Страница 96 от 157 ПърваПърва ... 46869495969798106146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

@ badr
    Извинявай, че те тормозя с моя проблем, но наистина не мога да избера още климатика. Видях че Panasonic XE12EKE не е нищо особено и затова превключих на Panasonic E12DKE или Mitsubishi FA35. Тези климатици ще се справят ли за охлаждане и отопление на помещение от 100м3, като наистина изолацията е добра, нямам нито една външна стена и съм на среден етаж? Питам вече и за отопление, защото не се знае какви ще станат цените на парното... Прегледах и 15DKE и 18DKE на Panasonic, но ми се струва че са с малки коефициенти и са доста шумни. и ако не те затруднявам да ми кажеш защо предпочиташ един или друг климатик. Все пак разликата между гореспоменатите климатици е 500 лв. Мога да ги дам, но бих искал да знам защо. Разчитам на твоето мнение! Благодаря!

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Kiki777
    Здравейте, пише Ви поредния човек който ще си купува климатик
    Искам да си купя климатик за хол от 40м2 с височина 2,6м. Хола е южен, с нормално остъкляване. Блокът е добре топлоизолиран и е тухлен, с хубава дограма, на която има щори. Климатикът ще се използва главно за охлаждане и като допълнително отопление когато парното не стига.
    Вече стана дума за нуждата от мощност при 100м3.
    В режим охлаждане.
    Температурната разлика която ще трябва да преодолее климатика е 10*.
    Примерно от 36* на 26*.Мощността която трябва да се изразходва за 10* разлика е 2 пъти по-малко от мощността необходима за разлика от 20*.
    Това мисля е ясно.
    В режим отопление.
    3,3-3,5kW + парното,а аз не съм виждал парно за такъв обем което да е по-малко от 3кW.Така 5 -те киловата необходими за 100м3 са осигурени.
    Дори и да падне мощността на климатика при ниските температури ще падне до 2квт.И виждам че говорим за климатика като допълнително отопление.
    Разликата която ще трябва да преодолява климатика в този режим ще достига 25*.
    Митсубиши е качествен,тих,надежден,а предполагам и с по-голяма гарнция.
    Панасоника също е качествена машина.
    Ако се абстрахирам от цената бих взел Митсубишито.
    Ако цената е ключовия фактор Панасоника.
    Филтри,милтри,О2 генератори просто не ги мисли.

4. Тук е от
    Aug 2006

здравейте изчетох доста от постовете но не видях някой да пише да двойните сплит системи с едно външно тяло и две вътрешни интересуват ме поради простата причина че няма къде да си сложа в едната стая външното тяло да си кажете мнението за тия системи на какво разстояние може да се монтира второто вътрешно тяло от външното и ако имате някакви линкове да дете да ги разгледам проверил сам няколко сайта на хххмаркет но не открих нищо за тия климатици едната стая е 10-11m2 а др е 14-15m2 за сега без изолация но се обмисля мисля че 2х9 деветки дето ги водят ще ми свършат работа за отопление

p.p извинявам се за правописа ама го пиша в абв на латиница иго обръщам защот ми липсва кирилица на pc-то

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от bub4o1
    здравейте изчетох доста от постовете но не видях някой да пише да двойните сплит системи с едно външно тяло и две вътрешни интересуват ме поради простата причина че няма къде да си сложа в едната стая външното тяло да си кажете мнението за тия системи на какво разстояние може да се монтира второто вътрешно тяло от външното и ако имате някакви линкове да дете да ги разгледам проверил сам няколко сайта на хххмаркет но не открих нищо за тия климатици едната стая е 10-11m2 а др е 14-15m2 за сега без изолация но се обмисля мисля че 2х9 деветки дето ги водят ще ми свършат работа за отопление

p.p извинявам се за правописа ама го пиша в абв на латиница иго обръщам защот ми липсва кирилица на pc-то

http://www.invertorni.klimatici.com/...d=36&Itemid=59

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от bub4o1

Преди време си заслужаваше като цена, но сега цената на двоен сплит е съвсем малко по-ниска от цената на 2 единичини в повечето случаи!
    Проблемът е, че при отказ на външното тяло губиш отоплението и на двете стаи!
    Ако е до проблем с мястото - да, това е избора ти!

Относно 2Х9 - зависи какво имаш впредвид под `без изолация` - възможно е да се поозори при едновременно отопление на двете стаи... При всички положения бих си взел инверторен за отопление, дори и по-стар модел - например това
    Иначе Мицубиши имат страхотни предложения, но за малко повече пари www.climacom.com...

7. Тук е от
    Aug 2006

и на мен ми се налага да си закупя климатик но не съм толкова навътре колкото вие та искам да питам какъв климатик 12ка ще ми препоръчате за отопление през зимата на помещение около 20 квадрата. изложението ми е югозапад , незнам дали имам изолации понеже живея под наем , а и още едно уточнение на първи етаж съм и под мен има гаражи т.е. не се отопляват. един приятел си взе преди около месец Midea MSH-12R или нещо от сорта и каза че е доволен. незнам тая зима във Варна каква ще е но мисля че температури под 15 градуса няма да има и за това търся климатик който да работи горе долу до -20. този същия ми приятел ми каза ако вземам Мидеа да гледам да е Polar Star защото те били за работа при по ниски температури.
    разполагам с бюджет до 750 лв в което влиза и монтажа . та ако можете да ми препоръчате някакъв климатик ще ми бъде от полза.

10х в аванс

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

@echo тоя Климатик Haier H2SM-18H03/R2 DB с две вътрешни тела ли е и не е ли малко голям ако са дже по 18

колокото до изолацията може да се каже че се работи вече по нея
    стаите са вътрешни само с по една външна стена ама не искам да топля комшиите ще има и на тавана изолация
    само не ми казахте до колко мета е допостимо да са дълги трабите за да работи нормално

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@bub4o1
    18=2X9
    Инверторната технология тук е малко по-стара, но пък и парите са съответстващи!
    Не ти знам бюджета - има и по-добри решения...
    Ако пък намериш място - все пак вземи дав единични сплита!

@devmc
    За тези пари - Мидеа-та става!
    Това обаче за -15* или -20* го забрави - голяма мъка е, но пък и не е обичайно за Варна. Виж постовете на badr!
    Това за PolarStar го срещам за пръв път - ще обясниш ли?

11. Тук е от
    Aug 2006

А от Панасоник за малко по площ (10-12кв) ,но много студено помещение (външни стени, север) какъв инверторен модел бихте препоръчали

За OSAKA CH-09BP/D дали някой нещо може да каже? Много положителни мения съм чувала. Струва 750лв

-НИСКО ТЕМПЕРАТУРЕН -22 ГРАД.
    -ИНВЕНТОР 09
    -КОНСУМАЦИЯ
    ОХЛАЖДАНЕ -600-1200W
    ОТОПЛЕНИЕ - 600-1200W
    -ОТДАДЕНА МОЩНОСТ
    ОХЛАЖДАНЕ 2500 W
    ОТОПЛЕНИЕ 3500 W

12. Тук е от
    Aug 2006

Монтираха ми климатик но двете тела са почти на едно и също ниво.
    Попитах дали не се налага маслен трап а те ми отговориха,че се прави когато външното тяло е по-високо от вътрешното с повече от 40см.Климата е Mitsubishi SRK-25 ZD-S1.
    Има ли такова правило.Благодаря предварително на отговорилите ми.

13. Тук е от
    Aug 2005

Между другото някой от знаещите, ще обясни ли с две прости думи "що е то МАСЛЕН ТРАП, и има ли то почва у нас"

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    9ка е достатъчна ,двата модела са доста подобни и всеки от тях ще ти свърши работа ,аз имам ХЕ9 ,той има генератор на кислород в повече и малко по красиво вътрешно тяло (според мен) .зимата топли чудесно и е икономичен
    Привет след дълго четене из форума най накрая си закупих и аз клима http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003488 имах голямо желание за http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000088 но се оказа че има само 7бр в България от този модел на Техномаркет и те са мостри по една бр в магазин и се отказах утре ще го монтират мнение ще изкажа след отоплителния сезон

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Маслен трап е дъгообразна извивка на тръбопровода като дъгата е по-ниско разположена от изходите и.Предназначена е за осигуряване циркулацията на маслото.

17. Тук е от
    Jul 2006

Искам да попитам този климатик ще ми сварши ли работа за 23 квадрата стая висока 2.6 м основно за отопление http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003488, защото срещам различни мнения.Какво бихте не посъветвали.не ми стигат парите за 12!!!!!!

18. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Маслен трап е дъгообразна извивка на тръбопровода като дъгата е по-ниско разположена от изходите и.Предназначена е за осигуряване циркулацията на маслото.
    хммм, много интересно, вчера като си загледах климатика, забелязах че външното тяло е може би с 40-50 см. по високо от вътрешното тяло, ама незнам дали има изграден такъв маслен трап. Като цяло разбрах какво представлява и за какво служи масления трап, ама нещо немога да си го представя визуално , хайде някой от спецовете ако има снимчица, да я постне (е ако него мързи де, разбира се) 10х предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе