Здравейте. Жилището ми се състои най-общо от 3 южни и 2 северни стаи. Едната от северните стаи не ползваме, а другата ползваме като спалня. Въпросната северна спалня е на практика с 3 външни стени – северна и западна външни и източна, която е към стълбище. Наскоро монтирах седмичен програматор Теси EG2921. Като цяло съм доволен. Имам обаче проблем заради северната спалня, която принципно е доста по-студена от останалите помещения. През нощта, когато програматора е настроен на 20 гр., във въпросната северна спалня температурата е по-ниска от 20 гр. и е некомфортно за спане, а в южните стаи всичко е о.к. Това при положение, че термостата е в една от южните стаи. Разликата в температурата до тази, която ме устройва, компенсирам с електрически конвектор, който е с термостат. Само че намирам за неудачно да се топля едновременно на газ и на ток. Когато преместя програматора в северната спалня температурата там достига зададената, но пък в южните стаи става доста топло и не се спи от жега. Какво да направя, за да постигна еднаква (или почти еднаква ) температура в цялото жилище. В момента секретните кранове на радиаторите са настроени така, че да са еднакво горещи. Опасенията ми идват от това дали ако притворя още секретните кранове в южните стаи няма да объркам нещата с налягането на системата като цяло (и то само заради една стая). От друга страна, ако направя това през деня температурата в северната спалня ще е изравнена с тази на южните стаи, а пък по това време тя няма да се ползва, защото все пак е спалня и е малко излишно. Моля, дайте съвет кой е най-удачния вариант в моя случай и при корекции на секретните кранове дали няма да се обърка нещо с налягането!