Я си пуснете турбината на хевитата на максимална степен и пишете после след колко часа е утихнал.
Ами от когато я пуснах не е намалил степента на духане изобщо. Сега пак гонпуснах на ауто и темп спадна леко и през ноща ще падне два градуса. На 10см от тавана и на 50-60 от студена външна стена. Чудя се дали има някакъв проблем при мен или не. Ако усилвам аз вентилатора бълва много топло така, че не се оплаквам. Просто ми е интересно на какво се дължи това.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тази нощ спах отново под 60-ката, със затворени врати към коридора. Зададени 23, вентилатор на Ulo и Silent режим. Външна температура около 0-та. Работи цяла нощ абсолютно незабележимо, без дори припукване на пластмаса, все едно нямаше климатик. На сутринта температурата в помещението 21-22гр. Нито веднъж не влезе в офф. Тая 60-ка и за спалня става даже . Майтап естествено, просто малко информация за работата на машината в различни режими.
Моето хеви от 5 дни е на трета степен на вентилатора и го чакам да ги намали ама трънки. Само не мога да разбера защо като изцоква над 7kWh на денонощие, просто не си работи около 300W консумация и да не изключва. Е един път на 2..3часа става, но през 15минути.....Е не го разбирам.
да ве добре е .. навън е 10-15° тия дни .. това са 300 вата на час средно .. хората се топлят със 100 в това време
Не знам къде живееш, но при нас максималните не са надхвърляли 7-8 градуса. После защо един климатик имал еди каква си консумация и минимуми, топлел много, а в други условия няма нищо общо. Затова не харесвам генерални заключения към която и да било машина, всичко е според зависи.
То в София май не са такива температурите. И снежец им понаваля.
Остави разхода, защо не работи на минимума от 300W и за 24часа * 0,300=7,2kWh ?
Здравейте, засега съм се спрял на MHI 20zs-s за 12 кв.спалня. За съжаление единствената възможност за монтаж е срещу дясната част на леглото, от края на леглото до стената има около 70 см. Искам да попитам как е положението със завъртането на клапите наляво или надясно? В момента ползвам Fujitsu ASYG 12 LMCA и при него не се усеща почти никаква разлика при изместване на клапите да духат наляво или надясно. Винаги си духа само в средата и перпендикулярно на климатика. Искам да съм сигурен че при този модел ще мога да ги завъртя и избегна духането пред климатика.
Не мога да кажа със сигурност за средния клас, но високият насочва учудващо добре потока и настрани, за разлика от МЕ-то в спалнята ми. Управлението на вертикалните клапи на ZS е същото като при високия клас, във формата на лопатките има разлика, но не смятам, че това би оказало голямо влияние. Въпреки това, няма как целия поток да се измести в една посока, винаги част от него ще се движи перпендикулярно на вътрешното тяло.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-12-17 в 15:49.