимална 90W при отдаване 500W изобщо не може да ги доближи дори. На chachoto 20ZGX-а слиза едва до 320 W преди да изключи!

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нови подови модели,дано ги видим и при нас.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

valen1 извадих датчика по напред и пак така се държи не е там проблема софта е такъв

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Явно че е от софта.Доколкото видях на снимките,датчика е достатъчно добре защитен,за да не се влияе от Т*С на топлообменника.Явно никой от мениджърите на MHI няма в тях такъв климатик за да види безумния начин на работа.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Защо не копират по старите японски като един път вече са ги направели да сменят само дизайна и толкова.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тия числа малко говорят за реалната работа на машината ,но все пак е далеч от машина на 100 волта с тия 900 вата минимални ,смехотворно .. стария модел на хартия е ОК но на практика пак не е ...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз мисля,че колко е минимума на топлоотдаване не е толкова важно.Има марки с по 100-150 Вт (как ли ще ги усетя) ,има и марки с по 1200-1300 (Уруруто) . Не ме интересува колко ще ми дава минимално.Дали ще спре за малко и пак ще тръгне-кво толкова виждате в това. Аз съм с 5 000 Вт конвенционалка в нас и комфорта ми е перфектен. Не го забелязвам как работи,кога се включва и изключва.Леко се усеща като размразява,което си е нормално.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Алекси, защо смяташ, че високото мин отдаване е проблем? Повечето от новите модели на свестните марки имат висок минимум. Вижте Дайкин, МЕ, а сега и МХИ. Това важи и за някои клими предназначени за Япония. Какво да кажем за Уруру н.пр. Някъде във форума беше казано, че ако компресорът има широк диапазон на развъртане, то той е добър. Не знам, но все ми се струва, че не е точно тъка. Или поне не е задължително да е тъка. По-скоро възможностите на копресора се съобразяват с останалите характеристики на климатика, както и атмосферната среда, където ще се ползва. Забележете, че Дайкин FTXS има 1.3 Кв мин. , а новата FTXL- серия има още по-висок мин. от 1.7 Кв, като при това се води за климатик, предназначен за по-ниски температури.
    Удома вратите никога не стоят затворени /щурави деца и жена/ и помещенията постоянно топлоотдават. При тези условия по-висок минимум пасва идеално.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

високото мин топлоотдаване говори че компресора НЯМА широк диапазон на развъртане ,т.е. той не е добър - явно на ниски обороти има проблем - с мазането ,вибрации ,или пък твърде нисък КОП ,или някоя друга причина ,за това е развъртян софтуерно на по височки минимални обороти , а това води до преразход на ток и дискомфорт при плюсови външни температури .. никоя машина на 100 волта няма такива космически минимални отдавания ,дай ми пример .. и най вече ... там като пише 120 вата примерно - машината работи на 120 вата ,и духа топло ... а не да пише 120 вата а да работи на 400 ,на по малко да не може .

13. Novice
    Тук е от
    Jun 2006

Не знам дали е стара информация но MITSUBISHI HEAVY но май изкарват нов модел: http://www.mhi.co.jp/en/products/det...gx_series.html

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Alexi-Нако-бако ясно ти го е написал,че 100 Волтовите си работят в едни маааалко по-различни климатични условия.В Японията климата е по-мек,много ниски темп. има само по планините . Как една такава машинка,на която се подават 90 Вт към компресора,ще успее да се развърти при -15°.
    Следващо-защо вярваш,че като пише 90-100 Вт и той ще работи на тях? Примерите за обратното са си доста.Не трябва сляпо да се улавяме в цифрите.
    И защо on/off режима да води до преразход на ток?

16. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Добро утро. Направих си труда сега в почивните дни да напрявя някои измервания. Тъй като нямах ватметър направих следното . Мисля че не е толкова неточно.
    Вчера следобед навън беше около 7-8* навън, идеално за сравнение. В хола вътре от сутринта държа климатика на 20*, а долу на масата са 22-22,5*. Значи изключвам всички домашни уреди, включително и трафовете за телефони  т.н. (нищо не е включено освен климатика) изчаквам да тръгне поредното включване. Междудругото интервалите на на он/оф бяха съответно 8-10мин/12-18мин. Няма закономернст. Вентилатор на auto. Изчаквам 2-3мин след като е тръгнал компресора да затихне. Измервам консумацията за 5мин, която се оказа 25Вт. За 1 час съответно се получават 300Вт/ч. изходящата струя беше 35*. Входящата някъде към 24-25*. Направи ми следното впечатление. докато засичах ватовете, диска който се върти отвреме навреме много забавяше ход и по някое време в тези 5 мин пак забързваше ама пак си беше бавно де.
    Та това измерих с наличните си знания. Ще намеря и ватметър и сигурно ще се подтвърдят измерванията.

17. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Jackas, писали сме, а и Кондекс са ангажирани със случая. Засега се чака отговор.
    И сега от Кондекс, ако вземат отношение ги признавам за сериозна фирма! Поне да не се измъкват с нещо от сорта - "Видиш ли то не зависи от нас, защото все пак сме САМО официални дистриботури и представители за BG"!

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Алекси, погледнато откъм климата, Япония е много по привилигирована от България, особено що се отнася до отоплението чзез климатик. Ако не се лъжа Хокайдо им е най-северната част, която е почти на същата географска ширина. А от там надолу има много по-южно разположени точки. Като цяло климатът е по-топъл. Но това са подробности. Ако твоята логика или заключения са вярни, следва, че най-добрите марки за климатици правят все по-калпави машини, влошават качествато на най- важното - компресора. Освен това не е трудно да се забележи, че клими от една и съща марка, предвидени за самата Япония, имат най -различни минимални показатели за отдаване. Има и около 0.2-0.3, има и 0.5, 0.8, 0.9. Аз съм виждал и с още по-високи.
    И в никакъв случай тенденцията не е в посока на намаляване на минимума. Разликата от 0.3 до 0.9 е три пъти. Това значи ли, че единият климатик е ужасно по-добър от другия?

Мисля, че и още нещо трябва да се взе предвид. Гледам, че почти по цяла Европа се предлагат едни и същи климатици, като тези за България. Както и тези за САЩ, Канада и пр. Мислиш ли, че европейците са по-будали и внасят по-кофти машини? В САЩ, Англия, Германия, Швеция, Дания има не по-ниски технически и не само технически стандарти от тези в Япония. От друга страна чисто стопански няма логика евнтуалната мощна конкуренция на по-добрата продукция за Япония да не си е казала думата. Би трябвало отдавна в Европа мощни фирми да са се ориентирали и да продават официално и нормално такива климатици. И до ден днешен обаче, това си остава едва ли не апокрифна търговия, при която винаги има неприянти особености.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе