Здравейте,
След 12 часова работа на котела и опитите да оправя секретните винтили не можах да постигна по-дълга работа от 10 минути. Накрая след толкова ръчкане, настойките съвсем се разбъркаха и той започна да изключва на 3/4 минути. След двучасови опити да ги възстановя не постигнах успех и съответно доста се изнервих. Но най-лошото от всичко е, че при 12 часа работа на 80 градуса спалнята, която в момента се ползва и температура и е 17/18 градуса, повече от 16 градуса не се вдигнаха, което е доста странно и нямам обяснение, при положение, че ползвам конвектор 1 kw и дневните темеператури бяха около 10 градуса... Другата спалня беше около 15 градуса и холът 21.
Консумацията за 12 часа беше 12 м3, затова спрях и с опитите. Моля, бихте ли уточнили как е правилния начин на работа на този котел, тъй като не съм много запознат. По принцип трябва да работи на по-ниски градуси и на минимална мощност и да изключва много рядко? Какъв разход мога да очаквам, ако постигна оптималната му работа.
Днес се обадих на техника монтирал котела, за да дойде да оптимизира системата, както трябва. Тъй като той е запознат с жилището, неговото мнение е, че минималните сметки за газ, които мога да очаквам са около 420 лв, което ми се вижда доста и въпреки комфорта, който получавам от отопление с газ, ще е по-добре да се премине на климатици...
Иначе нямам информация какво се случва под паркета, но съдейки по топлината, направих следната схема , ако въобще е от полза :
Zippyshare.com - Схема отопление газ.pdf
Започнах да се замислям за изолация на тавана, тъй като апартамента над мен не се използва зимата...
След посещението на техника, ще пиша отново. Междувременно, оставам в очакване на вашите коментари.
Благодаря,
Поздрави,