Моля за мнение за кондензен котел Immergas Victrix 24 tt.
Моля за мнение за кондензен котел Immergas Victrix 24 tt.
Този пост е редактиран от williecoyote; 15-10-14 в 00:58.
Здравейте,котела ми е Bosch Condens 7000 управлението FW 200.Въпроса ми е ,ако се откачи това управление и се сложи безжично на Теси ,на същата двойка кабел ли се закача или има друго място в котела на което се връзва.Благодаря предварително!
Сакън, не на същото място, ама защо искаш да го правиш, губиш много от възможностите?
От време на време ще ми се налага да го местя в другата стая и ще ми е по лесно с безжично.Мислех си да местя цялото управление FW200,но е хванато за стената и не става всеки път да развивам видиите,а незнам дали продават само стойката отделно.В книжката пише,че има аналогов изход за стаен термостат,там ли трябва да се върже,но той е с три крачета,а термостата на Тесито пише че е с двужилен кабел.Благодаря предварително.
Здравей ние имаме същият проблем в къщи.Котелът ни е на 4 месеца и използваме топлата вода само когато е лошо времето, защото имаме и колектори.Обяснявам на майсторите, че няма постоянна топла вода, а те казват , че нямало проблем.40 минути тече водата на най-топлото и така и не става постоянна температурата-10 сек. топла, 10 сек студена.Ти откри ли къде е проблемът?
Този пост е редактиран от BODURSKA87; 23-10-14 в 18:08.
Здравейте, отново!
Схема и описание на казуса има в началото на страница 55
След няколко дни обикаляне и събиране на мнения и оферти, реших да се спра на следното:
Котел: Кондезен, двуконтурен Viessmann 100W, 6.5-26kW, с жичен стаен програматор на същата марка.
Решихме, че децата като пораснат ще се къпят "на корем", а имаме и вана.
За да увелича мощността в общото помещение, имам възможност под западния прозорец, точно до котлето, да монтирам радиатор с 13 глидера.
Глидери: Confort C700 (при дТ50 158W/глидер ; при дТ40 141W)
С новия радиатор, инсталираните за дТ40 мощности добиват вида:
хол+трапезария: 5640W
детска стая: 2538W
спалня: 2115W
баня: лира 500/1440мм - 700W
Общо: 10993W
Презапасих се защото къщата си е студена, само спалнята няма северна стена.
Така се надвишава и минималната мощност на котлето, с надеждата че ще успеем да се стоплим и в кондензен режим.
Получих и 3 конкретни оферти, които са около 6500лв без ДДС!
(в това число котел, доставка и монтаж на радиатори (тръбите и колектора са готови предварително), външно трасе 17м, проект, технически надзор, газ сигнализация)
Понеже разните такси за монтаж, настройка, свързване, пуск и пр, ми се виждат завишени, ще ви помоля за мнение:
Цената е добра/номрална/завишена!
Благодаря на всички отзовали се!
Здравей DSB понеже и аз съм от Пловдив,ще ти кажа на мен колко ми излезе ,сам си прецени дали цената която са ти дали е висока.
Котел Bosch Condens 7000 едноконтурен 3,7-15 KW
Управление FW 200
Газова линия 15 метра
Подвързване към отоплителна инсталация,(имам котел на пелети)отидоха около 12 метра медна тръба ф28и толкова ф18,кранове колена и тетки.
Комин за котела,малко скъп излезе,понеже трябваше удължаване и колена - 400 лева
Документация,надзор, настройка.
Всичко 4900 лева с ДДС.
Котела го пуснаха на 28.10 на обяд, до днес 1.11 имам изразходвани 14 кубика,не го спирам изобщо и за момента се управлява по темп.на водата, управлението все още не е закачено.Към котела имам вързан и 300 литров бойлер.За сега съм много доволен,благодарско на Лазар за съвета за котел.С тези 3 KW мин.мощност е перфектен за топло време дори и при 40 градуса на водата.Помисли си добре за Висмана с тези 6.5 мин.мощност.Ако те интересва мога да ти пратя на лични,фирмата която ми прави инсталацията.Не че в Пловдив има много избор,но това е друга тема.
Здравейте,ще помоля за мнения.Кой от трите котела бихте избрали и защо?
1 - Котел Bosch Condens 7000 дноконтурен 3,7-15 KW
2 - Кондензен Tesy Solo Compakt HR 12 - 3,4-11,5 KW
3 - Кондензен Victrix X 12- 2 от 1,9-12 KW
Ако имаш финанси за Bоsch Condens7000, си намерил твоя котел.С комина и упрвлението излиза към 3200.
Най-сетне и аз мога да се похваля като новодомец на газ. Все още ми е рано да коментирам разход и сметки на газ, но определено е много удобно. Монтирано ми е котле BAXI Luna 3 Comfort 1.12 едноконтурно с бойлер 150л. със серпентина . В стаите-15кв. с 20 глидера H500, 12кв. с 16 глидера H500, коридор-9кв. с 6 глидера H500. Дневна 32кв. 9 глидера H500 и вентилаторен конвектор Olimpia Spledit sl800. В банята естествено е лира, която ми е малко малка и ще бъде сменена. Котлето ми с управлението към него излезе 1950лв.(без монтажа). Управлението има адски много опции и режими на работа, даже има опция в която да си зададеш кое да ти е с приоритет дали бойлера или отоплението в определено време от деня или ноща.Страшно съм доволен от избора си, остава само да се види колко парички ще ми излезе да ми е топло.Надявам се усмивката ми да не бъде помрачена от дебели сметки за газ.Единственото нещо което мога да кажа като разход е затоплянето на бойлера което ми излиза 1м3 газ при температура на водата от 17% да се затопли до 66%.За сметките за топлото ще ги кометирам след като паднат достатъчно ниско температурите и поразуча настройките на програматора.
Очакваме развитие, ....... но няма да е скоро /при тези външни темп./.
Едва ли има нещо на този свят, което някой да не може да направи малко по-лошо за да го продаде малко по-евтино.
А хората, които се ориентират само по цената, заслужено са жертва на подобни машинации.
Джон Ръскин (1819 - 1900)
Този пост е редактиран от eng.Neychev; 13-11-14 в 08:21.
ЗДравейте, от няколко седмици се заинатих, поиграх си и докарах котлето WOLF да гори що годе нормално и горе долу с нормална стайна температура, НО днес ...... Днес като се прибрах от работа нещо не беше наред с топлото вкъщи. Забелязах че котела си включва и изключва нормално но радиаторите бяха на половина топли. Заех се с обезвъздушаване но пак същата работа. Мисля сега че е възможно да е запушен някакъв филтър/цедка/ от помпата към радиаторите. Моля за съвет?