Лазар е специалиста, аз съм обикновен потребител. Просто през годините в този форум от практическия опит на нас потребителите се оказа, че повече от 15-на KW на котела не е било нужно почти на никой, особено както ти си написал при "Къща ново строителство с добра изолация". В огромната част от времето дори котлите ни са работели около минималната си мощност, и тъй като котлите преди бяха с 9-11KW минимална мощност, често те изключваха и включваха постоянно. И за това трябваше да се инсталират нови и нови радиатори, не можеше да се спира отоплението в някои помещения, да се търси максимална температура на водата, за да може да стигнем забележи - минималната мощност на котела. Няма нито един пост за толкова години, някой да е написал, че котелът му няма достатъчно мощност да покрие нуждите.
Вече с инсталираната радиаторна мощност е друга работа. Там важи колкото повече, толкова по-добре. Хем да стига при най-студеното време, хем да се работи с по-ниска температура на водата.
За тези неща не би трябвало да се пита толкова по форумите ако е изпълнена ето тази точка "6. Кадърна фирма, която да изгради инсталацията както трябва."
Щом толкова държиш вземи си Имергаз Виктрикс с ниската 3-4KW минимална мощност и висока максимална и готово. Иначе според мен едноконтурен котел и бойлер е почти без конкуренция спрямо двуконтурен котел.