Страница 95 от 166 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 2477
Like Tree389Одобрявам

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #1411

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте на всички, ето че дойде време и аз да пиша във този прекрасен раздел, надявам се, както преди пет години си закупих телевизора от който съм много доволен, така и сега с ваша помощ най-вече да не допусна грешка, за другото е ясно....та на кратко малко предистория, чета раздела от януари месец и смея да кажа доста се обогатих по темата газови системи, повода е продажба на малко жилище и покупка на ново по-голямо.От 5 години живея в едностаен апартамент 42 кв.м. ново строителство и се топля с едно конвенционално Фероли, което ми предложиха тогава като котел с ниска мин мощност, много съм доволен особенно тази зима, всички знаем защо [emoji1].
    Та по темата и това което ми предстои, града е Русе, новото жилище е стара тухла 1960 г., 72 кв.м. чисто, втори етаж, среден, изток-запад, като източната тераса е затворена, пвц дограма вива пласт навсякъде, прозорците са със зелен отенък, а на вечерна лампа единия лилавее, така че са или К-а или 4 сезона, пак навсякъде, външно изолиран със 8 см стиропор, това всичкото така го взех.В момента вътре всичко е празно и ще се ремонтира основно, паркета е махнат заедно със замазката под него и 10 см згория(имаме условия за подово).Смятам на всякъде да смъкна нивото с гипсокартон и вата на тавана, на пода яко фибран за да догоним нивото от преди това, всички външни и комшийски стени гипсокартон и вата, с две думи жилището би трябвало да е от онези толите с хубавите сметки(комшията от долу не щади газта).
    От прочетеното тук се насочих към марките Bosh и Vaillant, като съответно Bosh Condens 2500 и Vaillant Eco-tec plus Vuw 246/5-5 и съответните фирми, които ги предлагат в Русе, уточнявам че гледам двуконтурните варианти, защото нямам мясно за отделен бойлер за съжаление.От фирмата, която предлага Bosh-а идва човек на оглед и в поделник съм при него за точна оферта, ще има две оферти, радиатори и втори вариант смесен - подово плюс радиатори в коридора и на терасата понеже там няма как подово.За подовото настоя човека от фирмата, погледнах скептично, но прочетох и разбрах че е най-доброто.Това, което ме притеснява и тук държа Лазар да изкаже мнение е че след като питах изрично с какви тръби работят, ми обясниха че ползват тръби с алуминиева вложка италиански, висок клас , които имат изолация около тръбата, така вървели.Питах за пвц, но човека отсече че били предназначени за водопровод повече и каза да не се притеснявам от бъдещи течове, защото не зазидвали снадки, а там където имало и са достъпни работели с прес фитинги.Въпроса ми е, мога ли да се доверя на така изпълнена система и мога ли да съм спокоен че след години няма да протече някъде в пода дори и без снадка, просто от саморазпад при условие че тръбите са по-сок клас. Другото ми притеснение е вариант 2: подово плюс радиатори, дали ще се справят добре, но там в понеделник като видя проекта и надявам се да ми дадат да го снимам, ще постна тук и големите умове ще си кажат думата.
    Това е за сега, в понеделник като видя офертите ще споделя, а тогава ще идват и на оглед човек от фирмата работеща с Vaillant, но там май ще е проформа, защото повече клоня към Bosh 2500 особенно сега както е на промоция!
    Извинявам се предварително за дългия пост и ще съм благодарен да видя мнения по темите за тръбите и какво мислите за подовото също, за против и така.Лека от мен.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1412

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    За тръбите какво да кажа - щом фирмата си работи по определена технология и липсват традиции в друга, няма смисъл да изискваш нещо, което не е отработено. Предполагам, че визираш ППР със стъклофибри, а не ПВЦ. Аз за това винаги съм казвал, че колкото и да чете и пише по форуми, човек му се налага да избира между реални оферти, това, което предлагат фирмите в неговия град. За снадки в замазката се доверявам единствено на Рехау, други пресфитинги съм изравял повредени от замазки и мазилки колкото искаш. Щом ще е с такава тръба по-добре колекторна система. Колкото до комбинацията между подово и радиатори специално за това жилище а не бих предложил схемата, която съм показал няколко поста по-назад. Зарадиа един радиатор и то на терасата се получава много голямо оскъпяване. Ако навсякъде е подово схемата е много по проста, отпадат много от скъпите компоненти, всичко върши помпата на котела, температурата се определя от котела. Сигурен съм, че в коридора може да се нареди подово, остава само терасата. Ами като трябва там може да се сложи конвектор или голям радиатор, които да работи с температурата на подовото. Не е много издържано, но не знам колко е важна тази тераса.

  4. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #1413

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Благодаря сърдечно за мигновенната реакция, явно тези ще са тръбите щом с тях си практикуват и ме убеждават че са качествени и няма да има скрити снадки, иначе имах предвид точно коментираните от вас ппр с микрофибри...относно подовото съм доста раздвоен, дали си заслужава, т.к. така или иначе системата ще ми е нискотемпературна, а за коридора наистина няма как защото там е отделна плоча която е по дебела и направо мозайка отгоре, дори и да махна мозайката пак няма да има място за подово спрямо нивото на другите стаи, т.е. по-скъпа комбинирана система (това не е ясно още, нека да видя офертите утре), след това от плануван качествен дебел ламинат в двете спални трябва да мина на гранитогрес, който си е с по-скъп монтаж, всичко клони към радиатори, но да видим.

  5. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    436
    #1414

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от katoface Виж публикацията
    ........ ппр с микрофибри...............
    стъклофибри
    Микрофибрите са в Данон Активия.

  6. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #1415

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Извинявам се за нелепата грешка [emoji1]

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #1416

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Както писа нашият уважаван "гуру" Лазар, или само подово или само радиатори. Комбинацията от двете само за 1-2 радиатора (ако радиаторите няма да работят с температурата на водата на подовото 30-35гр макс) не ми се вижда подходяща от гледна точка на усложняване (кой и как ще я направи) и особено оскъпяване на системата. Щом е толкова невъзможно навсякъде да е подово, слагай навсякъде радиатори и да ти е мирна главата.
    Понякога завиждам на хора, които сега имат възможност да правят информиран избор и да има подходящи предложения на пазара. А и да правят всичко наведнъж. В къщата никога нямаше как да направя абсолютно пълен ремонт на всичко и навсякъде, защото живеем вътре. За това през годините все "на парче" ремонтирах и правих - стая по стая, или по различен вид ремонт и все нещо не е както трябва. А вие ще си направите всичко наведнъж и то както трябва. Но пък си ми харесва да съм си в къщата с двора и апартаментите нещо не ги понасям.
    Този пост е редактиран от VanDan; 21-03-16 в 10:26.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    91
    #1417

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Пакетът съдържа котел, бойлер, датчик за бойлера и стаен термостат. Разходът с външен бойлер не е по-голям отколкото с вграден. Мощност 14-16кВт е достатъчна за 150-200м2. Ако избереш по-мощен котел означава, че той ще работи основно на мощности близки до минималната, а това означава ниско КПД. Като избереш малък котел, той ще работи по-оптимално и с високо КПД. Инсталаторът на Иммергаз тие предложил 24кВт котел, защото няма малки котли с вграден бойлер, т.е. котелът ти се предлага на външен вид, като мебел. Съгласен съм, че с вграден бойлер е по-компактно, по-красиво, но мисля, че по-важно е да е икономично, т.е. малки месечни сметки
    Здравейте,

    От доста време следя форума и искам да попитам Lazar този пакет на Бош по-добър вариант ли е в сравнение с пакета на Теси, който също го препоръчахте преди време във форума? Като кажа по-добър искам да наблегнете на цена, качество и на това, което включват пакетите и разликате между тях.

    За да бъда точен става въпрос за:

    - Воѕсh Соndеnѕ 2500W , WВС 14, 2-14kW - 2550лв c мoдyлиpaщ cтaeн peгyлaтop и външeн бoйлep 150л, пpoмoциoнaлнa цeнa зa пaĸeт в мoмeнтa

    и

    http://www.tesy.com/bg/products/otop...ket_lux_120_v/

    Благодаря!
    Този пост е редактиран от vo_yulmi; 21-03-16 в 12:07.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #1418

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Навремето Лазар препоръчваше Теси, но те бяха на други цени. Сега при тази цена 3000лв. за Теси, офертата на Бош е доста по-примамлива.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    91
    #1419

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Благодаря ти за отговора VanDan.
    Някой имали информация за коректна фирма или майстор на газови инсталации за гр.Търговище.
    Благодаря Ви предварително.

    Този пост е редактиран от vo_yulmi; 21-03-16 в 15:57.

  12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1420

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Газовите котли Теси са вече в историята, няма ги! Не знам защо още не са коригирали сайта. Този пакет с 12кВт котел го няма повече от година. Иначе в сайта на Бош има списъци със сервизни и търговски партньори, има и за Търговище

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    91
    #1421

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Благодаря за бързия отговор LAZAR.
    Въпроса ми е тези сервизни и търговски партньори на Бош за Търговище извъшват ли цялостно изграждане на газови инсталации, и дали има някой мнение за тях.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1422

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Доколкото знам с това си изкарват хляба, ама най-добре говори с тях

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    91
    #1423

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    ОК Lazar
    Ще поискам да ми направят оферта и ще споделя във форума за мнения...
    Лек и спорен ден.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    60
    #1424

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    А възможно ли е да се изпълни такъв отоплителен кръг:
    Котел --> 55 градуса --> Радиатор --> 35 градуса --> Подово --> Котел
    Няколко пъти в последните седмици опитвам да попитам знаещите тук, но нещо не ми се получава - не мога да си задам въпроса, така че да заинтригувам аудиторията

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #1425

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Конкретно относно вашия случай, при мен имам на две места по радиатор и лира (добавяни са в последствие) на един кръг, вързани чрез разклонение-тройник. И в двете лири с времето се натрупва въздух, не знам защо. Може да пробвате с настройка на крана на връщащата вода на първия радиатор от кръга. Не мисля, че ще има голям проблем. Колкото до подово след радиатора там не виждам начин да регулирате точно температурата на водата и си мисля, че ще е доста над 30гр.
    Този пост е редактиран от VanDan; 22-03-16 в 15:40.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 08:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 21:09
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 20:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 21:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 21:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе