Страница 83 от 166 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 2477
Like Tree389Одобрявам

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1231

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Я кажи тогава колко са ребрата

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    378
    #1232

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    24 + тази лира.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #1233

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от stoyanow Виж публикацията
    24 + тази лира.
    Каква е височината на ребрата и алуминиеви ли са? Щото, ако е стандартно изпълнение с Н=500, то тогава, мисля, че доста си се объркал в мощностите. Имаш не повече от 5-5.5кВт и то при Дт=60. При Дт=30, примерно, ще имаш около 3.5кВт, което си е доста зле, особено ако котела е кондензен.

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    378
    #1234

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    600 е височината. Да, алуминиеви са.

  6. Novice
    Тук е от
    Sep 2015
    Живее в
    София
    Мнения
    6
    #1235

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от enrique Виж публикацията


    Здравейте! Газовият ми котел е Силе Суперапида 24 кВ. Искам да поставя безжичен седмичен програматор и съм се спрял на Tesy EG 2921 или Computherm Q7RF. На котела има извод за термостат (двужилен) и на него има поставен стикер на италиански език, от чието съдържание схванах, че се касае за напрежение от 24 волта (Attenzione! Collegamento in bassa tensione 24V per termostato ambiente. Non dare Tensione). Притеснява ме това, че в техническите характеристики на приемниците и на двата посочени по-горе програматори е вписано „Захранващо напрежение – 230V“.Питането ми е дали тези програматори са съвместими с котела ми? Кой да избера? Освен това котела е разположен в котелно помещение, което е на долния етаж. От това следва нов въпрос – дали ще работи през бетонната плоча? И как трябва да се настрои температурата на водата след монтажа на програматора?







    Computhrm Q7RF също е подходящ и работи добре. Има функция за тест на комуникацията м/у двете части на устройството. Контакта на релето прекъсва 24V.

    - - - - - - - - - -

    За високотемпературни инсталации със стаен терморегулатор е добре да се подава максимално висока температура на водата към радиаторите. Така ще се достига по-бързо зададената температура в помещението и котела ще се спира от стайният регулатор. Според инсталацията и загубите това може да се случи в целия диапазон на регулиране 32-80 градуса. За нискотемпературните според мен е добре да се пресмята на 50/30 с малко презапасяване ,ако може.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    28
    #1236

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте, търся си нов безжичен седмичен он/офф термостат с точно определени характеристики, за да не включва и изключва начесто котела. Задължително хистерезиса му да е не по-малко от 1º(разликата между температурата на включване и изключване). Жилището ми е етаж от къща, но топля само едната стая, която е с две външни стени и част от третата стена е външна. Имам топлоизолация, но след изключване на котела температурата в стаята се понижава сравнително бързо и при малък хистерезис термостата ще кара котела да включва начесто и за кратко. За безжичен термостат COMPUTHERM Q7 RF например прочетох в упътването за експлоатация, че хистерезиса е само 0.4º, което е малко за мен. Най-добре хистерезиса да може да се настройва, а не само да се избира измежду две възможни стойности на температурната разлика. Другото ми изискване е термостата да може да спира отоплението през деня. Възможно е с термостат, при който денонощието е разделено на 4 или 6 периода на програмиране, повечето модели са от този вид – задавам една температура за вечерта, друга по-ниска за през нощта, и трета още по-ниска температура за през деня, така че през деня отоплението не работи, ползвам само три от 6-те периода. Ако термостата е с другия тип програмиране – при който се задава температурен режим за всеки един от 24-те часа на денонощието, броят на режимите трябва да е три, за да ми върши работа – един режим за вечерните часове, който да включва отоплението един-два часа преди да се върна от работа, втория режим за през нощта и третия за през деня. (При безжичното Теси например режимите са само два) Ако имате информация за подобен модел, с цена до 150лв., ще бъда благодарен. В момента ползвам безжичен Амакс, но има фабричен дефект. В интернет има най-различни модели, но инструкциите за експлоатация понякога са неясни и непълни, или липсва информацията, която ме интересува. Правих запитвания по е-mail за подробности, но не ми отговарят, телефонните номера на фирмите, на които звънях са закрити или никой не отговаря.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1237

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    velchev, много изисквания към тоя термостат, пък ограничен бюджет. Погледни и Салус, но за мен Теси е за предпочитане. Може да си настройваш не само 3, а колкото си поискаш часови зони, в които да редуваш дневната или нощната темпертура

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #1238

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    На него не са му проблем зоните, а температурите - той иска да може да настройва 3 температури. И аз мисля, че за 150лв, надали ще намери нещо такова.

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1239

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Не съм убеден, че има нужда от това, но всеки си знае, или предполагам, че е така

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #1240

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Честно казано, и аз бих се възползвал от 3 температури. Нещо като "дневна", по-висока "сутрешно-вечерна", най-ниска "нощна". Но не съм чувал някой досега да има такъв терморегулатор. Аз лично съм след като свърши по-високата "вечерна" часова зона и мине на по-ниска "дневна", ръчно намалявам още малко температурата като "нощен" режим. На сутринта, когато по часовник влезе на "сутрешна-вечерна", минава отново на автоматичен режим.
    Но като чета, че се топли само една стая не виждам как, който и да е терморегулатор ще накара котела да не се включва и изключва често.
    Този пост е редактиран от VanDan; 21-10-15 в 09:23.

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    435
    #1241

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Но като чета, че се топли само една стая не виждам как, който и да е терморегулатор ще накара котела да не се включва и изключва често.
    Особено при информацията :
    Имам топлоизолация, но след изключване на котела температурата в стаята се понижава сравнително бързо .
    По-добре да го топли с конвектор това освен ако котела не е някакъв с минимум 2КВ и стаята не е хол с голям радиатор да покрива минумума на котела, но едва ли попада в този случай.

  14.  
     
  15. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #1242

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    По-добре да го топли с конвектор това освен ако котела не е някакъв с минимум 2КВ
    Или неголям буфер.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    46
    #1243

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Toку що монтирах програматора Теси EG 2921. Ще споделя.
    Този пост е редактиран от enrique; 23-10-15 в 18:11.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    28
    #1244

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Ще допълня,че честото включване се дължи и на това, че през деня нямам отопление, не само на многото външни стени. Котела /с мин.мощност 1,9квт/ включва надвечер и работи известно време без прекъсване докато достигне зададените 22º и изключва. Но стаята още не е отоплена достатъчно, температурата бързо спада и след малко пак включва, въпреки че хистерезиса на термостата, който ползвам сега е 1º. Чак след второто-третото включване температурата се стабилизира и вече не спада бързо. Затова гледам термостата да не е с малък хистерезис, най-малко 1º. Миналата година си купих безжично Теси, ползвах го само два дни и го продадох. Можеше да се избира само между две температури – ползвах ги за вечерна и нощна, и не можеше да спре отоплението през деня, няма трети автоматичен режим /трета температура/, който да се настои „empty room“ за през деня. Можеше и с Теси-то да се постигне схема на отопление каквато желая - да няма отопление през деня, но трябваше ежедневно ръчно да задавам температура или да избирам от ръчните режими и предпочетох да го продам докато е нов. Термостата трябва да е такъв, че като пусна отоплението есента, да го спра чак пролетта, да не се занимавам всеки ден с него, за какво съм дал толкова пари за термостат. В сайта на една българска фирма видях модел /Wattion, китайски/, при който при настройване на температурата за всеки един от 24-те часа може да се избира измежду три температурни режима, не само измежду два, и хистерезиса можеше да се настройва, доколкото разбрах от упътването на английски език, но не можах да се свържа за да ми кажат колко струва и дали го имат наличен, нямаше го в ценовата листа. Вероятно е скъп. Разгледах моделите Салус, видях един подходящ за мен – Salus RT500RF – с пет 5 програми (периоди от време) за денонощието с произволно избрана температура за всеки период, от които да ползвам само три периода . И хистерезиса му е подходящ – избира се между +/- 0,5° или +/- 1°. Предполагам, че като се избере +/- 0,5° при зададени 22° ще включва отоплението когато температурата в стаята спадне до 21,5° и ще изключва при 22,5°, което ме устройва. Благодаря за отзивите.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево
    Мнения
    57
    #1245

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте,
    преди две години при проучване за избор на газов котел и инсталация, попаднах тук и от прочетеното и вашите съвети се спряхме на едноконтурен Бош 7000 . Изградихме инсталацията-обща част до междинната площадка/ние сме в двеуетожна къща/, съседа не участва и ние поехме финансирането. Съответно имаме съгласувани проекти в местната газоснабдителна фирма. По различни причини стопирахме с ремонтите и тази година ги подновихме. Вътрешната инсталация ни изпълни друга фирма, понеже местната,която изгради общата част беше много ангажирана с някакви по-големи промишлени проекти и не можаха да ми дадат някакъв срок за изпълнение. Същите вписали в проекта котел Имергаз двуконтурен -понеже такива продават, въпреки заявлението ми, че не желая Имергаз. Говорих с проектанта и човека каза,че ще отрази промяната и няма проблем. Това,което ме притесни е, че от газоснабдителната фирма ,която ще пусне инсталацията взеха да ми развиват теорията, колко погрешно съм се спряла на едноконтурен кондензен котел. Как той горял въздух от помещението и трябвало да си срежа вратата и да сложа решетка да има повече обем въздух , че неговия комин не смучел отвън , а бил само една тръба за изгорелите газове. От прочетеното тук съм останала с друго разбиране, затова моля ви да ми разясните пак, черпи ли въздух отвън чрез комина кондензния едноконтурен котел Бош 7000 или черпи от помещението?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 08:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 21:09
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 20:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 21:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 21:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе